שאלה

• פותח הנושא edn
  • פורסם בתאריך

edn

New member
שאלה

האם יש שיטת טיפול עצמית בפוביות חברתיות? דבר שני רציתי לדעת איך אני אדע שמה שאני חווה זו חרדה, כי קראתי אבל לא מצאתי את מה שקורה לי.(ללא קשר לפוביה חברתית)

ראה קשור להפרעת חרדה חברתית

יש שם שאלון שעוזר לאנשים לראות אם הם סובלים מהפרעת חרדה חברתית ועד כמה. לטפול בהפרעה תוכל לפנות לטפול קבוצתי או אישי המתמקד בהפרעת חרדה חברתית ויש ספרים לעזרה עצמית שחלקם רשומים על גבי לוח הספרים שבפורום הזה. בקרוב אצרף לפורום מאמר העוסק בכך. בנתיים- האם תרצה לספר לנו מה קורה לך?

edn

New member
התופעה שאני חווה היא לא קשורה

לפוביה חברתית. לפעמים כשאני נמצאת לבד פתאום אני שומעת רעש כלשהו ונכנסת לחרדה נוראית. העולם מתעוות לי, (אין לי מושג איך להסביר את תופעת העיוות הזו או איך היא נראית) אני לא יכולה לצאת החוצה מהבית כי הבחוץ מעוות השמים הם הארץ והם זזים בפראות. לעיתים אני מוצאת את עצמי מתחת לשולחן או בתוך ארון. אין לי כל מושג איך הגעתי לשם, כשאני מוצאת עת עצמי שם אני כאילו מתעוררת ממשהו כי אני לא זוכרת מה היה.

עדן יקרה...../images/Emo39.gif

את מתארת תקופות קצרות של מעין אבוד זכרון זמני (שגורם לך "למצוא את עצמך בארון")ועוותים במצב התודעה (השמיים והארץ זזים בפראות). נדמה לי שזו חוויה די מפחידה. אני ממליצה לך לפנות, מבלי לדחות זאת, לפסכאטר כדי שיאבחן את מצבך ויתאים טפול תרופתי אם יש צורך בכך. נראה לי שזו הכתובת הכי נכונה. אם לא נוח לך לגשת לפסכאטר, גשי לרופא המשפחה ותארי לו את הבעיה. אל תחששי לחפש עזרה. חבל שתסבלי אם אפשר לקבל טפול והקלה. בהצלחהֱ!

edn

New member
האם יש שם לתופעה הזו

האם זה קורה בגלל משהו מסויים, כי זה תמיד קורה רק לאחר רעש. בנוסף, האם ניתן לדעתך להתגבר על כך לבד?

boom18

New member
מצטרפת לשאלה...../images/Emo4.gif../images/Emo39.gif

לא כתבתי פה מלא זמן, אני בספק אם מישהו זוכר אותי... חוץ מסאב שמכירה אותי. אני כמעט בטוחה שיש לי גם חרדה חברתית.. נכנסתי לאתר שרשום שם וכמעט ויש לי את כל הסממנים שרשומים שם
העניין הוא שאני נכנסת לתקופת בגרויות עכשיו...עד יולי. ואין אפשרות ללכת עכישו לפסיכולוג. פשוט אין לי זמן, וגם לא כוח להתמודד עם זה. אבל זה ממש מפריע לי...קשה לי לחיות עם זה יום יום. עוד קצת זמן אנחנו מפסיקים לבוא לבית ספר ואז יהיה לי הרבה יותר קל. אבל בינתיים, כשאני בבית ספר- קשה לי... יש משהו שבכל זאת אפשר לעשות? לבד? עד שאני אלך לפסיכולוג ביולי?

שלום לשניכם,

כן, יש מה לעשות לבד! אני שוקדת בימים אלה על כתיבת מאמר לפורום על הפרעות חרדה ומה אפשר לעשות כדי להתגבר. אני מתנצלת שזה לקח לי כל כך הרבה זמן, אבל עוד קצת סבלנות וזה יגיע.
ובנתיים- אחת ההמלצות החביבות עלי במיוחד היא לנסות ולפשל בכוונה. פישולים קטנים כאלה, כמו לגמגם מילה או לטעות בתשלום בקיוסק, להפיל משהו בפני אחרים, לפנות לקונה בחנות כאילו היא המוכרת וכיוב'.
יש לכם רעיונות נוספים? רוצים לנסות ולשתף אותנו מה עשיתם, איך הרגשתם והאם למדתם מזה משהו?

בטח

באיזה חנות של אנג'ל, היה שלט שהתשלום בקופה. אז שאלתי את זאת ששמה בורקסים איפה הקופה. אז היא כזה חייכה חיוך קצר וזהו. אז רבתי עם חבר שלי אם זה הצחיק אותה או לא, אז חזרתי לשאול אותה אם זה הפריע לה או משהו כזה אני כבר לא זוכר, ואמרתי לה שאם אני לא אדע אני לא אוכל לישון בלילה. בעיקרון יש לי מליון כאלו, אני אימפולסיבי מאד, בעיקר בחברה, וכמו שאומרים ה"מבוגרים" יש לי בעיה עם גבולות, ככה שאני כל הזמן אומר דברים, ובדרך כלל אחרי כמה זמן קולט כמה שזה לא היה בסדר, ואז מגיעים רגשי האשמה וכאלה, שגם זה כיף, אם יודעים איך להנות מזה. וזהו.

למעלה