אוקי..
חשבתי שהורים יענו: "כן ברור, זאת זכותם לדעת, ואני למשל הייתי רוצה שחברתי תספר לי אם הייתה רואה את הילד שלי מעשן..." ושהילדים יענו: "לא מה פתאום שלא יספרו לחברה שלהם שיגינו עלינו אם הם יספרו הם יצאו מניאקים." (זאת לפחות התגובה הנפוצה שקיבלתי עד עכשיו במקומות אחרים.) ודעתי היא כזאת..: כמו שאמרו כאן, זה תלוי בכמה דברים. גיל הילד, סוג ההורים (כלומר איך יתיחסו לידיעה שבנם מעשן), וכמובן מה הוא עישן, עם מי, איפה... וכו'. שאלתי את השאלה הזאת, מפני שראיתי את בנה של חברה שלי (16) מעשן בפארק ציבורי, עם חברים שלו ב3 לפנות בוקר. (הם היו מחוץ לביתי והתכוונתי להשתיק אותם, אבל כשראיתי אותו מעשן, החלטתי לא לפנות אליהם, כדי שלא יידע שאני יודעת...) חשבתי אם לספר לחברתי או לא, כי מאז אותו פעם ראיתי או עוד כמה פעמים מעשן. כלומר זה לא היה חד פעמי. חשבתי לעצמי שאם אני אספר לה, היא בטוח תגיד לו על זה משהו, ואז מן הסתם הוא יכעס עליי שסיפרתי לה, וזה יפגע ביחסים שלי איתו. (אנחנו מדברים הרבה, הוא מספר לי הרבה דברים ואני בתור חברה של אמא, עם הבטחה לא לספר לה כלום, עוזרת לו.) אך הבעיה, שאת זה הוא לא סיפר לי, ולא הבטחתי לו שלא אספר לאמו. אבל בכ"ז אני חושבת שהיא בתור אמא צריכה לדעת,
והיא צריכה להחליט מה לעשות עם זה... אז מה דעתכם?
אשמח לקבל תשובות גם מילדים או הורים שנמצאים במצבים דומים... תודה! אנרית