שאלה?????????

idant1

New member
שאלה?????????

נשארתי כשנתיים אחרי הוויזה וחזרתי ארצה מה הסיכוי להיכנס שוב הם יודעים בכניסה חזרה על השהותך לפי נתונים במחשב או לפי הדרקון האישי שלך סיבה- הייתי בטיפול לגרין כארד דרך עורך דין במשך כשנתיים הוא אמר לי לחכות ושאני אמור לקבל תשובה עד שיום אחת הוא התהפך על עצמו ואמר שאין מה לעשות אז החלטתי לחזור הבייתה כי אין שום סיבה להישאר .הולכתי שולל הלך הכסף ובנוסף נשארתי לא חוקי :((( האם יש דרך לתקן זאת האם כדיי לנסות לחזור או שאני מופיע במחשב ויגלו אותי ישר בכניסה תודה מראש

Boston Guy

New member
מספר פרטים שחסרים

קודם כל: מתי נכנסת לארה"ב, ומתי יצאת ממנה (לפני או אחרי 9/2001)? היית על ויזת תייר? והכי חשוב - איזה מין גרין קארד ניסה עורך הדין להשיג ? איחוד משפחה?

idant1

New member
נכסנסתי ב...

נכנסתי במאי 2001 אם וויזה תייר ובכניסה קבלתי וויזה לתשעה ימים ויצאתי בסוף דצמבר2003 וביציאה לא לקחו ממני כלום ולא שאלו כלום ובקשר לגרין קארד זה לפי ספונסר ואחריי יותר משנתיים שאני מחכה לתשובה עוד לא הגעתי לשלב הראשון שזה הלייבור דיפרטמנט אני עדיין בהמתנה (הוא אומר שיש הרבה דברים תקועים במערכת מאז המקרה הנוראה) וחבר שלי שהגיש את אותם תפסים כמוני כשנה לפני עדיין לא קיבל כלום נראה לי שזה סתם הונאה מה שהולך שם או שאני לא יודע מה קורה ואני מעוניין לטוס חזרה ולחזור חוקי ולעשות תהליך אחר אצל מישהוא אחר ושוב השאלה האם הם יודעים על משך שהותי לי המחשב או שפשוט מסתכלים בדרקון

כן, זה רשום להם במחשב

בעת שיצאת חברת התעופה לקחה מדרכונך את טופס ה-I94 (אישור השהייה שלך), והחזירה אותו לביקורת הגבולות, שעדכנה במחשב. הסיכוי גדול שכשתנסה להכנס לא יתנו לך, לאור השהייה הבלתי חוקית שלך בעבר. שנית, לא ברור לי על סמך מה התחלת תהליך לגרין קארד ואיך אתה רוצה להתחיל אותו שוב - כדי להתחיל תהליך כזה אתה צריך להיות על ויזת עבודה מסודרת דרך מעסיק.

idant1

New member
תודה על ....

מידע (אם לא לקחו ממני את הטופס 94 שקיבלתי וויזה ל9- ימים שלחתי אותו לבקשת הארכה ולא קיבלתי תשובה בקשר לזה ככה שלא היה לי מה לתת להם)ובקשר לעו"ד היה לי ספונסר הוא פרסם מודעה בעיתון לבקשת עובד למשך חצי שנה ואחרי חצי שנה הוא הגיש תפסים לבקש אותי והמטרה היתה לקבל וויזה עבודה לשנה ואחר כך להמשיך לגרין כארד כל זה לפי דבריו היו צריכים לקחת בין שבעה חודשיים לשנה בשביל לקבל את האישור הראשוני רק שאחרי יותר משנתיים אין אפילו את זה וכשהוא בדק במחלקת הלייבור הם עדיין בודקים טפסים ליפניי שלוש שנים וכל יום אצלהם זה כמו חודשיים ככה שמחכים המון זמן עד שיום אחד הוא אמר לי שאני לא חוקי כבר ובספק אם הם יאשרו לי זה אחריי שהוא הבטיח הבטחות ולקח כסף מה אני יכול לעשות ??????????????. לנסות לחזור?????????(ושוב לציין שלא נתנתי את ה94 ביציאה ) תודה מראש על הצעות

שום דבר כאן לא נשמע הגיוני

להוציא ויזת H1 לוקח לא יותר מכמה שבועות בדרך כלל, ואי אפשר להתחיל תהליך לגרין קארד ככה סתם. לעולם לא שולחים לINS את הI94 המקורי אלא רק צילום, ובכלל הכל כאן מריח רע כמו שכבר נכתב. הייתי מציעה לך, אם אתה מאוד רוצה לפתור את זה, לקחת עורך דין טוב בארץ שינסה לברר את זה מול השגרירות. לדעתי לא תוכל להכנס שוב.

Boston Guy

New member
די בטוח שאתה רשום

כמו שאמרה עדי, כל העניין מריח רע מאוד. למיטב ידיעתי, אין מסלול שמביא אותך מ"כלום" (משמע – ויזת תייר) ישר לגרין קארד מבוסס עבודה (שזה מה שאני מבין מדברייך שאתה חשבת לקבל). כל המסלולים מבוססי העבודה שאני מודע לקיומם בנויים קודם כל מקבלת ויזת עבודה (למשל H, או L) – ורק אחר כך תהליך גרין קארד. לא מובן לי איך עורך דין אומר שהוא מגיש אותך ל LABOR CERTIFICATION לגרין קארד... אולי הוא התכוון שהוא מנסה להוציא לך קודם H? איך שלא יהיה, אתה באמת קיבלת ויזה רק ל 9 ימים??? זו לא טעות כתיב?

idant1

New member
זה לא...

כן נכנסתי אם כרטיט טיסה לארהב ואחרי 9 ימים הייתי צריך לנסוע לברזיל השותף שלי לטיול לא הגיע ובסוף נשארתי בארהב בקשר ליציאה לא נתנתי להם את ה-טופס 94 ולא בקשו ממני כלום רק בדקו כרטיס ודרקון בקשר לעו"ד אחרי זמן מה הבנתי שזה עבודה בעיניים רק שלא היה לי מה לעשות כבר אז חזרתי הבייתה

Boston Guy

New member
חברת התעופה מעבירה את רשימת הנוסעים

ל homeland security office. החל מתחילת 2003 הם מבצעים מעקב צפוף על ויזות תייר, ומנסים להתאים כניסות ליציאות. מכיוון שיצאת בסוף 2003, והם כנראה לא יכלו למצוא רישום של כניסה שלך באותה שנה, המחשב מן הסתם סימן אותך כ"חשוד בשהיית יתר". מכיוון עברו כבר מספר חודשים, הרישום הזה כבר עודכן ברחבי המערכת. סביר שנסיון כניסה נוסף יסתיים בתיחקור רציני בשדה התעופה.

idant1

New member
אז מה זה סוף הסיפור../images/Emo7.gif

אם יש לי מעביד בארהב שמוכן להעסיק אותי ויש לי את כל הכישורים בשביל העבודה ולו את כל הנתונים בשביל להעסיק אותי ומוכן לשלם את כל ההוצאות חוץ מזה ממש תודה רבה על ההיתייחסות(רק שתדעו אני הייתי אמור לטוס היום בלילה בחזרה כנראה שמעצר וגירוש ושאלות יתר ממש לא התאים לי אז ביטלתי לביינתיים הכל עד שאני ימצא דרך כל שהיא להגיע לשם מבלי להסתכן) לפחות המשפחה שלי שמחה שנשארתי אני בבילבול שאין לכם מושג(אחרי 4 שנים לחזור ארצה זה מעבר ממש לא קל) אז שוב תודה ואם ישנה דרך כל שהיא שאני לא יודע אשמח לישמוע

Boston Guy

New member
כי ככה זה - וזה גם מרומז בלינק שצרפת

בפיסקה הראשונה בדף שצרפת כתוב:
This page focuses only on the employment based greencard. Greencard can be applied along with the application for H1B, but it is advisable to wait until the person joins the company.​
משמע - או שתבקש גרין קארד יחד עם הבקשה ל H, או שתבקש גרין קארד אחרי שקיבלת H והגעת לארה"ב... אבל לא מוזכר מסלול ללא ויזת עבודה. לראיה הלינק הבא:

idant1

New member
תודה לכולם אבל..

אני בארץ רק חודשיים אחרי 4 שנים וזה יותר מידי כאב ראש בשביל מה בישביל עוד דולר או שתיים בכיס אם כל הכבוד לאמריקה זה לא שווה את כל זה אני יודע טוב מאוד מה הולך שמה אני בן 25 ואמריקה לא בורחת לשום מקום ושום דבר לא משתנה שמה חוץ מהחוקים שמה . אז שוב תודה לכולם שכנעתם אותי לא לינסוע ולפסול את עצמי לגמריי בכניסה ואז לא הייתי יכול באמת להכנס שוב לשם ונמצא כבר דרך חוקית ויותר טובה להגיע לשם יש דרכים ויש לי זמן אז שוב תודה נ.ב. בקשר ל הום לנד סקיוריתי כיום זה נכנס ב30 לדצמבר 03 סופית אחרי תיכנונים ובדיקות ונכנס לפועל רישמית ב-5 לינואר ברב שדות התעופה ובקשר לדיווח ביציאה יש כיום רק שדה אחד שזה עובד בפועל בניסיון וזה בבוליטמור אין להם שום ידע על זה שאתה יוצא אם אתה לא מגיש להם את ה טופס 94 בדרך כלל הם שואלים את הנוסע עליו מה שהיה טוב באמריקה ששום אירגון לא היה קשור אחד לשני שעשה חיים קליים להרבה אנשים חבל שזה עומד להשתנות .

iris mom of two

New member
כאזרחית אמריקאית

אני בהחלט מבינה אותך, וזה עצוב לי שלישראלים אין אפשרות חוקית להיות פה, אבל, אני שמחה על השינוי כי בסופו של דבר זה מגן עלי ועל ילדי. חבל באמת שזה יוצא כ"עונש קבוצתי".

למעלה