שאלה

Ilya T

New member
שאלה

אני לא בטוח זה הפורום הנכון אבל אני אשאל בכל זאת. אני בן 20 סטודנט שנה ג' באוניברסיטה. לא מזמן קראתי ספר על הפרעות קשב וגיליתי אצלי את רוב הסימנים. אני מאוד מתקשה ללמוד למבחנים ולשמור על ריכוז לאורך ההרצאות. הבנתי שקיים טיפול בריטלין שיכול לעזור. השאלה היא איפה אני יכול לעשות את האבחון ומי יכול לרשום לי ריטלין במידה ויש צורך בו. תודה, ואם זה לא הפורום הנכון אז סליחה.

יונה שו

New member
בתור התחלה, זה פורום נכון

אבחון שהכי כדאי לעשות - כדי לדעת אם ריטלין עוזר או לא - הוא מבחן אצל נוירולוג שעושה מבחן TOVA. צריך לקבוע תור... לוקח קצת זמן. לפעמים יש ריטלין ויש גם תרופות אחרות... שהוא יודע להמליץ. ויש גם פורומים שדליה תוכל לתת לך, בהם תוכל להתייעץ לגבי תופעות לוואי, מה כדאי, איך וכו'... לגבי אסטרטגיות למידה שיכולות לעזור לך בלמידה למבחנים וחזרה לריכוז וכו'.... זה המקום. בהצלחה !

Ilya T

New member
תודה ועוד שאלה

יש נוירולוגים בקופות חולים? אני יכול פשוט להירשם אליו או שאני צריך הפניה מרופא?

יונה שו

New member
יש נוירולוגים בכל קופות החולים

רק חשוב שיהיה בעל יכולת לבדוק בדיקה ממוחשבת.

zivadina

New member
אבחון הפרעת קשב ורכוז

האבחון נעשה אצל נוירולוג או פסיכיאטר שעובד עם הקופה, ובתנאי שהוא מומחה לאבחון הפרעת קשב ורכוז (ADHD). אתה יכול לשאול בקופה שלך על מומחה כזה, או לשאול על מכון פרטי שהקופה עובדת עמו. במקרה השני, ואם יש לך ביטוח משלים, תוכל לקבל החזר גדול על האבחון על ידי הצהרה עליו כ"ייעוץ רופא מומחה" בקבלות של המכון. (זאת אומרת שבכך אתה מנצל את 3 הייעוצים שמגיעים לך בשנה). אתה מוזמן לקרוא בקישורים הבאים ולראות אם הם מתאימים לך:

Ilya T

New member
עוד כמה דברים

אני מאוד לחוץ בכסף ויהיה לי קשה להוציא סכומים גדולים על אבחון. אני חבר מכבי אבל אין לי ביטוח משלים. מה הדרך הכי זולה לבצע אבחון שבעזרתו אוכל לבדוק אם ריטלין יעזור לי ולקבל מרשם. האם זה ללכת לנוירולוג של הקופה שיפנה אותי לאבחון? האם ניתן לקבל המלצה על מישהו מתאים במכבי באזור פ"ת-צפון ת"א? כמה כל העסק יעלה? תודה על כל התשובות.

יונה שו

New member
נוירולוג אפשר דרך קופ"ח

אינני יודעת אם הבדיקה הממוחשבת היא ע"ח הקופה, אולי תלוי איזו...

למעלה