שאלה

ליאתגל

New member
שאלה

אחי מעוניים לקנות מחשב והוא נמצא בלוס אנגלס וחלק אמרו לו שכדאי מחשב נייד וחלר אמרו מחשב ביתי.. השאלה שלי היא- אם הוא קונה מחשב נייד ורוצה שיהיה לו אינטרנט במחשב? זה אפשרי? כי אם זה בבית זה אפשרי כי הוא מחובר לקו טלפון אבל אם הוא לוקח את המחשב איתו למשל בדרך הוא יכול לגלוש באינטרנט? אודה לכם מאוד אם תוכלו לענות לי על השאלה!

doronf65

New member
מנהל
אפשר ואפשר!

תשובה חד משמעית: יכיול גם בנייד. אם את רוצה עוד פירוט קחי לינק http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=25&msgid=27714818 דורון

אינטרנט לא קשור לסוג המחשב

כל מחשב יכול להתחבר לאינטרנט - ויש כמה סוגים של חיבור לאינטרנט - דרך רשת (חיבור מהיר כגון ADSL, כבלים, ורשת במשרד), חיבור אלחוטי קצר, חיבור סלולרי, וחיבור דרך קו טלפון. עבור כל אחד מהחיבורים צריך את הכרטיס המתאים שיאפשר חיבור שכזה - עבור חיבורי רשת נדרש כרטיס רשת. עבור חיבור טלפוני נדרש מודם, עבור חיבור סלולרי נדרש כרטיס סלולרי ועבור חיבור אלחוטי נדרש מתאם אלחוטי. את כל אחד מהרכיבים האלה ניתן להשיג עבור מחשב ביתי או עבור מחשב נייד. מחשבים ניידים לרוב יקרים יותר ופחות מתקדמים עבור המחיר. לגבי שאלתך האחרונה, חיבור אינטרנט מחוץ לבית ידרוש רישום לשירות המספק חיבור סלולרי, או לחילופין חיבור דרך קו טלפון במקום אחר שאינו הבית... בכל מקרה זה לא קשור למחשב ולא בא עם המחשב, אלא משהו שרוכשים בנפרד.

ליאתגל

New member
היי תודה רבה אבל

אולי לא הבנתם או שאני לא הסברתי את עצמי התכוונתי לאינטרנט להתחבר אליו יעני למשל שאני באוטו או במקום כלשהו ברחוב או משהו כזה? איך זה הולך? ומה הכוונה חיבור סלולרי? דרך הפלאפון? מה אתם חושבים החיבור הכי טוב לעשות בשביל אינטנט מהיר? תודה רבה לכם!

לזה בדיוק התייחס ההסבר שלי

אבל אם לא הבנת אנסה להסביר שוב- עם מחשב ביתי כמובן שלא יהיה קל להתחבר לאינטרנט ברחוב או במכונית... למרות שגם זה אפשרי אם מאוד רוצים
עם מחשב נייד, עצם עובדת היותו נייד לא מספיקה כדי להתחבר לאינטרנט ברחוב. כדי לעשות את זה, תצטרכי שירות אינטרנט סלולרי או לווייני - כלומר או דרך הפלאפון, או דרך כרטיס סלולרי שמחובר למחשב, ואז המחשב "יחייג" לאינטרנט דרך הרשת הסלולרית. זה מאודדדדדדד יקר (לא יודעת אם זה בכלל זמין בישראל), ומאודדדדדדדדד איטי. חיבור אינטרנט מהיר הוא בבית, כלומר במקום קבוע - זה או דרך ADSL או דרך הכבלים, צריך לברר עם ספקי השירות השונים ואולי כדאי לפנות לפורום רשתות ואינטרנט בשביל זה... אנחנו לא מתעסקים בזה כאן. בהצלחה!

ליאתגל

New member
הבנתי...

תודה לך על ההסבר! הבנתי עכשיו מה שאמרת ואני ייקח את זה בחשבון וכנראה אני יגיד לאחי שייקנה מחשב ביתי עדיף כי זה פחות יקר ויותר טוב... תודה רבה לך!

למעלה