שאלה..

gyoyo

New member
שאלה..

הנחש מסמן את הטריטוריה שלו על ידי חיכוך עם הראש? כי נתתי לו להסתובב אצלי בחדר והוא עשה את זה בכל פינה כמעט...

naja

New member
לא.

הוא ניסה למצא חריץ שניתן להרחיב ולצאת דרכו. או שהוא מנסה להתנשל. או שהוא מנוזל וזה מציק לו.

gyoyo

New member
אם הוא מנוזל מה לעשות?כי ניראה לי

שהוא כן מנוזל בכלל שלפעמים שהוא נושם אני שומע כזה כמו של נזלת כשבני אדם מצוננים... ויש עוד משהו שמטריד אותי!מאוד.. הבוקר קמתי וגיליתי שהוא מנסה לזחול מחוץ לאיזה שהוא חריץ ומאז הוא מוציא לשון ממש הרבה..(בתוק הטראריום) יותר מהרגיל והוא כאילו פיהק איזה 4 פעמים....אה וגם בפעמים שהוא הוציא לשון אז הצד הימני של הפה שלו נפחת קצת כל פעם ורק אז הוא כאילו פיהק...

naja

New member
אני חושב שכבר רשמתי לך אבל.....

צריך לדאוג שהוא יהיה בטמפרטורה של 28 מעלות עם מים טריים וכלוב מאוורר ונקי. אם זה לא יעבור בתוך מספר ימים, תיגש לוטרינר, או למגדל מנוסה שיאמר לך אם זו התנהגות רגילה או שאכן כדאי לגשת לוטרינר.

gyoyo

New member
אני לא יודע זה ניראה כאילו הוא פיהק

מישהו יודע מה זה אומר שהוא מפהק או משהו כזה? הוא פותח את הפה והיום הוא גם לא סגר אותו...לאיזה דקה או משהו כזה..

פיהוק זה דבר טבעי גם בנחשים אבל

פיהוק שנמשך דקה זה כבר לא הכי טבעי. תסתכל על הנחש ותביט האם יוצא לו ריר מהפה או בואות מהנחיריים. אתה גם יכול להסתכל הזכוכית של הטרריום ותראה האם היא מרוחה בריר.

gyoyo

New member
הזכוכיות ניראת קצת מלוכלכת..

אבל זה לא ניראה לי מריר או משהו כזה..זה ניראה לי בגלל שלא ניקיתי אותה והיא התלכלכה...פשוט היה גם מקרה לא מזמן שהוא הזיז את הכלי של המים למקום החם והיו אדים על הזכוכיות...

o r i 6 6 6

New member
לא מומלץ

םא אתה נותן לו להסתובב בחופשיות אז תמיד תהיה עם היד קרוב לראש בהבק שניה הוא יכול לזחול לאיזה מקום ואתה לא תוכל להוציא אותו בקיצור: מיותר. אני נותן להם רק מדי פעם להסתובב על השטיח, בהשגחה צמודה כמובן

1צחי

New member
בכל מקרה

אם יש לחשד לצינון או גרוע יותר דלקת ריאות הייתי ממליץ להעלות את הטמפרטורה ל-32 מעלות,לדאוג למים ולהחליף אותם כל יום,תנסה לפתוחלנחש את הפה ולראות באמצע החיך (למעלה) האם יש דלקת (בצבע ב'ז).אם הכל נקי אתה תראה שקע אדמדם,ואם לא אז כמו שתיארתי לך. במקרה דלקת יש לתת טיפול אנטיביוטי (בד"כ בייטריל ).

אני...

לא חושב שנחש עושה תנועות עם הראש על הריצפה וכו'. זה סימון טריטוריה, כניראה שהנחש בנשל..מחלות אני ישאיר למומחים שבפורום פה כי אני עדיין לא הכי מבין במחלות אצל נחשים כי עדיין לא נתקלתי בזה. רע ליבני

למעלה