שאלה

שאלה

האם אתם מרגישים שיש שוני העם הילד עם הק"פ הוא הראשון או והשני או השלישי ???????

יש לי ילד אחד (הכי מתוק שיש)

ולכן יש לזה כמה צדדים מעורפלים מבחינתי. אני יודעת שאם לילד הבא תהיה את הבעיה אני אנשום עמוק, אעקם פרצוף וזהו הכל, לא דיכאון לא בכי לא מחקרים... אני כבר יהיה מוכנה עם כל המידע שצריך ומכיוון שאני באמת מאמינה ששיטת פונזטי עובדת, אני אהיה פחות לחוצה. אני חושבת שק"פ בילד האחרון זה כמובן יתרון שלא צריך לדאוג מה יהיה בהריון הבא. מיצד שני אולי אם כבר היה לי עוד ילד היה לי עכשיו פחות זמן לבדוק את כל מה שאני בודקת עכשיו, לערוך כל כך הרבה השוואות ולאסוף מידע. שאלה טובה, מה תשובתך? עידית

../images/Emo4.gifלא רוצה לחשוב על זה....

ח"ח אם יהיה גם לילד הבא ק"פ, אתנהג, בתקווה, כמו עידית. מה אצלך? יום נעים אורית

ואצלנו

יאיר הוא הכי קטן ואחים שלו הגדולים מציירים לו על הגבס . ומשתוללים איתו. אני לא יודע צריך לחשוב טוב טוב . אולי הדת קצת עוזרת בקטע הזה שמה שה' נותן צריך לומר תודה . או כמו שאמא שלי היתה אומרת שהקב"ה לא מעניש מישהוא עונש שהוא לא יכול לעמוד בו. חשבתי על כך לאחרונה ואין לי תשובה סופית בכול מקרה הילדים כאן לפי מה שכתוב ולפי התמונות הם נפלאים אז בעצם אין שאלה יש רק שמחה וזה מה שחשוב.

עוד דבר

בני הגדול לא דיבר בכלל עד גיל 4 ואני ואשתי במשך זמן זה רצנו לכול מיני מומחים ומרפאים בדיבור ושנתיים אחרי שהוא נולד נולדה לו אחות ובסוף הכול יצא לטובה אז אולי זה לקח לחיים . והוא היום מדבר שצריך לבקש שהוא קצת יפסיק. אז גם עם זה נראה קשה לאחר שנים זה לא נראה עד כדי כך קשה.

גם אני חשבתי על הנושא

נראה לי שאם הוא היה הילד הראשון זה היה יותר מלחיץ. גם התמודדות עם נושא ההורות החדשה, טיפול בתינוק וגם על זה להוסיף בעיה מיוחדת. והיה גם חשש שהבא יהיה עם ק"פ. למרות שמי שהתנסה בזה פעם יודע שהשד לא נעים אבל לא נורא כל כך כי יש צרות הרבה יותר גדולות. למזלי זה הילד השני ואני לא מתכננת שלישי כך שהשאלה אקדמית בשבילי.

גווניבר

New member
../images/Emo95.gifאני הכי קטנה בבית

זה נתן לאחים שלי הזדמנות לקבל הרבה תשומת לב מההורים לפני הכמויות המאסיביות של זמן שאמא שלי השקיעה בי. כשהם הלכו לגן ולב"יס אמא שלי לקחה אותי לרופאים וטיפולים. כך שיצא טוב. הקב"ה לא מעניש. הוא 'מקיש רק על כדים לא סדוקים'. הוא מנסה רק אנשים שיעמדו במבחן. (כך לפחות לפי המדרש. לא מדובר על עונש. המדרש מובא בהקשר של אברהם אבינו והעקדה)

אין לי מושג. טל הוא בני השני

הראשונה כבר גדולה, בת 12. הוא מקבל המון תשומת לב ממנה ומאיתנו כמובן. אבל הוא ילד חסר דרישות וצנוע מאוד. לא מנצל את "מעמדו" כ"קלאבפוטיונר"... אגב, גווני, אחלה מדרש הבאת לנו לגבי ה"מקיש רק על כדים לא סדוקים". זה נותן המון חומר למחשבה.

גווניבר

New member
אנחנו נולדנו מאוד צפוף

תוך שנתיים ושבעה חודשים נולדנו שלושה אחים. אם אני הייתי נולדת ראשונה זה היה בלתי אפשרי לטפל בעוד שניים, בכאלה הפרשי גילים מינימלים. לגבי המדרש- בכיתות יא'-יב' שלי חשבתי הרבה על המדרש. היו אנשים שניסו לנחם אותי וסיפרו לי אותו. אבל לי אישית, כבר לא היה כוח. הרגשתי איך אני נשברת. חיכתי כ"כ לתקופה שבה לא יהיו לי כאבים (אז הרופאים אמרו שהכאבים הם בגלל גיל ההתבגרות ותוך שנה-שנה וחצי הכאבים יחלפו
) אבל אין ספק שאדם שצריך להתמודד עם קשיים ומצליח, יוצא אדם יותר חזק מאשר אדם שהכל הולך לו חלק. "מה שלא הורג - מחשל"

למעלה