שאלה.

fireman

New member
שאלה.

יש לי בבית שני חדרים שהתאורה שלהם מחוברת ביחד על מפסק אחד. עד היום זה היה מתאים ונוח אך כעת יש צורך לפצל את העסק ולשים מפסק כפול שיאפשר את הדלקת התאורה בכל חדר בנפרד או ביחד. פתחתי היום את קופסאת החיבורים שמחברת בין שני החדרים ואת המפסק.... במפסק יש פזה ו-0 בודדים בקופסא יש "שוקולדים" שלאחד אחד מהם נכנס 0 אחד ויוצאים שניים ולאחד נכנסת פזה אחת ויוצאים שני חוטים מהצד השני. רכשתי מפסק כפול.....איזה חיווט עליי להוסיף וכיצד לבצע את הפיצול בפועל? אודה לתשובתכם

asher40

New member
מה יהיה?...שקולדים? אפס במפסק?

חבר נכבד , עלות ביקור חשמלאי אפילו לפי "ידידנו" מר הכט ,היא 150-200 ש"ח לא אומר כמה אני גובה כי זה יהיה פרסומי ,אבל לא עדיף להזמין חשמלאי ולא להתעסק עם שקולדים? ד"א ,אין אפס במפסק! המשך יום נעים , שטרן אשר.

fireman

New member
אני אשרוף את כל הבית

לפני שאני אשלם לחשמלאי. ככה זה מורכב עד עכשיו ועובד כבר שנים מצויין. תיקון טעות, לא אפס, יש רק מתח שנכנס ומתח שיוצא חוט מלמעלה וחוט מלמטה.... בגדול הייתי מתחיל לשבור את הראש בכיף ועושה ניסיונות עד שיעבוד אבל חבל על המנורות, מפסקים וכדומה. יש מפסק מלמטה נכנס חוט כחול מלמעלה יוצא חוט חום שני החוטים הולכים אל הקופסאת חיבורים לכל קצה יש שוקולד (וימשיך להיות שוקולד) אחד חום ואחד כחול. מצידו של כל שוקולד נכנס חוט אחד ויוצאים 2 אני רוצה להחליף למפסק כפול....מה אני צריך לעשות בפועל מבחינת החוטים. אודה לתגובה עניינית

fireman

New member
אשר...בוא אספר לך משהו

אני בנאדם שלומד בדרך הקשה.... חישמלתי את עצמי כבר כמה פעמים בשביל לבדוק שהפחת עובד
סתם.............. כשעוד האמנתי בחשמלאים, גם כאלו עם תעודות ורקורד של קליינטים, לא שאני מזלזל במי מהחשמלאים כאן מצאתי את עצמי מתרוצץ ברחבי הבית עם מטפה כיבוי ובכל פעם מפרק אותו על איזה בית נורה אחר או על איזה שקע אחר....מזל שאני מתעסק בכבאות כך שאני מסכם בנזקים מזעריים..... הגעתי למסקנה שאם חשמאי מוסמך שורף אז למה לשלם כסף כשאני יכול לגרום את אותו הנזק בעצמי ותאמין לי שאני מדבר בשיא הרצינות ובשיא הכנות! מה שאני שואל לדעתי דיי פשוט.....רק לפצל ממפסק אחד בודד למפסק כפול.....אני אודה לך אם תוכל להסביר לי איך לעשות את זה.... אני אשמח אם תוכל גם לצרף שרטוט פשוט

Ohad18

New member
איש האש (../images/Emo3.gif), בוא אני אספר לך משהו

לפני כשנה בערך, אבי לקח את האותו למוסך בכדי להחליף בולמים (לא בלמים בולמים) במוסך. בסוף התברר שהוא לא החליף בלמים בכלל. אז למה לשלם
כשפונים לבעל מקצוע - מומלץ להזמין מישהו ששמעת עליו המלצות. מעבר לזאת - כפי שאנשים רבים לא יודעים - התחשמלות עלולה לגרום לדום לב, בנאדם יכול להתחשמל, להמשיך את היום כרגיל - ולאחר כמה שעות יהיה לו דום לב (חס וחלילה). מעבר לזאת - עפ"י חוק, מותר רק לחשמלאי מעשי ומעלה להתעסק עם חשמל. אם אתה לא יודע איך עושים מפסק כפול - והחיבורים שתעשה לא יהיו תקינים, עלול להיות פיצוץ של קצר - וזה עלול לפגוע במישהו.

מאוד פשוט . קודם נתק את החשמל

תרכיב מפסק כפול . את החוט עים הפזה בדרך כלל חום/אדום פעם . תחבר למרכז המפסיק את החוט הכחול שממשיך לשתי המנורות חבר לצקודה השנייה . ועקוב אחרו עד איפו שהוא מיפצל לחדר הנוסף . נתק אות נחוט שהולך לחדר השני . תעריך את החוט עד המפסיק הכפול וחבר לבורג השלישי . ןיש לך פיצול בחדרים . כמובן עשה הכל כאשר הנתיך הראשי מנותק . ואחן מתח בכל הבית

fireman

New member
תודה רבה../images/Emo70.gif

כמובן! כל עבודה בחשמל, כשכל המפסקים למטה

למעלה