שאלה

• פותח הנושא b999
  • פורסם בתאריך

b999

New member
שאלה

יש לי חשד ללופוס והשבוע ערכתי צילומי mri ומצאו אצלי מוקדים היפראינטנסים האם יש קשר בין מחלת הלופוס לטרשת נפוצה

b999

New member
המשך לשאלתי

אני מודה לך מאוד מאוד על תשובתך . אודה לך מאוד אם תענה לי על שאלה נוספת עד לבדיקת רופא, מעבר לתוצאות הMri שנצפו שם ה היפראינטנסים ערכתי בדיקת דם והcpr שלי הוא 11.8 כאשר הערך במעבדה הוא 0-5 אני עם כאבי ראש בלתי נסבלים האם יכול להיות שבנוסף לכאב הראש הקיים התווסף לי דבר נוסף שלוחץ לי כל כך כל הראש אין לי לא דלקת בשתן ולא דלקת בגרון אודה לך על עזרתך

תגובה

סליחה שלא שמתי לב לשאלתך הנוספת. אם היה לך משהו לוחץ על המוח היו רואים זאת ב- MRI. בדיקת ה- CRP אינה ספציפית ויכולה להעיד על כך שיש פעילות דלקתית כלשהי. נראה שאת זקוקה לברור נוירולוגי מעמיק כולל ניקור מותני ובדיקות מעבדה נוספות שיתכן שכבר עברת ולא כתבת עליהן.

b999

New member
המשך לשאלתי

ד"ר קרני שלום שאלתי אותך את השאלה בקשר לcrp מפני שאני חשה שהרקות כואבות לי מאוד ואני חוששת שבנוסף לממצאים שנמצאו בmri אולי יש לי דלקת אני הסתובבתי שנים עם כאבי ראש ונמלולים בידיים שהוגדרו כבעיות נפשיות ולא יותר הגעתי למצב שאינני יכולה לקום מרוב כאבים אני מרגישה שהכאבים מוקרנים לאורך עמוד השדרה לכון אודה לך מאוד אם תסביר לי אם זה מהממצא ב mri או מcrp דרך אגב בבדיקות גם חוץ מana חיובי הכל תקין וזה מה שרשום ב mri בסדרת T2 וב FLAIR מודגמים שני מוקדים היפראינטנסיים בקוטר 1 ס"מ בחומר הלבן בסמוך לקרן העורפית השמאלית ובחומר הלבן התת קורטיקלי באונה הפריאטלית שאינם עוברים האדרה מודגמים מספר מוקדים זעירים בחומר הלבן או שינויים איסכמיים דרוש המשך מעקב אני מודה לך מאוד על עזרתך

תגובה

עם כל הרצון הטוב, קשה לענות על שאלותייך ללא בדיקה מפורטת אשר תאפשר הבנת כל התמונה או המכלול. אני מתקשה לענות במדוייק רק על פי מה שאת מפרטת למרות הפרוט הרב ויש מקום להתרשמות מקיפה יותר. כמובן שהנוירולוג המטפל הוא הכתובת וגם אני אשמח לעזור אם תפני למרפאמי באיכילוב.

b999

New member
אני מודה לך מאוד

על תשובתך , אני מקווה שיאשרו לי להגיע למרפאה שלך שבת שלום

למעלה