שאלה

SimplyMe1

New member
שאלה

כאשר בהרצאה רוצים לומר משהו שאמור להיות בסוגריים,נכון להגיד כסוגריים: "וב..\מאמר מוסגר"? אם לא,תקנו אותי בבקשה והציעו הצעות אחרות
תודה מראש,

אוֹחַ

New member
הצעת יעול:

כפי שבעת שיחה מסמנים באצבעות מרכאות כפולות, לדוגמה: אוח הוא עוף "פיקח", כך אפשר לסמן גם סוגריים. לדוגמה: אוח הוא עוף (מכוער כמו ה)לילה. זה אפילו דורש פחות אצבעות מהסוגריים. הרבה יותר קל לתפעול. חוששתני ש"ובמאמר מוסגר" לא ממש מייצג סוגריים.

SimplyMe1

New member
וחוץ מלסמן באצבעות "___"

בעת הרצאה קצרה,אין משהו שיכול להיאמר ולשמש כסוגריים? ועוד משהו,איפה אני יכולה למצוא מאגר של תכונות הפוכות(טובות ורעות)? למשל התחשבות\סבלנות וההפך זה חוסר סבלנות וכו'(כרגע אני לא הכי "יצירתית" אז קשה לי לחשוב על משהו "הפוך" לגמרי למה שציינתי כתכונות טובות). אם אפשר אז גם תכונות בלועזית(סובלנות=טולרנטיות למשל).. תודה מראש,

SimplyMe1

New member
../images/Emo32.gifקטן בפורום..לא בטוחה שפה זה

המקום לשאול,אבל שאלתי בפורום אסטרטגיות למידה ולא ענו לי.. אני מחפשת אתר(בעברית)שנושאו הוא :'שפת גוף'. אם להיות יותר ספציפית,אז אני מחפשת אתר שיכלול דברים שלא רצוי לעשות בראיון(דוגמה:להכניס ידיים לכיסים,לשלב ידיים מפני שזה מעיד על חוסר בטחון..והבנתם את הרעיון:)ובהרצאה.. שניהם בכולופן הם לשם מיונים לצבא.. תודה מראש,

דברים שלא רצוי לעשות בראיון?

מממממ... לחטט באף כזה? (או בחורים אחרים...) יש למישהו עוד רעיונות (או ראיונות)?

אינטונציה

נראה לי שאת מה שבסוגריים אומרים יותר מהר ובקול חלש/נמוך יותר, ויש פאוזה קצרה בדיבור לפני הסוגריים ואחריהם. זה גם תלוי אם הסוגריים הם באמצע המשפט או בסופו.

למעלה