שאלה

• פותח הנושא e l l
  • פורסם בתאריך

e l l

New member
שאלה

שלום, באיזה גיל מתאים לקרוא את פיטר-פן?

sagiberg

New member
שאלה הגיל תמיד קשה../images/Emo4.gif

אני מאמינה שמגיל 9 בערך ועד בכלל אפשר להנות מפיטר פן (הגירסה המלאה כמובן)

e l l

New member
נכון ../images/Emo4.gif

תודה לך על התגובה
! יש לך אולי המלצות לאגדות/סיפורים ארוכים לגילאי 5-7 ?

sagiberg

New member
../images/Emo178.gifאם יש לך סבלנות להקריא

סיפור בהמשכים (מתאים מגיל 6 בערך) - אני ממליצה בחום על ספרה של דבורה עומר- כל מה שהיה אולי וכל מה שקרה כמעט לקרשינדו ולי- ספר מקסים גם הספר הגדול של יורם טהר לב מומלץ ביותר

b00

New member
../images/Emo99.gif וזה מסכם את מחשבותי בענין

חוטהשני

New member
אחרי מחשבה התחלתי להקריא להודיה ספר בהמשכים של הסופרת ימימה אבידר טשרנוביץ "תנתן בא להתארח" - מצאתי אותו בבית שלנו והוא נראה לי מתאים להקראה בגיל 5 ../images/Emo13.gif

e l l

New member
../images/Emo41.gifתודה רבה../images/Emo140.gif../images/Emo41.gif

יש לי הרבה סבלנות להקריא וזה בדיוק מה שחיפשתי משהו בהמשכים שאפשר להקריא כל ערב...

קראתם את מחשבותיי!

לפני כשנתיים עבדתי עם קבוצת ילדים בכיתות ג'-ד' ומכל הספרים בעולם בחרתי להקריא להם בהמשכים את קרשינדו ובהמשך את צ'ארלי והשוקולדה... התכוונתי לעבור לקסטנר אבל נגמרה לי השנה.מצטרפת להמלצות בחום!

pomelit

New member
ואני ניסתי לשכנע את בני משפחתי

מהצד של הבעל שהם יודעים א. מה זה 35 במאי, וב. שהם יודעים מי זה קסטנר. בשני המקרים נחלתי כישלון חרוץ לצערי...

ToryMaster

New member
בושה וחרפה ../images/Emo12.gif

אנשים לא מכירים את קסטנר? "אמיל והבלשים" ולאחריו "אמיל והתאומים" הם שניים מהספרים האהובים עלי!

האריה המכשפה וארון הבגדים

על כל המשכיו. כשילדי היו בני 5,6 הקראתי להם אותו בערב לפני השינה, לקח זמן אבל היה כיף לכל הצדדים

למרות שיש לי קשר אישי מיוחד לפיטרפן

אני לא בטוחה שהגרסא המקורית בכלל מתאימה לילדים-יש שם המון אכזריות (שוב חזרנו לויכוח על נרניה...)וגישה קשה כלפי החיים בכלל והורים וילדים בפרט.הספר נגמר ב"כל עוד ישארו הילדים תמימים וחסרי לב"(ציטוט מהזיכרון)ובתור מי שחושבת שילדים הם ממש לא חסרי לב קשה לי עם זה-ובמיוחד לילדים.באופן גורף לכתה/קבוצה של בני 9 לא הייתי ממליצה-לקריאה אישית גם נראה לי מוקדם אבל תלוי בילד ובמה הוא(היא?)קרא/ה קודם. וכאמור-זה לא שאני לא אוהבת את פיטר פן-נהפוכהו-אבל דןקא בגלל הכרותי המעמיקה עם הספר...

ToryMaster

New member
../images/Emo3.gif

אני אישית לא מכירה את הסיפור המלא, אני מפחדת להתעסק עם זה ולהרוס לעצמי עדו אגדת ילדים. הגרסה שאני מכירה (כמו כל הילדים בעולם
) מאוד מומלצת לילדים, תוך שימת דגש על עולם הפנטזיה שפיטר חי בו, ועל טינקרבל.

למעלה