שאלה

כרמל 1

New member
שאלה

צ'ארלס דרווין היה נוצרי מאמין. הנוצרים מאמינים שאדם וחווה נוצרו ביום השישי וכל זה(אני לא בטוח) אחרי בריאת העולם. שמעתי שכתבו כאן גם, שהאבולוציה אינה סותרת את התנ"ך. וגם שצ'ארלס דארווין כתב שבני האדם התפתחו מקופים. אז איך זה שהאבולוציה אינה סותרת את התנ"ך, אם בתנ"ך כתוב שהאלוהים יצר את אדם וחווה (כביכול בני האדם הראשונים) אחרי שישה ימים מיצירת העולם (זמן שלא מספיק בשביל התפתחות אבולוציונית של חיה כלשהי); וצ'ארלס דארווין אמר\ כתב שבני האדם התפתחו מקופים? האם האבולוציה כן סותרת את התנ"ך\ או שטעיתי במשהו שכתבתי? תודה

demoloc

New member
אני לא בטוח אם הוא טען את זה

אבל יש טענה שהעולם נברא ב6 ימים שכל יום הוא לא 24 שעות ,יכול להיות שזה פרקי זמן וכל 24 מיליון שנה זה "יום". בכל מקרה זה וויכוח יותר פילוסופי ממדעי

CHEZKI16

New member
גם אם זה ככה...

לא ענית על השאלה שאלוקים ברא את האדם הראשון ביום השישי ולא התפתח מהאבולוציה

demoloc

New member
זה חילוק פשוט

אני לא זוכר את הזמנים המדוייקים אז ככה נגיד שהאדם נותר לפני עשרת אלפים שנה. ןהעולם נוצר לפני 4 מילארד (זמנים מאולתרים,זה לא משנה את העיקרון) פשוט מחלקים את פרק פרק הזמן הזה ב6 (ימים) ככה שהשישית הראשונה זה ה"יום" הראשון" ובשישית האחרונה זה יום שישי , בו נברא האדם. (אני מדקלם תאוריות של אחרים,אני לא מאמין בזה,אני בככל לא מאמין בסיפור הבריאה)

CHEZKI16

New member
תשמע...

גם אם העולם נברא במיליארד שנה (זמן שמספיק לאבולוציה של חיה)לא ענית על השאלה שכתוב בתנך שאלוקים ברא את האדם ביום השישי בצלם אלוקים עצמו ולא מהקוף כך שבטוח דרווין לא האמין בתורה (אגב הבהמה והעוף וכל החיות נבראו ביום 5)

afon

New member
העימות בין המדע לדת

אחד הסוגיות הכי רציניות בעימות הזה הוא באבולוציה. בעיקרון האבולוציה אומרת שהאדם הגיע מהקוף (או אב קדמון משותף לא משנה) ובמשך מאות אלפי שנים השתנה ובדרך עבר שלבים שונים בהתפתחות עד שהגיע לצורה שאנו מכירים היום כהומו ספסיינאס. כנגד-הגישה הדתית טוענת שבני האדם וכל החיות נוצרו ביום אחד ומאז לא השתנו איך שאלוהים יצר אותם ככה הם והם לא משתנים. יש אנשים שחיים טוב מאוד עם שתי צורות המחשבה וגם מקבלים אותן אבל יש כאלו (היותר מאמינים) שבשבילם האבולוציה היא טעות ושטויות.

אחר

New member
ויש גם כאלו

הדוחים את הגישה הדתית ומקבלים את גישת האבולוציה

afon

New member
כן שכחתי את הגישה הזאת

חשבתי שזה אלמנטרי. מה שניסיתי להדגיש זה שיש הרבה מאוד אנשים שחיים טוב מאוד עם שני הדרכים.

צ'ארליס דארווין היה נוצרי מאמין?

לכן הוא תמה בסרקזם מדוע ברא אותנו אלוהים עם שיירים שלא מועילים לנו אך כאן מועילים לצורות חיים מפותחות פחות? וכולכם שותקים? או שאני ממש בור?

demoloc

New member
אתה ממש בור

סתם צוחק... באמת יש לך נקודה , אבל יכול להיות שהוא באמת מאמין , וגם חכם , אז הוא החליט לחקור את האמונה וככל שהוא למד יותר הוא מצא יותר סטירות ופארדוקסים. אז כתוצאה מאמונה חזקה יצא לו הפלט הנ"ל. זה גם אפשרות...

כן.

והעקרון לפיו כתבי הקודש אינם מלמדים אותנו כיצד מתנהלים השמיים אלא כיצד להגיע לגן עדן (The Bible doesn't tell us how the heavens go but how to go to Heaven) נקבע כנראה כבר על ידי אוגוסטינוס הקדוש במאה הרביעית לספירת הנוצרים, ובכל מקרה הרבה לפני שהפרופסור ישעיהו לייבוביץ', יהודי דתי שנחשב למדען, טען ש"התנ"ך אינו ספר הסטוריה אלא ספר חוקים".

התולעת 1

New member
זה אסון

בטלוויזיה מראים כל הזמן סדרות על הקופים האלה שחוזרים פעם לנוער, פעם לילדים, פעם למבוגרים וחוזרים, רק מי שהפסיד את התוכנית האחרונה ב- 10:00 הקטעים שבה, את העשירית, אז הוא באמת יחשוב שהוא קוף, בסוף אומרים שכל זה רק השערה של דארווין, חי לפני 100 שנה בלבד, אבא שלו לא ידע שהוא קוף, סבא שלו לא זוכר, הוא נזכר, לפני 100 שנה הוא החליט שכולנו באנו מהקופים, טוב, זה בתור בדיחה היה נחמד, אבל מה שנמצא מעבר לזה, זה אסון.

למעלה