שאלה

MD7543

New member
שאלה

היי אני בצבא כבר 7 חודשים, ויש לי בעיה.. קשה לי מאוד 'להטיל כבודה' כשאני בצבא. בטירונות נוצר מצב שעשרה ימים לא הלכתי לשירותים (הלכתי, אבל לא יצא..). נתנו לי שמן פרפין, ואפילו נתנו לי להשתמש בשירותים של המרפאה. הרופא אמר לי שזה עובר. עכשיו, 6 חודשים אחרי, הבעיה נשארה. אני מחכה להגיע הביתה כדי ללכת לשירותים. והיום כבר אין לי את השירותים שהיו בטירונות, היום אלה שירותים ממש כמו בבית.. ממה זה נגרם? מה אפשר לעשות? זה מאוד מקשה עלי.. אני מקווה שזה הפורום לשאול, לא מצאתי אחר.. תודה רבה

דולידול

New member
פירות יבשים בעיקר שזיפים

אגס בבוקר איך שאתה בתעורר. להפחית בקמח לבן, אורז, קפה. לשתות הרבה מים. הרבה ירקות, פרות. יש סובין תחון על כל מה שאתה אוכל תפזר את הסובין מעל זה גורם לאוכל להתעכל יותר מהר וליציאות קלות. קח לך כל בוקר שאתה הולך לצבא קופסא של דגני בוקר,רצוי ברנפלקס, מיקספלקס זה מחיטה מלאה וסובין, גרנולה ותנשנש. יכול להיות שזה קורה לך בגלל שינוי בהרגלי אכילה ותזונה. עצירות יכולה גם להופיע שיש מתח ולחץ נפשי. קח לך ביום 10 דקות בשביל התרגעות עצמית, נשימות לבטן, תרגילי הרפיה. שהיה לך טוב.

תשובה מקיפה דולידול

יש אבקה בשם מטהמוציל שעוזרת כששותים אותה במים. נדמה לי שנשים שעברו הריונות ונטלו ברזל יכולות לייעץ יופי על דרכים להתגבר על עצירויות... קורה שאנשים מרגישים עכבות רגשיות ללכת לשרותים במקום צבורי, מתאפקים ונוצרת עצירות. לנסות למנוע אותה בדרכים שדולידול ציינה כמו רבוי באכילת מזון עם סיבים או נטילת חומר טבעי ולא משלשל (להתייעץ עם הרוקח), זו כנראה הדרך להתמודד עם הבעיה.

למעלה