שאלה

שאלה

אחרי שניייםםםם(כולה שבוע) שלא ביקרתי בפורום חזרתי ואיתי שאלה: אתם מביאים בחור/ה הבייתה ואמא אומרת לכם שהוא/היא לא בשבלכם ושכדאי שתפרדו- זה לא קרה בעבר עם אף אחד אחר שהבאתם אך ורק איתו מה תעשו? א.אני יקשיב לאמא כי אמא יודעת מה היא אומרת ורוצה רק בטובתי ב.ישים עליה פס-היא תמיד מדברת שטויות ג.אחר

קטרפי

New member
שם עליה ז`../images/Emo110.gif

אולי הייתי מפסיק להביא אותה הבית, אבל גם זה לא מתוך התחשבות באימא אלא בשביל שהיא תרד לי מהגב ותחשוב שניפרדנו אם היא לא שאלה אותי אם להיתחתן עם אבא שלי או לא, אז גם אני לא שואל אותה למה הייתי מעדיף שהם לא היו מיתחתנים ולא הייתי קיים (או שכן הייתי קיים אבל בגוף אחר ועם חיים אחרים והרבה יותר טובים מאלה)

Anna Karenina

New member
רגע, רגע...

קודם כל, לטעמי השאלה מנוסחת באופן כללי מדי. אני, במקום "לשים עליה זין", כמו שקטרפי אמר, קודם הייתי מנסה לברר מהן הסיבות שבגללן אמא שלי לא אוהבת את הבחור. אם מדובר בסיבות שוליות, כמו למשל עדה שונה משלי, או כי יש לו עגיל כלשהו שאמא שלי לא אוהבת (לצורך ההמחשה בלבד), הייתי מסבירה לה שאני לא גזענית, ושהוא כן הטעם שלי, ושבכך אין לה זכות להתערב. אם מדובר במקרה רציני יותר, ונניח למשל שהבחור ישב בכלא במשך תקופה בגלל עבירה כזו או אחרת, ולמרות שאני מכירה אותו והוא מקסים וכו' וכו', ואמא שלי לא אוהבת אותו - יש איזשהו הגיון בדבר, מאחר והיא רוצה בטובתי, וברור שהיא תדאג ותחשוש מבחור עם רקע כזה. (שוב, מדובר בדוגמאות לצורך המחשה, נא לא להתנפל עלי..) לכן, יש לברר את הרקע לכל דבר, ולא ישר להתעלם. אמא שלי, למשל, היא בנאדם מאוד פתוח, ולכן אם יווצר מצב שהיא לא תאהב בחור מסוים - אני אנהל איתה שיחה נורמלית בנושא, ואנסה להבין למה, ולא ישר אפסול את דעתה, מאחר ואני מאוד סומכת על הדעה של אמא שלי.

קטרפי

New member
זה לא ממש....../images/Emo110.gif

אם הוא ישב בכלא, ואימא שלך רוצה שתיתרחקי ממנו כי היא רוצה בטובתך - אז לדעתי זה בכלל לא קשור לאימא שלך, היא רק מביאה לך
חומרלמחשבה וזה בדיוק כמו שחברה שלך הייתה אומרת לך שכדאי לך להיתרחק ממנו חוץ מזה, אני לא סתאם אומר לשים עליה זין. עוד שבוע אולי אני יקבל בחזרה את הבוחן שהיה לי בהבעה ואז אני יוכל להעתיק את מה שכתבתי לשים את זה בפורום ותיראי לבד למה.

Anna Karenina

New member
תשמע..

אני לא יודעת איך בדיוק מתקשר הבוחן שלך בהבעה לפה, אבל הנקודה היא לא ישר לפסול, אלא לשמוע מה היא אומרת. ונצא מנקודת הנחה שאמא שלי לא רוצה שאני אצא עם אותו בחור בכלל, ממש באופן נחרץ - היא מטילה וטו לגביו. אני עדיין אנסה לשמוע למה ומדוע, לפני שאני אתנהג כמו ילדה קטנה ולא אתן לה לדבר בכלל. לדעתי, לשיחה כזו יש הרבה יותר השפעות חיוביות על שני הצדדים, וכל צד יכול ללמוד מהצד השני על כיוון המחשבה שמונע ממנו לנהוג כך או אחרת.

היא לא רוצה להסביר לך

וגם לא יכולה, היא לא יכולה לשים את האצבע על מה לא בסדר היא רק אמור לך שזה לא נראה טוב...עכשיו מה את עושה?

Anna Karenina

New member
לא מתפשרת, עד שאני לא מקבלת תשובה.

כזו אני - לא מוצא חן בעיניה? שתתן לי הסבר מה בדיוק לא בסדר. תשובות מעורפלות לא עובדות אצלי, מה שמחזיר אותי שוב לנושא שעליו דיברתי - השיחה. אגב, אם אני לא אקבל הסבר מספק - אני אומר לאמי שאני לא קטינה, לא בגיל ולא בנפש, ושאני יודעת היטב לקחת אחריות על מעשיי ועל הבחורים איתם אני יוצאת. סה"כ, ההחלטה הסופית היא שלי.

קטרפי

New member
תשמעי.. ../images/Emo110.gif

לפני שנתחיל לריב פה, יש דבר אחד שצריך להבהיר. אני לא
יודע מה היחסים שלך עם אימא שלך, בדיוק כמו שאת לא
יודעת מה היחסים שלי עם אימא שלי. בלי להתחיל לפרט, אני רק יכול להגיד לך ששלי גרועים. בגלל זה אם תהייה לי חברה שלאימא שלי יהיה משהו נגדה, אני פשוט לא יקשיב לה למה הדעה שלה חשובה לי כמו הדעה של הג`וקים בזימבבווה. אם את יכולה לדבר עם אימא שלך בקטע הזה, אז אולי את יכולה לימצוא בשיחה איתה השפעות חיוביות, אבל אני יכול לימצוא בזה רק ניג`וסים. בקיצור אם את חושבת שזה טוב בשבילך אז כניראה שזה באמת מה את צריכה לעשות, ובאמת טוב שיש לך יחסים טובים עם ההורים שלך, רק תיזכרי שלא לכולם יש את זה. (ו
על האופי התוקפני של ההודעה) ובקשר לבוחן בהבעה - תעזבי

Anna Karenina

New member
בסדר. היחסים ביניכם גרועים.

בכל אופן, הייתי רוצה לקבל הסבר. ואני לא הולכת לריב על זה איתך או משהו, כי אנחנו חושבים אחרת. אני לא הייתי מוכנה לוותר, עד שהייתי מקבלת הסבר שהיה מניח את דעתי בנושא, לכאן או לכאן.

seeyou

New member
כול בחורה הופכת עם הזמן לאם!

ואז לא שיש לה יותר שכל יש לה יותר נסיון של החיים היא תנסה להדריך את הבת שלה על מנת לא לעבור אותם שגיעות לדוגמה אף פעם לא לצאת בחברה של בחור אשר לא מכבד את אימו!!! ועוד פי כמה עם אחד שמוכן לשים זיין עליה!

black side

New member
ישר עם הכותרת אני לא מסכימה..

מזה פה כל בחורה ישר עתידה להיות אמא?! בולשיט אני מכירה 2 בנות,בסביבות גילאי 25 שלא רוצות ילדים, למרות שהן יכולות ואין שום בעיה..

CluBeRiT

New member
את האמת?

אמהות יודעות מה הן אומרות, גם אם זה לא האמא שלך. עצתי היא לבחון את המצב ולראות למה האמא לא מרוצה, אם חלה טעות וזה רק אי הבנה בין שני הצדדים? תנסי לגרום לה להבין את המצב... אבל תבחני את הבחור לעומק, אמהות לא סתם אומרות את מה שהן אומרות ומנסיוני הן תמיד צודקות. תני לזה עוד קצת זמן אם משהו ישתנה, סבבה. אם לא... אולי אמא באמת צודקת?

למעלה