המאמר של רע
איך התחלתי לגדל נחשים. הכל התחיל בקיץ שעבר. יש לי חבר שמגדל 7 נחשים כיום (הכלאות וזעמניים) ואני בא אליו הרבה. תמיד כשהוא הוציא את הנחשים שלו - התרחקתי כי פחדתי מהם. אז הגיע יום שהוא הוציא את הנחש הכי רגוע אצלו. הוא החזיק לו את הראש ואני נגעתי בנחש (חשבתי שזו חיה חלקה ורטובה). אחרי כמה פעמיים שנגעתי בנחש התחלתי לקחת אומץ ולהחזיק את הנחש. מאז כל פעם שאני בא אלי, אני מחזיק אותו ואת שאר הנחשים. אחרי תקופה של חודש, החלטתי שאני רוצה להתחיל לגדל נחשים. אבא שלי הציע שאני אקח מהחבר שלי נחש לזמן מסוים ואטפל בו ואראה אם זה מה שאני רוצה לגדל ולעשות. אני לא רציתי לקחת ממנו נחש וגם אמא שלו התנגדה לזה כי היא אמרה שאני לא יודע לטפל ואין לי נסיון (בצדק). זאת היתה תקופת הקיץ, והחלטתי לקנות נחש. ראיתי אצל החבר שלי איך הוא מגדל אותם, לכן הכנתי אקווריום מתאים שהיה לי בבית, קניתי משטח של דשא סינטטי והכנתי את התנאים לנחש הראשון. לאט לאט רכשתי ניסיון, התעניינתי באינטרנט, נסעתי לראות בתי גידול של נחשים ולמדתי מהם מה הם התנאים הטובים ביותר לנחשים. באילו טרריומים אני מגדל את הנחשים ובאיזו שיטת חימום אני משתמש: אני מגדל את הנחשים שלי בטרריומים אקזוטיקה (ממליץ מאוד!). החלטתי לגדל אותם בטרריומים אקזוטיקה בגלל שזה נוח לשטוף את הטרריום ולחטא אותו, וגם להזיז ממקום למקום. אני מחמם לנחשים שלי בכבל חימום ובמנורות. אני משתמש בכבל לבואות שלי. לקינגים ולפיתוני מאקלותי במנורות. אני משתמש בשיטות חימום אלה כי הן נוחות מאוד. כבל חימום מחמם טוב, לא מתקלקל ואפשר לנקות אותו. מנורות מחממות טוב לנחשים שלי, לא עושות בעיות, אם מתקלקל או נשבר קונים מנורה חדשה (לא יקר). את הנחש הראשון שלי קניתי ממגדל פרטי. זה היה קינג סנייק פלורידה באורך 60 ס"מ. טיפלתי בו חצי שנה בערך עד שהחלטתי לקנות עוד נחש. זה היה פיתון בורמזי לבקן באורך 90 ס"מ, בן חודש וחצי. הוא היה אצלי עד שהיה בן 9 חודשים ובאורך 1.60 מטר ומכרתי אותו כי הבנתי שבורמזי זה לא ממש חית מחמד אלא יותר סכנה! אז החלטתי לקנות עוד נחשים. הם היו זוג כרכני תירס לבקנים. הם היו אצלי שלושה חודשים ואז החלפתי את הקינג פלורידה והזוג כרכנים בעד בואה קונסטריקטור באורך 100 ס"מ. כאשר גידלתי את הבואה, הבנתי ממגדלים שהרבה זמן בתחום ומביני עניין, שעדיף לי לקנות זוגות, ואז בכל פעם להרבות ויהיה לי כסף להחזיר את ההוצאות על האוכל של הנחשים וכסף לנחשים נוספים. מה מעניין אותי בתהליך הריבוי? מאוד מעניין אותי כל התהליך של הריבוי אצל נחשים. אני אכניס את הנחשים לאותו טרריום ואראה איך הם מזדווגים. מעניין אותי אם הזכר ירצה להזדווג, אם הנקבה תתנגד, איך הם יעשו זה. ראיתי בנחשיה אחת (במצובה) זוג פיתונים בורמזיים מזדווגים, והזנבות שלהם היו מלופפים זה בזה. מעניין אותי אם כל הנחשים מזדווגים ככה, או זה שונה בין סוג לסוג. אחרי זה הנקבה תהיה בהריון, אחרי כמה חודשים היא תטיל ביצים או משריצה. השלב הבא הוא הבקיעה של הנחשים הנחשונים, ומעניין אותי לטפל בהם בעצמי. לאחר מכן קניתי בואה קונסטריקטור בייבי זכר, וגידלתי את הזוג שלי חודשיים, ואז החלטתי לקנות עוד נחש. התלבטתי בין פיתון מרושת או זוג פיתוני מאקלותי וחשבתי הרבה. אמרו לי שפיתון מרושת זה לא חיית מחמד והוא יהיה ענק. אז החלטתי לקנות זוג פיתוני מאקלותי, אותם אני מגדל עכשיו ומרוצה מהם מאוד. הם אצלי חודש ואז החלטתי לקנות עוד זוג נחשים, וחשבתי איזה נחשים אני רוצה. חשבתי על איזה סוג של פיתון, אולי זוג פיתונים מתכדרים אבל לא מצאתי איזה פיתונים מעניינים במיוחד. חשבתי לקנות זוג זעמנים והחלטתי שאקנה זוג נחשי מלך קליפורניה. חיפשתי מחירים טובים של זוג קינגים ומצאתי מחיר מצוין לזוג קינגים בייבים, קניתי אותם ועכשיו אני מחכה לקיץ כדי שיהיו בקיעות מעניינות. הרבה מגדלים אמרו לי שיהיו בקיעות מעניינות השנה, של נחשים נדירים,אז עכשיו אני מגדל את הנחשים שלי בכייף והכל סבבה איתם. הסיבות של קנית הנחשים שלי, החלפה ומכירה: בהתחלה החלפתי את הנחשים שהיו לי, כי הייתי מגדל לא מנוסה וכל הזמן רציתי לקנות ולהחליף נחשים. כל הזמן חיפשתי עם מי להחליף נחש בעד נחש, או למכור נחש ולקנות אחד אחר, שניראה יותר יפה וגדול. לפני קניית נחשים חדשים חשבתי הרבה איזה נחשים לקנות, רציתי נחשים מפלצתיים, ותמיד התעקשתי לקנות לי אחד כזה, כי לא הבנתי איזו אחריות זו ואיזו סכנה לגדל אצלך בבית נחש גדול. אז החלטתי שיהיה לי אוסף של פיתונים, בואות וזעמניים. הרבה אנשים אמרו לי לקנות כל פעם זוגות, כדי שיהיה לי כסף לעוד נחשים וגם להחזיק את ההוצאות על האוכל בשבילם מה מעניין אותי בנחשים ולמה אני כ"כ נהנה כל כך לגדל אותם? מה שמעניין אותי בנחשים זה שזאת חיה מסתורית שלא יכולה לתת לך אהבה. אני נהנה לגדל אותם כי זאת חיה יפה עם הרבה צבעים ומופעים שונים בלי סוף. מעניין אותי לראות אותה אוכלת, חונקת את הטרף ומאוד מעניין אותי זה שלנחשים יש יכולת בליעה אדירה. אני נהנה בכלל לראות את הנחשים שלי (כל נחש) חונקים את טרפם וגם לראות את הנחש זוחל בטרריום, נכנס לכלי מים שלו ושותה מהמים. אני מתכוון ומתכנן לעתיד שיהיה לי אוסף גדול של נחשים וקצת לטאות (שפחות מעניינות אותי). החלום שלי הוא שבגיל 18 אני אביא פיתון בורמזי בייבי ואני אגדל אותו עד סוף חייו.