אבולוציה היא תיאוריה מדעית
גם החלוקה של החומר לחלקיקים (אטומים וכו') היא תיאוריה מדעית. גם תורת היחסות היא תיאוריה מדעית. נכון. אי-אפשר להוכיח בצורה מוחלטת שהיתה אבולוציה, אבל זה לא ממש חולשה. דברים בעולם האמיתי אי-אפשר ממש להוכיח כמו משפטים במתמטיקה. אבל "השערה" במובן תיאוריה מדעית אינה ניחוש (או "פשוט ההשערה..." וכו'). זהו הסבר אפשרי לעובדות מסויימות, שיכול לנבא דברים מסויימים, וניתן תיאורתית להפרכה. יש תיאוריות מבוססות יותר, ויש מבוססות פחות. תורת האבולוציה היא אחת התיאוריות היותר מבוססות היום, ומקובל להתייחס אליה כעובדה לכל דבר. אז מה האבולוציה בעצם אומרת במובן הבסיסי ביותר שבו אני אומר שהיא "עובדה"? האבולוציה, בלי להזכיר את הברירה הטבעית אפילו, אומרת בפשטות שמוצא כל החיים על פני כדור הארץ באב קדמון משותף, שכולם התפתחו ממנו. עכשיו הראיות לכך מכריעות, ולכן אומרים עובדה. מציאת הראשית המדוייקת אינה נדרשת, משום שאת המוצא המשותף של הרבה מינים מוצאים בתקופות מאוחרות הרבה יותר, ויש היום גם את הדנ"א שקיומו זועק מוצא משותף. עכשיו בקשר לראשית יש כל מיני השערות. אחת מהן מדברת למשל על אבולוציה מולקולרית של חלבונים. זוהי ככל הנראה (אין לי המומחיות הדרושה לפסוק בנושא) אפשרות קיימת, אך אין מספיק ראיות כדי להתייחס אליה כעובדה, ויש עוד מספר אפשרויות חלופיות. אין חלופות רציניות לאבולוציה. היא עובדה. באשר לאב הקדמון המשותף. לכל היצורים החיים הקיימים היום (אם מוצאים את הנגיפים מכלל הגדרה זו) יש אב קדמון משותף בחיידק. לא, זו לא ה-"ראשית", אבל זה האב הקדמון שלי, שלך, של החיידקים בני זמננו, ושל אמבת השדה.