סיפור בהמשכים (מתאים מגיל 6 בערך) - אני ממליצה בחום על ספרה של דבורה עומר- כל מה שהיה אולי וכל מה שקרה כמעט לקרשינדו ולי- ספר מקסים גם הספר הגדול של יורם טהר לב מומלץ ביותר
אחרי מחשבה התחלתי להקריא להודיה ספר בהמשכים של הסופרת ימימה אבידר טשרנוביץ "תנתן בא להתארח" - מצאתי אותו בבית שלנו והוא נראה לי מתאים להקראה בגיל 5 ../images/Emo13.gif
לפני כשנתיים עבדתי עם קבוצת ילדים בכיתות ג'-ד' ומכל הספרים בעולם בחרתי להקריא להם בהמשכים את קרשינדו ובהמשך את צ'ארלי והשוקולדה... התכוונתי לעבור לקסטנר אבל נגמרה לי השנה.מצטרפת להמלצות בחום!
אני לא בטוחה שהגרסא המקורית בכלל מתאימה לילדים-יש שם המון אכזריות (שוב חזרנו לויכוח על נרניה...)וגישה קשה כלפי החיים בכלל והורים וילדים בפרט.הספר נגמר ב"כל עוד ישארו הילדים תמימים וחסרי לב"(ציטוט מהזיכרון)ובתור מי שחושבת שילדים הם ממש לא חסרי לב קשה לי עם זה-ובמיוחד לילדים.באופן גורף לכתה/קבוצה של בני 9 לא הייתי ממליצה-לקריאה אישית גם נראה לי מוקדם אבל תלוי בילד ובמה הוא(היא?)קרא/ה קודם. וכאמור-זה לא שאני לא אוהבת את פיטר פן-נהפוכהו-אבל דןקא בגלל הכרותי המעמיקה עם הספר...