שאלה

Ilya T

New member
שאלה

איזה הסבר אבולציוני קיים לעובדה שאנו דואגים להורים שלנו כשאנחנו כבר בוגרים? אילו הסברים קיימים חוץ מעיקרון ההכבדה של זהבי?

ofeking

New member
תשובה

אני בטוח שמישהו יענה לך בעומק אבל הינה שתי סיבות: * בני אדם הם בעלי רגשות. * בני אדם הם חיה שחיה בקבוצות ודואגת לבני הקבוצה (אנחנו דואגים לעוד פרטים מלבד להוים שלנו) כמונו יש עוד חיות כאלו. ואם אתה רוצה לדעת כיצד ה"זקנים" תורמים לשאר הקבוצה אז זה פשוט- יש להם "ניסיון חיים" כך למשל אצל הפילים הפילה הזקנה יודעת היכן ישנם מקורות מים ועוד...

Ilya T

New member
../images/Emo104.gif../images/Emo63.gif../images/Emo104.gif../images/Emo63.gif../images/Emo104.gif

אני מקבל את העניין של ניסיון חיים. אבל לצערי "בני אדם הם בעלי רגשות" זה לא הסבר אבולציוני. יש עוד דעות בנושא?

מממ

"בני אדם הם בעלי רגשות" כשלעצמו אמנם איננו הסבר אבולוציוני, אבל אם ניתן הסבר אבולוציוני להתפתחות רגשות אצל בני אדם, אין הסבר זה צריך לכלול ספציפית דאגה להורים, כדי להסביר את התופעה. יש לאורגניזמים רבים כישורים שהתפתחו כתוצאה מלחץ אבולוציוני מסויים, אבל שהם מיושמים לאחר שהתפתחו, גם באופנים אחרים. הכושר ללמוד נגינה בפסנתר, למשל, לא התפתח בגלל שנגינת פוגות של באך משכה ממותות סקרניות אל טווח החנית של הומו ספיאנס קדום. זהו תוצר של התפתחות מוח המסוגל לרכוש כישורים חדשים, התפתחות ידיים המסוגלות לטפל בחפצים, התפתחות שמיעה המסוגלת להבין דיבור וכו'. במקרה, כל הכישורים האלו מאפשרים גם ללמוד לנגן.

Ilya T

New member
אוקיי,

אז מה בדיוק רגשות תורמות לשרידות האדם?

הרגשות הם מחנכי התודעה.

כשאתה מרגיש רגשות שליליים סימן שעשית משהו שלילי מבחינה אבולוציונית, כשאתה מרגיש רגשות חיוביים סימן שעשית משהו טוב. זהו כמובן הסבר מופשט מאוד אך הוא מסביר את הרעיון.

TsLiLuSHSH

New member
../images/Emo26.gifשלום, יש לי שאלה קטנה

יש לי השבוע מבחן באבולוציה, ונתקלתי בשאלה בה אני זקוקה לעזרתכם..
והשאלה היא.. גופו של חולד, החי במחילות בקרקע, דמוי גליל. הוא חסר עיניים, אפרכסות אוזניים וזנב. בעוברי החולדים ובגורים הצעירים ניכרים עיניים וזנב. מנתונים אלה ניתן לשער ש: א. מין זה התפתח לקראת חיים על-קרקעיים בעתיד ב. מוצא החולד הוא, כנראה, ממכרסמים שחיו לפני דורות , על פני הקרקע. ג. הוולדות של החולד מסתגלים לחיים תת-קרקעיים ד. עיניים וזנב חיוניים לגורי החולד. התשובה הנכונה לפי הסר היא ב'. אני לא מבינה מדוע.
מישהו יכול לנדב לי הסבר (לא ברמה גבוהה במיוחד)?? תודה מראש

למעלה