שאלה...

שאלה...

זה דיי דפוק..אבל יש לי פחד ממשחות..אני שומעת תמילה הזאת..או שומעת אנשים שמדברים על בעיות עור ודברים כאלה זה עושה לי סחרחורות ובחילה..ממש כל הראש מסתובב לי... לפני כמה זמן ראיתי איזה משחה ליד הכיור באמבטיה..ופאום הראש הסתובב שלי.. עוד משו..לפני שנה בערך היתה לי פטריה ומן הסתם הייתי צריכה לשים עליה משחה כדי שיעבור..בגלל שפחדתי אמא שמה לי..אמרתי לה שהראש מסתובב לי וישר התעלפתי..למשו כמו 3 שניות..לא רציני.. ויש לי תפחד הזה ממשחות מאז שהייתי קטנה.. מה לעשות..?

לשים משחה על השריטה...

את כותבת בהמשך ההודעה שיר על שפעת ובכרטיס האישי, מתארת את עצמך כמוזרה. אני חושבת על החרדות הפזיות שמטרידות אותך והחרדות מפני השגעון ועל המפגש של שני החרדות האלו בכינוי שבחרת לך "שרוטה במח". גם בסמפטום שאת מתארת, פחד ממשחות יש מפגש של חרדות סביב הגוף (מחלות עור שדורשות טפול במשחה) וחרדות שקשורות לנפש (זה די דפוק, את אומרת). נסי לחשוב מניין נובעות החרדות סביב שלמות הגוף והנפש? האם את באמת כל כך פגיעה? ייתכן ולמשחות יש משמעות סמלית כלשהי עבורך. נסי לכתוב אסוצאציות חופשיות שעולות בך בתגובה למילה משחה. אולי זה יעזור לך להבין טוב יותר מדוע את כל כך נרתעת מהן. סתם מתוך סקרנות- איך את מצחצחת שיניים??

משחת שינים זה משו אחר...

התרגלתי לזה כבר... חוץ מזה..אם אני חייבת לשים משחה על משו..אני שמה, פשוט באותו רגע שאני רואה אותה או מרגישה אותה על העור שלי הכל מסתובב, וזה לא נורמלי. בקשר לבעיות עור..שהייתי קטנה היה לנו ספר בבית והיו שם תמונות של כל מני אנשים עם בעיות עור, ואני זוכרת שנורא אהבתי להסתכל בתמונות האלה(אני מדברת על גיל 4-5 בערך). אני לא יודעת בדיוק מתי הפחד ממשחות התחיל, אבל ביום שהתעלפתי זה כבר היה שיא, אני אפילו שקלתי ללכת לאיזה טיפול פסיכולוגי. ו...בקשר למה שאמרת עם האסוציאציות..חות מגועל לא עולה לי כלום, אני לא יודעת אם יש למשחה משמעות סמלית..

עוד משהו...

היום בשיעור ביולוגיה המורה דיבר על כוויות ועל השתלות עור..ממש לא ידעתי מה לעשות עם עצמי...תקפה אותי חולשה כזאת..ובסוף שממש לא יכלתי לשמוע ירדו לי דמעות..

בקרוב אסקור טכניקות הרפיה

תוכלי לנסות אותן, לראות מה מתאים לך ולנסות להשתמש בזה להרגעה ולהסחת הדעת כשקורה לך שוב כשאת מוצפת חרדה.

למעלה