שאלה

מאג

New member
שאלה

במידה ואני רוצה להיות קרבי אך הצבא אומר שאני לא יכול(64) האם במהלך הטירונות אני יכול לשכנע את המפקדים שאני יכול לבצע פעיולת כמו קרבי והאם ניתן לעבור לקרבי מגובניק

Casus Belli

New member
אין לי מושג מה התשובה אבל...

לפי ההודעה אפשר לראות שיש לך מוטיבציה גבוהה מאוד לשרת את המדינה שבה אנו חיים. טוב לדעת שישנם אנשים כמוך... אני מקווה שהתשובה לשאלתך תהיה חיובית. בהצלחה.

יניב10

New member
אתה טועה ובגדול

אדם יכול לעבור לחיל קרבי אך ורק במקרה הבא:הוא מערער על הפרופיל רואה ועדה רפואית שמחליטה מה לעשות (להשאיר או לעלות)אם מעלים האדם הולך לקרבי ואם לא אז לא.

profil45

New member
לפי מה שאני יודע...

שמעתי כבר כמה וכמה פעמים על חיילים אם פרופיל נמווך שהתעקשו והראו מוטיבציה ובסוף העלו להם את הפרופיל אז שלח מכתבים ותשתמש בפרוטקציות ואם מספיק מזל זה אפשרי

מאג

New member
חבל!

חבל שאתה עושה צחוק (כול חיי רציתי להיות קרבי אבל הצבא הלא חכם הזה החליט שבגלל מספר מסוים במשקפיים אני לא יכול)

Casus Belli

New member
אין כותרת

גם לי יש הרבה חברים שכבר בכתה ט` אפשר לאבחן אותם בתור המטכ``ליסטים בעתיד אבל יש רק בעיה אחת - יש להם משקפיים. חבל שצה``ל לא יכול להיות גמיש בעניין בגלל שלפי דעתי הוא מפסיד לוחמים עם איכות גבוהה מאוד... מאג, איזה מספר יש לך?

אני לא בטוח בזה ...

)אבל שמעתי שיש סיטואציה שבה אם חייל מוכיח שהוא יכול לתרום,אז הצבא מקבל אותו לקרבי, אך החייל צריך להתנדב, והוא לא יזכה לתנאי שאר חיילי צה``ל, כי צה``ל מסיר ממנו אחריות . (למשל, לאחר פציעה הוא לא יוכר כנכה צה``ל) קח הכל בעירבון מוגבל, ושיהיה בהצלחה. מן הסתם מישהו עם מוטיבציה כמוך בטוח יתרום לצבא.

מצטער על חוסר הרצינות

דרך אגב, מה יש לך חוץ ממשקפיים? לא יכול להיות שזה הגורם היחיד? גם לי יש משקפיים אבל הפרופיל שלי 97.

Casus Belli

New member
אלעדדדדד

גם לי יש משקפיים, אבל מספר קטן (0.5). יש סיכוי שיורידו לי על זה פרופיל? זה מונע ממני להיות בסיירת כלשהי (פרט לשייטת)?

מאג

New member
מספר משקפי!

יש לי בעין אחת 8 ובשנייה 5.5 עם צילנדר עם משקפים אני רואה כמו כולם אבל הצבא בגישה מטומטמת אומר שאם בקרב המשקפים נפגעות אני משותק זה אכן נכון אבל אם המשקפיים נפגעות אז גם אני נפגע פיזית כי רק אם אני חוטף טיל/פצצה אז המשקפים יהרסו ובכול מקרה יש משקפיים רזרבות

המקרה שלי

בשל טיפשותי הרבה, על אף שאני זקוק למשקפיים כבר מגיל 15-16, להערכתי, רק לפני כמה חודשים הלכתי וקניתי משקפיים, אחת העדשות +1, אחת העדשות -1, ויש לי גם צילינדר. כך שיצא שבזמן הצו הראשון, כשקבעו לי פרופיל 97, לא הרכבתי משקפיים - אבל! עשו לי בדיקת ראיה עם איזו מכונה אוטומטית, ומן הסתם המכונה איתרה את הליקוי שלי, ועל אף זאת קיבלתי 97, זימון לטיס, זימון ליום סיירות, ומנילה ורודה. בירפ``א לעומת זאת, הבדיקת ראיה הוכיחה מתמטית שאני באל-על כבר לא יעבוד...

Casus Belli

New member
אלעדדדדד

אני מבין שקיבלת זימון ליום סיירות, אז שאלתי אליך היא - האם הזימון כלל מספר מוגבל של אופציות? דהיינו, האם יכלת להגיע רק למטכ``ל וחובלים או שהייתה אפשרות שתגיע גם לשייטת (במקרה והיית עובר)? מחכה לתשובה, Casus

Tehila

New member
גם לי יש שאלה...

המספר שלי במשקפים הוא בערך 3 עם צילינדר. זה מונע ממני להיות במג``ב, גולני או גבעתי?

juky

New member
אין כניסה לסיירת עם משקפיים

זה בדוק אני מכיר קצין מיון במטכ``ל אין אפשרות להיות עם משקפיים היחיד שהיה זה האלוף בוגי יעלון אבל הוא התחיל בצנחנים ואח``כ עבר לפקד בסיירת מטכ``ל

me123

New member
I know about someone with -5 in

both eyes and still have profile 97. mine are -4.-4.15 but it will probably go up till I get my profile. Can it go from 97 straight to 64? doesn`t it pass through 82,72 or something? also, I asked a doctor and he said that if one parent have a number in vision then all the kids most likly to have too. so in the next decade the army willl probably change the Migbalot. so how bad can it be for a girl to go to fighting positions?(Kravi). Can you have glasses for Lochemet Refuit Muteset) if anyone knows, please answer??)me123

Winston

New member
תשובה מבפנים

מאג יקירי בלשכת גיוס עברת ``ועדה רפואית`` שקבעה לך פרופיל וסעיפי ליקוי ע``פ מספר בדיקות אך בעיקר ע``פ המכתב שהבאת מרופא המשפחה שלך והשאלון הרפואי שקיבלת. לדוגמא יכול להיות שכתבת שיש לך כאבי ראש לפעמים ונתנו לך סעיף מגרנות, למרות שבעצמך אין לך מושג מה ההגדרה הרפואית המדוייקת של מיגרנה. בכל מקרה בכל שלב במהלך שירותך אתה יכול לברר דרך רופא היחידה שלך מהם סעיפי הליקוי שלך (לדוגמא `סעיף משקפיים`) ואיזה מהם הוריד לך ת`פרופיל. השלב הבא הוא הפנייה לרופא מומחה לאותה בעייה שבגללה אתה ג`ובניק, והוא יכול להמליץ על שינוי פרופיל / סעיף. ואז עם כל ההמלצות האלה אתה פונה שוב לוועדה רפואית שיכולה להעלות ת`פרופיל ולשנות לך סעיפי ליקוי למשהו פחות מגביל. עכשיו עם פרופיל `קרבי` אתה פונה לגורם אחר לגמרי - ``מש``קית ת``ש`` ומגיש בקשה לעבור ליחידת שדה. תאמין לי שתצליח. בכל מקרה גם אם לא אתה תמיד יכול לשרת בתפקיד `תומך לחימה`, ותאמין לי סיירת עם נשק / אפסנאי / אמל``חיסט או אפילו טבח טוב איכותית יותר (ואני לא מגזים, רציני לגמרי) מקווה שעזרתי עד מתי נוב`8?

למעלה