שאלה...

שובל09

New member
שאלה...

האם יש מונורת חימום שהיא לא מאירה הרבה, אבל מחממת טוב? ואם לא... איך אני יכול להימנע מאור חזק, אבל עדין להשתמש במנורה? כי אני רוצה לשים את זה בטרריום שאני בונה לנחשים שלי, והוא יהייה בחדר...

naja

New member
יש מנורות חימום קרמיות.

אני לא משתמש בדברים כאלה אז אני לא יודע מחירים או כמה זה יעיל, אבל זה בטח יפתור לך את בעיית האור וככה זה יוכל לעבוד גם בלילה. למה אתה לא משתמש בכבל?

שובל09

New member
כי...

זה יקר... ואבא שלי לא מוכן להוציא על זה הרבה כסף, ולי אין כרגע כסף... אתה יודע איפה אפשר לברר על מנורות כאלה?

1צחי

New member
יש להם

אך אתה לא תוזיל את המוצר בהרבה אם בכלל. נורות אדומות אפשר להשיג בהום סנטר והן לא מטרידות את הזוחלים כי הן לא רואות את האור הזה. אם אתה מחמם עם נורה אתה צריך להגן, שהזוחל לא יגע בנורה ויקבל כוויה.

T0M3R

New member
ממש לא...

אצלי יש בטרריום של הפלורידה מנורות חימום אדומות. 2 נורות כל אחת 25 וואט. גם אם הנחש יגע בה הוא לא יקבל כוויה אבל היא מספיק מחממת בשביל להגיע לטמפ' רצויה 24-30 .

obb

New member
כנס..

אתה מתכוון לכך שהאור לא יפריע לך לישון או שלא יפריע לנחש?

כוויות בנחשים

תומר, שימוש במנורות בתוך הטרריום עלול להיגמר מאוד לא טוב גם עם עוצמת המנורה היא 25 וואט, ואני בספק עם ביום חורפי כשהבית לא מחומם מנורה של 25 וואט יכולה לחמם טרריום לטמ"פ הרצויה לנחש מלך כשהוא לא בשנת חורף. נחש שיבוא במגע רצוף עם מנורה במשך שעות רבות ואפילו ימים יפתח כוויות. אולי לא יראו אותן ביום יומיים הראשונים אבל אחרי זה הן יופיעו, ואני מדבר מניסיון. אם החדר קריר והנחש מעוניין להתחמם הוא ישב על המנורה גם אם הטמ"פ שלה היא 100 מעלות, הוא לא יעזוב אותה בניגוד למה שאנשים חושבים. אם תתן לנחש אפשרויות בחירה ולא רק קר מאוד או חם מאוד אז הוא יבחר בדרך המתאימה לו ביותר לווסת את חום גופו בלי ללכת לאמצעים קיצוניים (כמו להיכרך על מנורה). כשמשתמשים במנורות בתוך הטרריום רצוי להכין כלוב רשת שיכסה את המנורה וימנע מגע של הנחש עם המנורה.

T0M3R

New member
תגובה

יונתן גם אני מדבר על ניסיון, דווקא הנחש הזה, אין לי כרגע מקום בחדר לטרריום אז הוא במחסן בחצר שלי, אתה יכול לראות תמונה, הוא ליד המכרסמים. אין שום כוויות הנורות הללו לא מסוגלות לעשות כוויה בשום מצב, אני נוגע בהם ביד תופס אותן לוחץ מחכה איזה דקה ולא קורה כלום.

Liron Samuels

New member
ממש לא במקום

התגובה שלך... קודם כל, נראה לי שליונתן יש קצת יותר ניסיון, ואם הוא אומר שזה יכול לגרום לכוויות, מנסיון, אז זה יכול לגרום לכוויות. הוא אמר שאם נחש יכרך על הנורה לכמה שעות הוא יכווה, אתה אומר שנגעת בנורה למשך דקה שלמה ולא קרה כלום. איפה אתה בכלל רואה פה מקום להשוואה בין שני הדברים??? יש חתיכת הבדל בין כמה שעות או ימים, לבין דקה! ואני עוד לא ראיתי נחש שבדקה מסיים לווסת את טמפרטורת הגוף שלו, ככה שבדיקת הדקה שלך לא רלוונטית.

1צחי

New member
אני גם

חושב כמו תומר שהנחש לא יקבל כוויה גם אחרי מספר שניות עם נורה 25 וואט נ.ב כאשר הנורה כוויה. תומר-אין דבר כזה.

obb

New member
כדי שזה לא יפריע לך...

תעשה טרריום עץ שרק הפרונט זכוכית ותמתח שמיכה מקדימה ותשים נעליים או משהו כבד שיתפוס את השמיכה

אני חושב שאמרו לך כמעט הכל חוץ

לשאול אותך במה את משתמש למדידת הטמ"פ? מדחום דיגטילי מינמום מקסימום? רגיל? עם גשש או בלי גשש? באיזה שעות בדקת טמ"פ שאתה חושב שמנורה של 25 וואט יכולה לחמם טרריום שנמצא בחוץ? ועד שאלות כאלו תן כמה תשובות וזה יעזור להבין אותך. בנוגע לניסיון, זה משהו שנצבר עם הזמן וגם ניסיון עם גידול של נחש אחד אבל ניסיון עם גידול של כמה עשרות זה ניסיון רב יותר. ובזה שאתה אומר שהמנורה לא יכולה לגרום לכוויה מראה כמה אין לך ניסיון בדרכי חימום.

obb

New member
תכין "כלוב" למנורה שהנחש לא מסוגל .

שהנחש לא יכול לעבוא.אם אתה עושה מסגרת ומותח רשת יתושים תקפיד שלא יהיה מעורב פלסטיק כי זה יגמר ברע..

למעלה