שאלה

שאלה

שלום לכולם, בעוד שבוע אני טסה לתאילנד ויש לי מספר שאלות: 1. כמה דולרים (אני נמצאת בארה"ב - לכן זה בדולרים) אני צריכה להמיר לבאטים בתור התחלה (אני מתכוונת לשהות בתאילנד והסביבה חודשייים)? 2. האם מישהו יודע כיצד אני מוציאה ויזה ליותר מ - 30 יום בארה"ב, או שזה מאוחר מידי? האם יש לי אפשרות לעשות את זה שם? 3. אני נוחתת בבנקוק ב 1 לפנות בוקר... האם יש אוטובוסים? אשמח לקבל עוד כל מיני עיצות לרגע האחרון... (אני טסה לבד ואהיה שם לבד.. אז אם יש מישהו שטס לתאילנד בתקופה הקרובה - מוזמן לשלוח מסר...) תודה רבה!

דמיקולו

New member
כמה תשובות

1. לא תמיד משתלם להמיר לבאטים מחוץ לתאילנד, תבדקי מה השער . 2.אם את כבר כן ממירה סכום, נראה לא שבתור התחלה מספיקים 700-1000 באט. 3.מה זאת התחלה :כיוון שלא בטוח שישיו אוטובוסים באחת בלילה, ולכי תסתבכי עם האוטובוסים כשאת לא יודעת לאיפה את הולכת (או שכן?), עדיף שתתחלקי במונית עם עוד תיירים שיגיעו איתך לבנגקוק. 4. במידה ואת מתכננת שהייה בגסט האוס ולא בבית מלון, שעת הנחיתה הינה בעיתית, מכיוון שלא תמיד יש חדרים פנויים בשעה זו, ברוב המקומות צ'ק אאוט מאכסניות עושים בצהריים (12-11) . 5.ניתן להחתים את הדרכון לויזה של שלושה חודשים (אם זכור לי נכון) בשגרירות או נציגות תאילנדית קרוב לאיפה שאת נמצאת, כלומר גם בארה"ב, ממש כמו שסוכן נסיעות עושה בשבילך בארץ , כמובן שהויזה תעלה לך סכום סמלי . 6.ממה שזכור לי (5 שנים, סביר להניח שלא השתנה הרבה) : מונית בד"כ 300 +- באט , להתמקח ולהתחלק עם עוד תיירים. חדר בגסט האוס.. תלוי מה את מחפשת : מקלחת צמודה או במסדרון, עם או בלי מאוורר, או אולי במזגן חשקה נפשך ? לאוכל יש טעם בן ז$%$, ואם את מתגעגעת לאוכל ישראלי ואווירה ישראלית חפשי את מסעדת שרה בסמוך לרח' הקהוסאן. אני אהבתי!! (כמה אפשר לאכול תאילנדי, לפעמים מתגעגעים לציפס/שניצל/חומוס/חצילים/כבד עוף ועוד .) תשמרי על הציוד שלך,דרכון/המחאות נוסעים ועמא-יאת שימי במקום בטוח.
אל תתפתי לעסקאות, גם אם ישראלי מציע לך.
אל תתעסקי בעשבים למיניהם, החוק התאילנדי לא סלחן!!!
שתי רק מים מינרלים או מבקבוק סגור.
חיסונים מתאימים למזרח עשית ? חבל לחזור עם דלקת קרום המוח או משהו בסגנון . (מי אמר צהבת ? )
ביקור בציינה טאון מומלץ ביותר.
הפלגה בסירה על בנהרות בנגקוק-כנ"ל.
בנסיעות ארוכות באוטובוס, לרוב נסיעות לילה לצפון (צ'אנג מאי) או לדרום (איים) אל תתפשרי וקחי אוטובוס V.I.P. שווה עוד כמה באטים בשביל עוד חצי מטר לרגליים.
קשר יום יומי, או כל יומיים עם הבית כדי שידעו שאת חיה, ולו גם באימייל.
אם מישהו רוצה לשלוח לך משהו מהארץ לתאילנד,תני לו את הכתובת של בית חב"ד ברח' הקהוסאן. ד"א, תנסי להעביר של את ליל הסדר, שמעתי שהחוויה מומלצת. תעשי חיים, והכי חשוב-אל תתפתי לעשות שטויות ותשמרי על עצמך !!!!! עוד שאלה ?? אפשרי גם במסר. טיול נעים

תודה רבה ../images/Emo24.gif

תודה לך, עזרת לי מאוד... אם יצוצו שאלות של הרגע האחרון, אני מרשה לעצמי לשלוח לך מסר בעניין. תודה!

למעלה