שאלה ..

שרון ת

New member
שאלה ..

האם ישנם סוגים שונים של התקפי חרדה..? ז"א האם התקפי חרדה מופיעים בהכרח לאחר דיכאון או שישנם עוד סיבות להופעתם ?

שאלה מעניינת ../images/Emo11.gif

התקפי פניקה יכולים להיות קשורים לדכאון בדרכים שונות- הן יכולים לגרום לדכאון, בגלל ההגבלה שהן יוצרות ביציאה מהבית והפגיעה בדמוי העצמי של הסובל מהן שחש עצמו חלש וחסר אונים מול ההתקפים, ההתקפים יכולים לבוא בד בבד עם דכאון ולהיות בטוי לדכאון כיוון שבדכאון האדם מרגיש עצמו חלש ולא יכול להתמודד עם המציאות שנראית לו מאיימת וזו הקרקע פורייה ליצירת התקפי חרדה. וכמו שציינת, ההתקפים יכולים לבוא אחרי תקופה של דכאון בשל תחושות האובדן שבדכאון והתחושה שאתה מובס, קטן וחסר אונים. כשחשים כך, מפחיד לצאת החוצה להתמודד עם החיים. העובדה היא שהטפול התרופתי להתקפי פניקה , הוא לעיתים טפול זהה לטפול התרופתי לדכאון. לעיתים התקפי פניקה יופיעו לאחר משבר, אצל אדם שיש לו נטיה לחרדה, בגלל השפעת המשבר בכוון של תחושת פגיעות, ולעיתים ההתקפים יופיעו לאחר תקופה ממושכת של מתח וחרדה שמגיעים לשיא בהתקפים. אני מזמינה אותך לקרוא את המאמר על התקפי פניקה ועל שינוי גשות המצורף למאמרי הפורום, כדי לראות מה הרקע להתקפי פניקה. מדוע אדם אחד במשבר או בדכאון יחווה אותם והשני לא (סיבות של גנטיקה ושל גישות כלליות כלפי החיים). מקווה שעזרתי.

שרון ת

New member
אכן עזרת ...../images/Emo13.gif ואני רוצה לשתף

לפי תשובתך אני כנראה עברתי התקפי חרדה "לאחר תקופה ממושכת של מתח וחרדה " העניין הוא שאני יודעת ממה זה נבע אכן עברתי תקופה ממושכת של מתח וחרדה זה התחיל אצלי עוד כהשתחררתי מהצבא אבל הפחד והאי וודאות התגברו עם הזמן היציאה מהמסגרת מאוד קשה ...כרגע אני מצד אחד מפחדת שזה יחזור מצד שני אני מרגישה בכל זאת איזושהי תחושת הקלה אני ממש לא יודעת איך להסביר את זה אבל ככביכול ההתקפים האלה שחררו מהגוף את המתח ...אני בכל אופן מרגישה עדיין חלשה אבל יש לי את ההרגשה שזה מאחורי עכשיו גילה שאלתי שאלה לגבי קמטים שמופיעים לאחר התקף חרדה וענית לי שאין קשר בין הדברים ובתור בחורה בת 22 שאין סיבה שיפיעו לה קמטים הלכתי ו"חקרתי" על העניין וגיליתי שקמטים נוצרים כאשר השריר שבאזור הקמט מגורה מבחינה עצבית וזה לא מה שקורה בעצם בזמן התקפי החרדה?? סנוסף גילית שעלמנת להעלים אותם ניתן להזריק בוטוקס שהוא חומר שחוסם את האימפולסים המגיעים מהעצב לשרירים , כך שהם אינם מתכווצים וע"י כך מחלישים את פעולת השריר אשמח לשמוע מה דעתך... אניפשוט מאוד מתוסכלת מהעניין

שרון, זה מעבר לתחום הידע שלי

אולי צריך להתייעץ עם מי שמוסמך להזריק בוטוקס, זה מנתח פלסטי לא? ואולי יש דרכים אחרות להרגיע את המצח המקומט? הכוונה לתרגילי הרפיה או קוסמטיקאית שיודעת לעשות מסג' לפנים לפני שניגשים להזרקות?

למעלה