שאלה

micpri

New member
שאלה

הי, לא יודעת אם כאן זה המקום לשאול - אבל מנסה את גורלי... בעלי קבל צו מילואים, לאחר 3 שנים בהן לא קראו לו למילואים. אז מה הבעייה? אישי היקר והאהוב שוקל כיום 140 קילו, ואני מאוד מפחדת שלא יוכל לעמוד במטלות הפיזיות של שירות קרבי. היות ודיאטה אינה בראש מעייניו כרגע, רציתי לשאול האם קיימת איזו פונקציה (ועדה רפואית או משהו דומה) שיכולה לתת לו הקלות עקב המשקל הרב? אם קיימת פונקציה כזו - למי פונים כדי להגיע לבדיקה? תודה מראש, מיכל

נ ע מ ה 5

New member
תשובה

לגבי המילואים הספציפיים, אני בספק אם ישחררו אותו על הסיבה הזו אך כן יש באפשרותו לגשת לרופא צבאי ביום הגיוס ולבקש הקלות מסוימות(לוודא השרופא יפרט את ההגבלות על גבי טופס 102, שיהיה צמוד לבעלך כל השירות).הכל תלוי מה אופי הישרות. לגבי מילואים באופן כללי, עליו להגיש מסמכים רפואיים עדכניים מ3 חודשים אחרונים, המעידים כי משקלו אכן מהווה בעיה רפואית כרונית שמגבילה אותו ,ומסמכים אלו יוגשו למיון ע"י קצינת הקישור כדי לראות אם יש עילה לועדה רפואית ואולי גם להרודת פרופיל. אני כמעט בטוחה שקים סעיף ליקוי כזה, למרות שלא מתיימרת להיות רופאה אך זו בעיה שקיימת גם אצל מלש"בים אז אין שום סיבה שיתעלמו ממנה במילואים. מצד שני, תלוי באמת מה תפקידו של בעלך במילואים, והאם המשקל אכן יפריע לו במילוי התפקיד.אולי יש גם מצב לפרופיל זמני, ואז במקרה כזה הוא לא יעובר תפקיד ויחידה אלא יוקפא משמ"פ לתקופה מסוימת, עד שיחול שיפור במצבו (אני מקווה בשבילו) בכל מקרה, ממה ששמעתי כאן, יש פורום בYNET , שנקרא צו קריאה ובו משתתף ד"ר לובין, שעונה על שאלות שקשורות לנושאים רפואים. אולי גם תנסי שם. בהצלחה, נעמה.

tezao

New member
צודקת 100%

למה שישחררו אותו? התשובה שלך, שהיא תמצית הבירוקרטיה הצבאית, היא בדיוק הסיבה לתשובה שלי בהמשך, שהרי בדיוק עם התשובות האלה ימרחו אותו בקישור.

נ ע מ ה 5

New member
תקשיב לי חביבי

יש אמירה כזו שבחדר מיון הרופא יודע באמת סובל ומי מגזים לפי מי שצועק ומקטר הכי הרבה, כי כנראה יש לו הכי הרבה אנרגיות בגוף לזיין את המוח לכולם, ומי שבאמת סובל , סובל בשקט...מיותר ל הגיד לך את מי אתה מזכיר לי... הבחורה פנתה בשאלה אמיתית ואני נתתי לה תשובה לגיטימית...אתה רוצה לתת לה פרצה בגדר. אני מבינה שאתה תיקח את האחריות על עצמך , במידה והפרצה תתגלה כבור עמוק , החרטוטים שאתה מציע לה להגיד לא יעזרו ויופיע לה חפש באמצע הלילה ? אם המערכת והחוקים הביורוקרטיים לא נאים לך , ברוכים הבאים למועדון(וכמו כן לדמינת ישראל).על אותו משקל אפשר להגיד "לא נאים לך חוקי ביטוח לאומי, תהגרי לאוסטרליה.רוצה להיאבק? תצטרף לתנועת בלת"מ ותפגין מול משרד הבטחון ותזכה ממני למלוא ההערכה, אבל אם המטרה שלך היא למעשה ללמד את כולם איך לדפוק את השאר (חיילי המילואים שכן יתייצבו למשימה) ולזיין את המערכת הצבאית על זה שהיא מעצבנת ופועלת על חוקים יבשים, אז לך תקים פורום בשם "הבינוניות הישראלית בהתגלמותה". שם תמצא את מקומך לבטח, וכשאתה רואה את השם שלי, תמשיך להודעה הבא ותתעלם ממנו. אנחנו בכלל לא באותו גל כדי לנהל אפילו סוג של דוח שיח. סלאמת' ובהצלחה ( לא צינית ) במאבקים נגד הביורוקרטיה הצבאית.

tezao

New member
עלאק תשובה לגיטימית...

את ענית לה שאין פתרון למילואים הקרובים!! נשמע לך סביר בתור פתרון? היא אמורה להסתפק בזה? לא נתתי לה שום פירצה אלא דרך לגיטימית ויעילה. התשובה שלך חושפת, תסלחי לי שאני אומר זאת, את התפיסה הילדותית והפשטנית שלך. בנוסף, מעניין שדווקא מי שמהווה מוצר מוצלח של מחשבה צבאית עקומה מכנה מישהו אחר דווקא בתואר "בינוני"...

נ ע מ ה 5

New member
בנוסף לבינוניות

.הבינוניות שלך נוזלת מכל חריץ בגופך כי התשובות שלך לא קשורות ספציפית למערך המילואים ולבעיות שלו אלא אתה מייצג בדיוק את שכבת האוכלוסיה הזו שיודעת רק לבכות ולקטר, אבל האחרונה שתזקוף אצבע למען מישהו אחר.כפי שאמרתי,אתה רוצה-צא ותיאבק, בהחלט יש על מה, והמערכת הצבאית דורשת שדרוג בנושא הרפואי. אני נתתי למיכל תשובה אמיתית וכנה על מה שרוב הסיכויים יקרה במילואים הקרובים וכמו כן הצעתי לה פתרון הגיוני, שנראה לי במקרים אחרים גם תקף באזרחות - צא לעבוד , ומה שאתה לא מסוגל לעשות, אל תעשה באישור רופא. יש לך אכן בעיה בהבנת הנקרא, אולי תנסה להוריד פרופיל על זה - נראה לי בכל הרצינות שזו בעיה כרונית שמפריעה לך לתפקד בחיים ולתקשר עם אנשים, כי להציע לאנשים להתמודד עם הבעיות שלהם ע"י תככנות ותחמון של המערכת זה בהחלט מאוד חכם וכמו כן מאוד פרודוקטיבי - פשוט בפעם הבאה שבעלה של מיכל יקבל צו מילואים, שוב לשלוח מכתב מרופא אזרחי ושוב להגיד : אני לא מתייצב, האחריות עליכם. מעניין כמה זמן יקח עד שיעלו על הטריק המעניין הזה והמפקד שלו במילואים יקח על עצמו את האחריות האישית להכניס אותו לכלא על נפקדות...זה העצות שאתה מציע לאנשים.כפיים, רבותי, כפיים. נולד לנו עורך דין. ועשה לעצמך טובה, אל תנסה לסובב את המילים שלי נגדי ולהוציא את עצמך בנאדם קטן עוד יותר.הטיעון של "הילדה הקטנה שלא מבינה" לא תקף בבית משפט הזה.הילדה הקטנה טחנה בערך פי 8 מילואים ממך בשנתיים האחרונות ואני מוכנה להתערב על זה. תחסוך ממני את תגובתך. נעמה.

ניר נגר

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo24.gif צודקת בהחלט

לבכות זה הדבר הכי קל בעולם לעשות זה כבר סיפור אחר

tezao

New member
אולי תתפלאי לשמוע אבל

אני, לשירות המילואים שלי מתנדב: הן מבחינת חריג הקריאה (כוננות) והן מבחינת סוג השירות. התשובה שלי נבעה, בראש ובראשונה, מנסיון. אני אשאל אותך שאלה שאני אשמח אם תעני עליה בכנות: נכון שהצבא מבין רק כוח? נכון שמי שנחמד לצבא נדפק בסופו של דבר? נכון שמי שמאיים בסופו של דבר מצליח? תסכימי איתי שיש לבעלה בעיה אמיתית. תסכימי איתי שהיו מורחים אותו על ידי ציטוט של כל מיני נהלים שחצי מהם אפילו לא כתובים בשום מקום והם רק בבחינת "תורה שבע"פ". יש דבר מאד מקומם במפגש של אזרח עם מערכת שמצד אחד היא כל כך מטומטמת ומצד שני יש לה סמכויות דרקוניות כל כך. אין עוד אף מערכת כזו במדינה. כשלאדם יש בעיה עם שלטונות המס, לדוגמא, יש חוקים מאד מסודרים וברורים של השגה, ערעור וכד'. שלטונות המס לא "ממציאים" בעצמם (בניגוד לצבא) נהלים, חוקים ותקנות ואין להם גם סמכות לעשות זאת. הם גם לא אלו שמחליטים עם מי הצדק במחלוקת בינם לבין הנישום. לשם כך יש רשות שופטת מקצועית ובלתי תלויה. כתבתי שהגישה שלך ילדותית ואני אסביר למה התכוונתי. את מצטטת כל מיני נהלים שהמקור לידיעתם הוא קרוב לודאי ב"חומר" ש"העבירו" לך בהשלמה חילית או בחפיפה ביחידה. את רואה את הנהלים האלו כראה וקדש ולא מפעילה שום שיקול ביחס אליהם, לא כל שכן מבינה מה המקור שלהם ומה התוקף שלו, אם בכלל יש כזה. זו ילדותיות לשמה. כל טוב.

נ ע מ ה 5

New member
אז ככה

אולי תתפלא לשמוע אבל אני בשירות הצבאי שלי הייתי הקצינה בעלת הפה הגדול, זו שתמיד נלחמת בשיניים בתקנות לא הגיוניות, זו שהעזה לקום בפני כנס ענקי של אנשי צבא, בהיותי סג"מניקת עלובה ולומר לאלוף הפיקוד שהם מזמנים חיילי מילואים למשימות מיותרות,למרות כל ההדים שזה עורר, הייתי ונשארתי הלוחמת הגדולה בטמטום הצה"לי לגבי פקודות ונהלים.אי לכך ובהתאם לזאת, הטיעון המופרך שלך שאני מצטטת חוקים יבשים נועד רק לבסס לך את הטענה התמוהה שלך : "את לא מבינה כלום, רק אני מבין" , אך הוא לא תקף ולא נכון,חבל על הזמן. אבל...הבחורה שאלה שאלה. אני עניתי. עניתי בדרך שאני מכירה ואני יודעת שלעיתים עובדת ולעיתים מפשלת. לא יודעת מה איתך, אבל המוטו שלי זה קודם לנסות בדרך החוקית והלגיטימית ולאחר מכן לנסות דרכים אחרות. המוטו שלי שאם יש לי בעיה רפואית, אז אני אלך לשאול קודם רופא ולא עורך דין מה עלי לעשות. המוטו שלך, ככל הנראה זה : "זיין את המערכת ואל תתן לאף אחד לעצור אותך" (לא משנה בכלל אם אתה מבין משהו בבעיות רפואיות של עודף משקל, לא עקרוני בכלל מבחינתך שהשאלה של מיכל התייחסה לנוהל רפואי של ועדה רפואית ) - כל אלו בכלל לא משחקים תפקיד עבורך.אתה החלטת שהמערכת הצבאית דפוקה ולכן העצות שלך יהיו כיצד לעקוף אותה וכיצד למצוא בה פרצות (לא משנה שמה שהצעת לה בכלל לא היה עובד ולא משנה שאתה פוסל כל תשובה של חוק יבש בלי לבדוק כל נושא באופן פרטני, אולי החוק היבש משרת את המטרה של החייל). הצבא לא ממציא שום נהלים, הנהלים הם מטומטמים אך כתובים וקיימים, אז אתה מתלהם לחינם.ולסיום, זווית הראיה שלי הרבה יותר רחבה משלך כי אני ראיתי את המערכת משני צידי המתרס. אתה לעומת זאת עסוק בלתת עצות לא מעשיות לאנשים שביקשו עצה מעשית.אבל לצערי, אני רוצה שנפרד כאן כי הויכוח הזה מיצה עצמו. זה לא אני,זה אתה. יום טוב גם לך :)

נ ע מ ה 5

New member
אז ככה

אולי תתפלא לשמוע אבל אני בשירות הצבאי שלי הייתי הקצינה בעלת הפה הגדול, זו שתמיד נלחמת בשיניים בתקנות לא הגיוניות, זו שהעזה לקום בפני כנס ענקי של אנשי צבא, בהיותי סג"מניקת עלובה ולומר לאלוף הפיקוד שהם מזמנים חיילי מילואים למשימות מיותרות,למרות כל ההדים שזה עורר, הייתי ונשארתי הלוחמת הגדולה בטמטום הצה"לי לגבי פקודות ונהלים.אי לכך ובהתאם לזאת, הטיעון המופרך שלך שאני מצטטת חוקים יבשים נועד רק לבסס לך את הטענה התמוהה שלך : "את לא מבינה כלום, רק אני מבין" , אך הוא לא תקף ולא נכון,חבל על הזמן. אבל...הבחורה שאלה שאלה. אני עניתי. עניתי בדרך שאני מכירה ואני יודעת שלעיתים עובדת ולעיתים מפשלת. לא יודעת מה איתך, אבל המוטו שלי זה קודם לנסות בדרך החוקית והלגיטימית ולאחר מכן לנסות דרכים אחרות. המוטו שלי שאם יש לי בעיה רפואית, אז אני אלך לשאול קודם רופא ולא עורך דין מה עלי לעשות. המוטו שלך, ככל הנראה זה : "זיין את המערכת ואל תתן לאף אחד לעצור אותך" (לא משנה בכלל אם אתה מבין משהו בבעיות רפואיות של עודף משקל, לא עקרוני בכלל מבחינתך שהשאלה של מיכל התייחסה לנוהל רפואי של ועדה רפואית ) - כל אלו בכלל לא משחקים תפקיד עבורך.אתה החלטת שהמערכת הצבאית דפוקה ולכן העצות שלך יהיו כיצד לעקוף אותה וכיצד למצוא בה פרצות (לא משנה שמה שהצעת לה בכלל לא היה עובד ולא משנה שאתה פוסל כל תשובה של חוק יבש בלי לבדוק כל נושא באופן פרטני, אולי החוק היבש משרת את המטרה של החייל). הצבא לא ממציא שום נהלים, הנהלים הם מטומטמים אך כתובים וקיימים, אז אתה מתלהם לחינם.ולסיום, זווית הראיה שלי הרבה יותר רחבה משלך כי אני ראיתי את המערכת משני צידי המתרס. אתה לעומת זאת עסוק בלתת עצות לא מעשיות לאנשים שביקשו עצה מעשית.אבל לצערי, אני רוצה שנפרד כאן כי הויכוח הזה מיצה עצמו. זה לא אני,זה אתה. יום טוב גם לך :)

יתכן שאתה מתנדב ואפילו להפיץ

צווי קריאה, אתה יודע או כל עבודה משרדית אחרת. אבל שירות משמעותי כזה שיש בו רעות והבנת חשיבות המערך הצבאי אין לך. אני מביע ספק גדול אם אתה משרת ביחידה לוחמת. צורת מבט על העולם מתוך נקודת המבט של חור המנעול אמנם תוציא אותך ושכמותך כמלכי הקומבינות ודופקי מערכת, אבל יביאו בסופה של דבר של קריסתה על פרצופם של כולנו.

tezao

New member
שירות קרבי? 140 ק"ג?

אין צורך להיטחן במטחנת הבירוקרטיה הצהלית. כל מה שצריך זה קצת אסרטיביות. לא מדובר בבעיה רפואית שנעלמת מהעין ולא צריך שום מסמכים רפואיים. אם הרופא הצבאי רוצה אישור למצב הוא מוזמן לשקול את בעלך. כל מה שצריך זה להודיע לרופא/למפקד בכתב (דואר רשום עם אישור מסירה) על המצב, לציין שהוא לא כשיר לשירות קרבי (זה די בסיסי), ולהצהיר שהוא רואה בהם אחראים אישית לכל מה שיקרה לו (לרבות האפשרות להגשת תביעה אזרחית אישית נגדם בעוולת רשלנות). העתק לפרקליט הצבאי הראשי. הוא ישוחרר. אין טעם לשחק לפי הכללים של הצבא שנועדו מלכתחילה להתיש את האדם הקטן.

ניר נגר

New member
אין לי מושג מה הגובה שלו והאם הוא

שמן, אבל אם היה לו שינוי כזה מהותי במשקל לא ירצו אותו ביחידה שלו! במיוחד ביציאה לפעילות מבצעית, או באימונים... שיפנה למ"פ שלו לבקשת העברת תפקיד, לתפקיד שלו דורש מאמצים פיזיים. המ"פ צריך להשתכנע על פי המראה שהוא באמת לא יכול להסתער במעלה הגבעה כשהוא עטוי באפוד :)) בהצלחה

מתחת לויכוח כאן

מסתתרת כאן שתי גישות זה של האזרח הישראלי שבועט בכל דבר והדבר הטוב ביותר שהוא מתמצא בו תרבות הקומבינות ולדפוק את המערכת. מצד שני ישנן כאן אנשים כמו נעמה שמבינים שלפעמים לדברים יש פן נוסף. זה הישראלי השפוי החיובי היפה- בדמות נעמה, למשל. עכשיו לאחר ההקדמה כדאי להוסיף שבמקרה הספציפי הזה מדובר במשקל שככל הנראה אמור לגרור סעיף הפוסל משירות בכלל משמע-21, אלא אם כן מדובר בבחור הגבוה מעל 1.87 אם אינני טועה ,הכל עניין של BMI (יחס בין גובה למשקל). במידה שהוא אכן נמוך מ-1.87 יש לבקש מרופא היחידה להביט בספר הפרופילים, אין ספק שהוא אמור לשחררו מהשמ"פ הקרוב. בנוסף ובתהליך בלתי תלוי יש להעביר מסמכים מסודרים לגבי מצבו הבריאותי של החייל לועדה רפואית שאמורה בזמן התכנסותה לפטור אותו משירותו הצבאי.

נ ע מ ה 5

New member
שמחה לדעת שאני לא אי של שפיות יחיד

בים של שקריות וזיוף. יום טוב וסופ"ש נעים, רבותיי.

למעלה