שאלה

כוכב321

New member
שאלה

אני מנסה ללמוד מתי ניתן פירוש שלילי לקלפים ומתי חיובי ואנני מצליחה להבין מתי זה כך ומתי זה כך אולי מישהי תוכל לתת לי כיוון? הכוונה כאשר פורסים אוטומתית תודה

צוף3

New member
לא ניתן לענות ללא פריסה לדוגמא

מאחר וזה תלוי בשאר הקלפים בפריסה ובעמדה :)

כוכב321

New member
לכל קלף

במאמרים שאני קוראת לכל קלף יש פירוש שלילי או חיובי כיצד ניתן לסכם ולדעת ?

כוכב321

New member
אסביר

אתן לך דוגמא שאלתי מה -יום הדין ההתפתחות הצפויה-אס הגביעים של מערכת היחסים-חמישה גביעים ביני- שני מטות לבין X - שני מטבעות בחודש הקרוב- ארבע מטבעות סיכום- אביר החרבות ניסיתי לפרש בעצמי ולא הצלחתי להבין מתי זה שלילי מתי חיובי תודה יקירתי

צוף3

New member
תשובה

ישנם קלפים המוגדרים מראש כ"שליליים", כמו המגדל, 5 גביעים, כמעט כל סדרת החרבות ועוד. אני מעדיפה להיות פתוחה מלכתחילה לפירושים שליליים וחיוביים ולקבוע רק בהתאם לשאר הקלפים, לכלל הפריסה. 5 גביעים יכול להצביע על ייאוש, אכזבה ודחייה רגשית אולם יכול גם לציין בפריסה את העובדה כי הבן אדם נוטה להביט רק בחצי הכוס הריקה במקום במלאה ולכן לא מצליח להיות מאושר או מסופק ובמקרה הזה הקלף כבר אינו בעל משמעות שלילית. ישנם קוראים בקלפים הנותנים דגש לקלפים הפוכים בפריסה - כאשר הקלף יוצא הפוך נותנים לו את משמעותו השלילית (ודובר על כך רבות בפורום הראשי, את מוזמנת לחפש בארכיון דיונים בנושא).

צוף3

New member
אגב - תוכלי להביט בפרשנות שניתנה

לפריסה האחרונה שעשית בעמוד הקודם ולבדוק כיצד ניתנה המהות השלילית או החיובית לקלפים בפריסה. אין טעם לפרש את הפריסה הנוכחית שהעלת מאחר ואני מניחה כי היא קשורה באותו נושא כמו זה הקודם.

כוכב321

New member
תודה

יקח לי עוד הרבה זמן להבין את החיבור בין הקלפים תודה על הזמן שהקדשת ואני יודעת שלא רצוי לפתוח באותו הנושא פעמים רבות כי זה לא מועיל. נושא הקלפים מענין אותי ולכן אני פורסת לעצמי בינתיים אבל נראה לי כי אפסיק כי זה באמת לא מוביל אותי לשום מקום. שיהיה לך יום נפלא בלי רעידות אדמה. ביי

צוף3

New member
תודה רבה לך. ודבר נוסף -

את מוזמנת לעקוב אחר הפרשנויות שניתנות כאן בפורום ולנסות לפרש עם עצמך על מנת "להתאמן". אם יש דברים שאינם ברורים לך את תמיד מוזמנת לשאול אותנו בשמחה :)

כתומית

New member
תוספת לגבי 5 גביעים

אני מסכימה שיש קלפים שמתארים סיטואציה קשה אך לא תמיד מדובר בכך, למשל 5 גביעים, לפנינו דמות עוטה שחור ומכונסת בעצמה, הפירוש הראשוני הוא אכן ייאוש וכדו', אלא שיכולה להיות גם סיטואציה אחרת המדברת על כך שאותו אדם נמצא בתקופה של חיפוש עצמי ומנסה להפנות קשב לעצמו, הוא מתעטף בשחור ונחסם אל החוץ, נחסם אל מקסמיהם הנהנתניים של 3 גביעים (השפוכים מולו בציור) ומפנה גב בכוונה אל 2 הגביעים משום שאינו מוצא בהם את שחיפש, הדרך להתקדם אל עושר רגשי - שפע רגשי המצוי ב-10 גביעים אכן אינו מצוי לא ב-2 שמאחורי האדם ולא ב-3 שלפניו, את הדחייה הרגשית הוא כבר מיצה ב-4 גביעים וכעת הוא מבקש להתנער מכל מה שלמד עד כה, 5 גביעים הוא גם סוג של אומץ והתבגרות, שלב של עליית מדרגה ביכולות הרגשיות, וכן.... לפעמים הדרך קשה....

blackcat2

New member
הי כוכב../images/Emo141.gif

גם אני מבקשת לנסות ולהסביר לך כיצד ניתן לתפוס את משמעות הקלפים- אם חיובית או שלילית. בגדול כשאת מביטה בפריסה את יכולה לראות איזה חלק דומיננטי יותר בפריסה- השלילי או החיובי. עוד לפני שאת ממש מכירה את הקלפים את יכולה לבחון את מסרי הקלפים עפ"י הציורים המופיעים. אגב, לפעמים הפריסה יכולה להיות מורכבת מחיובי ושלילי- כמו החיים עצמם, אם חושבים על זה. אנסה להסביר את עצמי דרך הפריסה שהעלית: ההתפתחות הצפויה- אס הגביעים מעידה על פתיחה של תקופה רגשית טובה וקסומה. אולם מערכת היחסים מתוארת ע"י קלף 5 גביעים. קלף זה מעיד על כך כי כרגע מערכת היחסים מצויה במצב של דכדוך, בלבול ואי שביעות רצון כללי. את מיוצגת ע"י 2 מטות- תביטי בקלף. מה את רואה? אדם הצופה לאופק ומשתוקק לצאת לדרך. זו תחושתך הפנימית, כך ניתן להניח. את מבקשת לקדם את הקשר הזוגי עם הבחור. את רואה את החזון מול עיניך אולם בפועל את לא ממש "שם". את די תקועה. (בעיני 2 מטות יכולים להעיד על תכנון, מחשבה קדימה, רצון - לעומת 3 מטות, שאם תביטי בו, תראי הליכה בדרך ממשית). הוא לעומתך מיוצג ע"י שתי מטבעות. קלף שמעיד על שעשוע וחוסר רצינות או אי יציבות. 2 מטות ו- 2 מטבעות מעיד כרגע על השוני בינכם. בחודש הקרוב מיוצג ע"י קלף 4 מטבעות. אם תביטי על הקלף תראי אדם שנראה תקוע, ניצב במקומו. מה שמעיד שהחודש לא תהיה התקדמות. אבל ... בגלל קלף יום הדין+אס הגביעים ואביר החרבות (המעיד על התקדמות ופריצה קדימה) ניתן להניח כי תהיה התפתחות בקשר אבל לא החודש. מקווה שהבהרתי את עצמי טוב מספיק. בי ובהצלחה.

צוף3

New member
ואחרי כל ההסברים...

בטוחה שאחרי שתלמדי את המשמעויות הבסיסיות של הקלפים תוכלי גם להסתמך על האינטואיציה בעניין הזה.

כוכב321

New member
תודה ותודה

תודות רבות לא יכולתי לבקש הסבר יותר מפורט אמשיך לקרוא את הפרשנויות שלכן פה באתר

למעלה