שאלה .

nadavf9

New member
שאלה .

שלום - אודה לכם מאוד אם תענו לי על השאלות הבאות . קראתי מאמר של כרמית מזרחי באייל הקורא שהדתות הניאו פאגאניות לא מאמינות באל טראנסצנדנטלי והפניה לאלים השונים היא בבחינת פניה לכוחות שמאחוריהם . מישהו מוכן להסביר לי זאת ? האם על פי הוויקה - זיאוס , סול , אוסיריס - כולם קיימים אי שם בשמיים , משפיעים על העולם אחת לכמה אלפי שנים - או שמדובר במשהו אחר ? שאלתי בפורום פאגאניזם אמריקני על האלים וענו לי שהם Archtypes . מישהו מוכן להסביר לי את הכוונה ? ( אני יודע את התרגום לאבי טיפוס אך לא מבין את הכוונה והפורום בינתיים פשוט קרס ) . איך תפיסה של דואותיאיזם עובדת ? באיזה אופן כל האלים הם אל אחד וכל האלות הן אלה אחת ? איך זה עובד ? רב תודות , בכבוד רב , נדב .

מורגיין

New member
כמובן שיש תפיסות רבות

התפיסה הראשית אומרת בקצרה שכל האלים הם פנים של האל הגדול, ומסמלים אספקט כלשהוא שרלוונטי באותו רגע בעבודתך מול אותו אל. כנ"ל לגבי האלות, כל האלות הן פנים של האלה הראשית. אפשר להרחיב את הרעיון ואפילו לטעון שהאל והאלה הם למעשה פנים של האלוהות, או היקום, וכך האל והאלה הם רק פנים המייצגות את האלוהות הזאת, כפי שהיא באה לידי ביטוי בתקשורת שלנו איתה, ובדרך הקלה ביותר לתפיסה ולהבנה. אם אתה מקבל את הרעיון הנפוץ ביותר באמונה הפגאנית שאנחנו אכן ילדי האלים, ונוצרו מידיהם, הרי שהדרך שבה אנחנו תופסים אותם, היא הדרך שבה נועדנו להכיר אותם, ולכן הדרך הנכונה. איך זה בשביל פילוסופיה על רגל אחת? או במילים אחרות... זאת תשובה שאי אפשר לתת על קצה המזלג, צא וחשוב... תראה שבקלות תוך כדי התמדה אמונה ואהבה אתה מגיע בדיוק לאותן מסקנות... רק אז זה יראה לך ממש מובן מאליו. וכמובן, אם יש עוד שאלות אתה מוזמן לשאול! אני אשמח לענות.

nadavf9

New member
אוקיי , מורגיין , בסדר ...

אז את באה וטוענת שכל האלים הם פנים של אותו האל , כנ"ל לגבי המין השני , ושני אלו ביחד הם שני פנים של היקום . אז אשאל : זה טוב ויפה שהאלוהות היא מרובה ורבגוונית , אלא שאינני מבין בדיוק . כיצד מתקיימים כל הפנים האלו של האלוהות , והיכן בדיוק ? נניח , האם גם אל השמש הוא פנים של האל ? אני שואל שכן ידוע היום שהשמש אינה אל כי אם כוכב פולט אנרגיות . באיזה אופן הדתות הניאו פאגאניות וויקה/דרואידיזם עוזרים לך להתמזג עם הטבע ולהיות בהרמוניה מלאה עם הטבע המופלא ?

L e s t a t

New member
תשובה

אני רואה את האלים שלי כל אחד כאלוהים בפני עצמו, יש ביניהם קשרים וטבעם שוכן מעבר להבנתו של בן אדם אבל כל אחד מהאלים הוא אל בפני עצמו. יתרה מזאת, בניגוד ל"פנתיאונים" אחרים ישנם אלים מסויימים שיש להם מספר פנים, לאחרים אין כלל תפקיד אחד מוגדר (דומה קצת לקלטים) - זה מתבטא גם ביכולתם לשנות את צורתם הפיזית ולהופיע במספר אופנים. עכשיו, אני לא יודע עם מי דיברת אבל האלים שלי אינם רעיונות מופשטים המייצגים משהו. יש המאמינים שהאלים הם בבחינת "סמלים"? שיבושם להם, אני (ועוד רבים) לא ביניהם. תדירות השפעתו של אל מסויים לא ניתנת למדידה, לדוגמא: אודין, ראש האלים, הוא בראש ובראשונה (ובין היתר גם) אל מלחמות, רק בקרן זו מתוך קשת שדות ההתערבות שלו מידת השפעתו היא עצומה - מלחמות אתה יכול לראות לא רק בהיסטוריה ובקונפליקטים צבאיים (או פסאודו-צבאיים), מלחמות אתה יכול לראות גם בפוליטיקה, בין תאגידים, בין זמרים, בביה"ס, בצבא, בעבודה, בסופר-מרקט ואפילו בבית - מתישהו, כולנו נלחמים על משהו. עוד פן של אודין הוא של אל-מוות (זה קצת הולך עם מלחמות) וגם זה דבר לא נדיר (לצערנו), מוות יכול גם להתפרש לאו דווקא כמוות פיזי של יצורים חיים אלא גם של רעיונות מופשטים, פרוייקטים, עבודות, מוות (סופיות) של חלק אחד בחיים ותחילתו של אחר - על פי תפיסת הדת שלי, הכל חולף, באיזשהו מובן הכל "מת" ודברים חדשים מופיעים. השפעה אחת לאלף שנים? במידה ואתה מתעורר אחת לאלף שנים וגם אז אפשר להתווכח.. Wæs thú Hel!

nadavf9

New member
לסטט ,

באיזה אופן תורמת הדת שלך להשתלבות בטבע ולהרמוניה ? האם גם האסטרו מדברת על אלוהות פנימית ?

L e s t a t

New member
נדב

"באיזה אופן תורמת הדת שלך להשתלבות בטבע ולהרמוניה ?" מאמיני האסאטרו מכבדים את הטבע, אנו עורכים טקסים לכבוד רוחות הארץ, מקריבים להם קורבן ווטיבי. חלק מטפלים בסביבה שלנו (בעיקר מזרמים דומי הוָנַטְרוּ) אבל כמעט כולנו משתדלים שלא להזיק לה (עד כמה שניתן). ישנם אלים הקשורים לטבע בצורה שמאמיניהם (ע"ע הונטרוארים) רואים כצורך דתי את שימור והגנת הטבע והסביבה. אני לא יודע למה אתה מתכוון ב"הרמוניה". "האם גם האסטרו מדברת על אלוהות פנימית ?" הסבר את עצמך בבקשה.

nadavf9

New member
המשך

הכוונה באלוהות פנימית היא שבכל אחד ואחד מאיתנו קיים ניצוץ אלוהי . מה זה קורבן ווטיבי ? נדב .

L e s t a t

New member
אלוהות פנימית וקורבן ווטיבי

ישנו ניצוץ אלוהי בכל דבר, אנו צאצאים של האלים, הם בראו אותנו על כל חלקי נשמותינו. אבל אנחנו בני אדם בני תמותה. קורבן ווטיבי הוא קורבן דומם, כלומר אינו חי - חפצים, מאכל וכו'.

למעלה