שאלה

טליה1980

New member
שאלה

מלחיץ! היום קיבלתי הודעה שמעקלים לי את החשבון בגלל חוב של 3000 שקל בערך , הסיפור הוא שאחרי הצבא טסתי לטיול ואז חזרתי והתחלתי ללמוד , בשנה הראשונה לא עבדתי ועל זה החוב ובשנה השניה שילמתי ביטוח לאומי כי יש לי מקום עבודה מסודר, יש לי כמה שאלות : כמה הם מתחשבים אם פשוט אין לי כסף להחזיר עכשיו (הסטודנט העני בישראל) הם מעקלים לי חשבון שלא שווה כלום בעצם, ואין לי נכסים , הם יכולים לבוא נגיד להורים שלי ? ומה עם משטרה ... ישימו עלי אזיקים ?!(טוב נו זה כבר בצחוק) נכון שהתעלמתי מהמכתבים שלהם אבל כל הזמן אמרתי שאעבוד בקיץ ואשלם כבר הכל בבת אחת . חוץ מזה אין לי שום דבר נגד לשלם ביטוח לאומי דוקא יש לי נטיה להיות אזרחית טובה.

u 1000

New member
אם בוודאות את יודעת שלא עבדת

תגיעי לסניף של ביטוח לאומי ותתווכחי על כל מה שהוא לא הסכום הנומינאלי ותבקשי שיחלקו את ההחזר. פעמים רבות זה עובד. אם עבדת בתקופה (גם חלקית) תנסי להשיג טפסי 106 או תלושי שכר של אותה תקופה. והעיקר בלי פאניקה.

motyka

New member
בתור בגירה אי אפשר לעקל חשבון של הו

בתור בגירה אי אפשר לעקל חשבון של הורייך. אבל, אם יש לך חשבון משותף עם ההורים באיזה שהוא בנק - ניתן לעקל מהחשן הזה - בלי קשר מי הכניס את הכסף לחשבון. המצב הטוב ביותר במקרה כזה הוא להיות חסר נכסים וחסר הכנסה, ואז לא יכולים לעשות לך כלום. בכל מקרה - לגשת, כבר מחר (או ביום הראשון שיש קבלת קהל) ולהסביר, ולהגיע להסדר.

mstern

New member
תשובה

תראי, חבל להילחץ זה לא סוף העולם.לביטוח לאומי יש נטיה להפריז בחובות שהם דורשים.מה שצריך לשלם זה רק את הקרן ומקסימום את ההצמדה וגם זה בפריסת תשלומים אין סופית. מה שכן, עיקול זה לא צחוק, קחי ברצינות את העניין הזה ותסדירי את זה. הם לא יעקלו להורייך, אבל זה לא נעים שמשכורת לא יכולה להיכנס והבנק מחזיר שיקים בגלל עיקול. אני מציע שתבדקי טוב עבור איזו תקופה הם דורשים כסף ותוודאי שלא עבדת בתקופה הזו.יש הרבה טעויות במוסד לביטוח לאומי ורק השבוע ללקוחה שלי שקיבלה דרישת תשלום ל14,500 ש"ח מהם, אחרי מכתב שלי זה ירד ל6,100. בשלב הזה את כבר יודעת שמי שבחו"ל חייב לשלם ביטוח לאומי בארץ בכל זאת. ללכת לביטוח לאומי זה לא רעיון טוב כי שם תעמדי בתור ענק וחבל, תשלחי בדואר. בהצלחה ותעדכני מה נהיה.

l l i a t

New member
יש מצב

שמביטוח לאומי מצמצמים את החוב עצמו או שהמקסימום שהם עושים זה להפחית את הקנסות והריביות שנצברו?

mstern

New member
יש מצב? אני לא נתקלתי

יש עו"ד שטוענים שהדבר שווה מאבק כי יש התיישנות. בכל מקרה אני לא נתקלתי עדיין בצמצום החוב. צריך לשלם קרן וכנראה גם הצמדה, את הקנס הם יבטלו.

טליה1980

New member
תודה!

תודה על התשובות המהירות !! המשך יבוא...

טליה1980

New member
נגמר ! שילמתי !!

אתם בטח תירצו לשמוע את כל הסיפור ... הגעתי לפקידה שהודיעה לי שלא רשום שעבדתי השנה (למרות שכן) כי ביטוח לאומי מתעדכן פעם בשנה ולכן אני צריכה להביא את כל תלושי המשכורת ורק אז יורידו לי את הסכום ואם אשלם בכרטיס אשראי אז ירדו לי חלק מהקנסות וריביות וכו..... הסתכלתי עליה המומה... 1. אין לי את כל תלושי המשכורת 2. אין לי כרטיס אשראי 3. אין לי כסף לשלם אמרתי לה תודה (על זה שהיא לא עזרה לי ) והתישבתי בצד לחכות לאבא שלי שבמקביל סידר את עניניו ... בשלב מסוים נעמדתי לידו ותוך כדי סיפרתי לו שלא התקדמנו לשום מקום ולא פתרתי את הבעיה ... לכן אבא שלי פנה לפקיד מולו הוא עבד ותוך שתי שניות הפקיד, מתוך נכונות לעזור כנראה, כתב הצהרה שאני עובדת והחתים אותי , הוריד את הקנסות , פרס תשלומים , ושילמתי את החוב. מסקנה: מי שלא מבין את המערכת יכול להיתקל בפקיד שאין לו כוח לעבוד. עכשיו אני אזרחית למופת ושיחררו לי את החשבון. סליחה על זיבולי השכל אבל ביקשתם לעדכן
ביי ביי ושוב תודה טליה

l l i a t

New member
זו לא המסקנה שלי.

בהתחלה היא אמרה שאין לה כסף לשלם ואחר כך סיפרה ששילמה את החוב. כיצד ייתכן הדבר? בביטוח לאומי בסך הכל רוצים שישלמו את החוב. זה הכל. זה מוסד סוציאלי בסך הכל ולא נראה לי שהם עושים יותר מדי בעיות בלהוריד מהקנסות כשמראים נכונות לשלם ואפילו באים לקראת האזרח החייב. ואם אבא שלה שילם לה את החוב בכרטיס האשראי שלו (אני משערת שזה מה שקרה, אחרת איך יכלה לשלם בלי כסף?), אז בכלל מה הפלא שהם הורידו מהקנסות ופרסו את החוב? לדעתי האישית (וגם ניסיון אישי), טליה, אם את היית באה בגישה של - "באתי לסדר את החוב ולשלם, אבל בואו לקראתי", היית מסתדרת יופי גם בלי אבא שלך.

טליה1980

New member
מממ....

דוקא לא באתי מסכנה אלא במטרה לשלם , הפקידה אמרה ישר שאי אפשר לעשות כלום בלי תלושים... הנקודת מפנה היתה באפשרות לחתום על הצהרה ואין שום ספק שאבא שלי עורר יותר אמון אז גם נתנו לו את האופציה שהפקידה הראשונה בכלל לא הציעה.... בכל מקרה העובדה היא שאני לא יודעת איך דברים עובדים ולפקידה לא היה כוח לפתור את הבעיה ..

mstern

New member
דווקא המסקנות שלי אחרות

1.בעיקרון ביטוח לאומי צודק. 2.פניה לאיש מקצוע היתה משנה את כל התמונה.

למעלה