שאלה

שאלה

הנחש שלי הקאי לתת לו לאכול עוד וולדה או שלחכות לשבוע הבאה בשביל להאכיל אותו?? תודה

gaichuk

New member
השאלה החשובה היא למה הוא הקיא?

זה בגלל טמפרטורה נמוכה? נגעת בו בזמן האכילה או זמן קצר אחרי? זו היתה הוולדה היחידה שהוא אכל או שהיא היתה השלישית/חמישית/תשיעית? היא היתה חיה או מתה(קפואה)? כמה זמן עבר מאז שהוא בלע ועד שפלט? תשובות לשאלות האלו יכולות לעזור לענות בצורה טובה ומדוייקת כמה שאפשר. כדאי גם לציין על איזה נחש מדובר כי יש כאן הרבה חברים עם עוד יותר נחשים וקצת קשה לזכור מי מחזיק מה... ובאופן כללי, כדאי לתת לנחש יומיים-שלושה אחרי שהוא פולט לפני שנותנים לו שוב, למרות שישנם נחשים שיפלטו ויבלעו את אותו טרף שוב...
זה נחש ,ואם הוא בריא ובמצב טוב,לא צריכה להיות לו שום בעיה לעבור כמה ימים בלי אוכל.

תשובות

אולי זה בגלל הטמפ באזור החם יש לי 27-29 נגעתי בו רק 3 ימים אחרי ולא היו יותר בליטות זוא הייתה הוולדה השניה היא הייתה מתה(קפואה) עברו 3 ימים והוא מלך קליפורניה

כמה זמן מרגע שהוצאת את הולדה

מהמקפיא לקח לנחש עד שהוא אכל אותה? האם הולדות נקנו קפואים או שהקפאת אותם לבד, ואם לבד הקפאת אז איך עשית את זה?

תשובות

שעה או שעה וקצת...היא עדיין הייתה קצת קרירה אבל מופשרת קניתי אותן קפואות

obb

New member
לא טוב קרירה..

תחמם אותה בכך שתשים אותן בשקית ניילון ואז במים חמים.. אם יש לך אקווריום זה מצויין.. :)

כאילו ים רותחים??

לחמם בקוק\מקום ואז לסים את השקית עם הוולדות?? או מים חמימים מהאמבטיה?? תודה

obb

New member
לא רותחים..

מים חמים.. אתה לא רוצה עכבר מבושל..

אסור לתת לזוחלים אוכל קר!

זה עלול לעשות להם בעיות בעיכול, לכן חייבים לדאוג שהולדות יהיו חמימות לא מבושלות רק חמימות.

T0M3R

New member
תעשה ככה...

למילק שלי (הוא ממש קטן אתם יכולים לראות בתמונות) אני שומר וולדות קפואות כי לא תמיד יש לי וולדות בנות יום יומיים להביא לו. אף פעם הוא לא הקיא, ואני עושה בדיוק כמו חברים שלי שעושים את זה כבר כשנה וחצי מאז שהנחשים בייבי ועד עכשיו (עכשיו הם כבר אוכלים עכברים הכוונה עד ש"נגמלו" מוולדות) תרתיח מים בקומקום, שים את הוולדה בכוס חד פעמית עם המים הרותחים למשך 2-3 דקות. אז תשפוך את המים ושים מים מהברז, תחכה 1-2 דקות ותן לנחש.

לא טוב בכלל

מה שאתה עושה זה לבשל את הגור, וזה לא הכי בריא לנחש (הורס את חלק מהויטמינים) ואני כלל לא בטוח אם מערכת העיכול של הנחש יכולה להתמודד בצורה טובה עם מזון מבושל. מים פושרים לחמש עשר דקות יעשו את העבודה הכי טוב.

למעלה