שאלה

TalHai

New member
שאלה

מה אתם כמומכים מעדיפים? התעלמות מהסלנג או הככנסתו למילון?

TalHai

New member
אני חושב שכן

אתה לא יכול להיות בעד ונגד סלנג בו זמנית, אלו שני הפכים. איך זה יכול להיות אפשרי?

האגס 1

New member
אם לא מכניסים את הסלנג למילון

זה לא אומר שאתה נגדו - אבל אם כן מכניסים את הסלנג למילון, הוא כבר לא נשאר יותר סלנג, הוא מקבל גושפנקה של עברית לכל דבר.

TalHai

New member
זאת השאלה

האם למסד את הסלנג (להפוך אותו לתקני) או לא....

האגס 1

New member
לא

כי אז הסלנג יאבד מערכו כסלנג וכאלטרנטיבה נוחה לשפה התקנית ולא תהיה עוד הצדקה לשימוש בו. כמו שכבר כתבו לפני - הסלנג מתעדכן כל כמה שנים, וברגע שנורמת סלנג מסויימת תיכנס למילון ותהפוך פורמאלית לעברית תקנית לכל דבר - מיד ייפתח סלנג אחר, ולכן כל המהלך הזה הוא חסר טעם.

TalHai

New member
אלטרנטיבה נוחה?

לפי זה אני מבין שסלנג הוא במאה אחוז חיובי לדעתך?

shellyland

New member
../images/Emo12.gif

הסלנג קיים. אין לו ערכי חיוב או שלילה. הוא פה. משתמשים בו. בלתי אפשרי למנוע את השימוש בו. האם להפוך אותט לשפה תיקנית? כמו שאמרו לך, זה תלוי במידה בה הוא משתרש בשפה. אה, ואנחנו מעדיפים להיות מומחים ולא מומכים.

TalHai

New member
תודה על התשובה ו...

טעויות קורות אתה יודע, טעות הקלדה ס"ה, מומחים יקרים

shellyland

New member
אני יודעת.

אצלנו קוראים להן "דיסקלודים" = דיסלקציות הקלדה.

TalHai

New member
טעות קטנה

אין לי דיסלקציה פשוט לפעמים שאני כותב על המחשב מהר אז אני טועה באותיות הדבר נגרם מכך שההקלדה נעשית לפני שהמילה מגעיה למוח ואני חושב איך לאיית אותה

giba70

New member
זו בדיוק הכוונה

אין הכוונה ב"דיסקלוד" לדיסלקציה אמיתית, אלא לטעויות אשר קורות בעת הקלדה מהירה, בדיוק כמו שתיארת.

גרי רשף

New member
השאלה מה השאלה

קודם כל יש לברר אם המילון אמור להיות תיעוד רישמי של השפה התקנית (ואז אין מקום לסלנג), או ספר שימושי למי שרוצה להבין את השפה המדוברת (ואז יש מקום לסלנג). במקרה שני יש להפעיל מידה רבה של שיקול דעת: הסלנג משתנה ללא הרף, ולא כל ביטוי שורד. מי שיפתח את מילון הסלנג של דן בן אמוץ ונתיבה בן יהודה מלפני למעלה משלושים שנה יגלה שרובו אינו רלוונטי. דוגמה: המונח "חתיכה" (לתיאור בחורה יפת תואר) מופיע במילון אבן שושן שנתן לו הכשר חצי רישמי, ונמצא בשימוש למרות ארכאיותו. המונח "ֹשַפָה" שאני הכרתי כנער בשנות השבעים נעלם לו עם השנים, והמונח "כוסית" שפגשתי לראשונה בסוף שנות השבעים- חי ובועט.

TalHai

New member
אהבתי את הכותרת

השאלה מה השאלה, בכל מקרה לדעתי הדרך הטובה ביותר והנכונה ביותר היא האמצע...

למעלה