שאלה

yaelh8

New member
שאלה

אני רואה את הטור בערך 3 שנים. אני ממש לא מבינה ברכיבה על אופניים את רוב הרעיונות והטקטיקות אני מצליחה להבין פחות או יותר אבל דבר אחד ממש לא ברור לי, והוא עניין החולצה המנוקדת מישהו יכול להסביר לי? תודה מראש

חולצת המטפס...

ראי תשובתי כאן ב"החולצה הלבנה עם הנקודות האדומות" השנה יש שינוי בניקוד, כך ששלבים שמסתיימים בעלייה - הניקוד על העלייה כפול.

yaelh8

New member
תודה רבה (ושאלונת)

מה ההבדל בין קסדה רגילה לקסדה שפיצית? מתי חובשים כל אחת? ושוב תודה :)

Sybh

New member
אני מניח שאת מתכוונת

לקסדה שלובשים בקטעי התחרות הרגילים לעומת הקסדה "השפיצית" שלובשים בקטעי נגד השעון (Time Trial) שאמורה להיות אוירודינמית יותר ואולי גם קלה יותר. היה שינוי בעניין זה לאחרונה משום שעד לא מזמן הקסדות ל"נגד השעון" לא היו קסדות מגן של ממש. לאחרונה חייבו חבישת קסדות שמספקות הגנה גם בקטעי נגד השעון.

צחי נ

New member
החולצה המנוקדת

היא בסך הכל פרס תנחומים לרוכבים צרפתים בשלהי הקריירה שיהיה להם מה לספר לנכדים לורן זאלבר במקום שיזכרו אותו כהבטחה הצרפתית שלא קוימה. לפני כל טור רוח וצלצולים מועמד לצהובה ואיך שהוא מתפוגג ועכשיו אוכלי רגלי הצפרדעים זוכרים אותו כזה שזכה גם בירוקה וגם במנוקדת המיקרה הסיעודי השני הוא רישארד (לא יודע למה בחרתי בו למשחק הפנטזיה) ויראנק כנ"ל הבטחה שלא קוימה ,נמצא תמיד ליד אבל אף פעם לא מספיק הסוציומט הכי גדול בפלטון אוכלי הצפרדעים אוכלים את עצמם מבפנים על זה שאין להם אף רוכב שיכול להתחרות על הצהובה וגרוע מזה השריף מטקסס שכבר כמה שנים לוקח להם את הצהובה מתחת לאף ולכן כתוכנית מגירה הכינו את הפרס החולצה המנוקדת אלו היו 60 שניות על תורת הקונספרציה של החולצה המנוקדת הכל בצחוק כמובן ויש רק כבוד לרוכבים הללו

לורן ז'אלבר הבטחה שלא מומשה?!../images/Emo46.gif

מדובר באחד הרוכבים הגדולים בכל הזמנים, ואחד הגיבורים הגדולים של ענף הרכיבה. לורן ז'אלבר, שכונה ז'אז'א על ידי כולם. זכה בקריירה שלו ב-165 ניצחונות!!! זכה ב-8 חולצות גרנד טור במהלך הקריירה. ב-95 זכה בוואלטה, וזכה בכל שלושת חולצות הוואלטה באותה שנה. אלוף העולם בנג"ש ב-97. ניצח את המילאן-סאן רמו ב-95 הטור של לומבארדי ב-97 פלאש וואלון פעמיים סאן סבסטיאן קלאסיק פעמיים. הבטחה צרפתית שלא מומשה? מדובר ברוכב מהיכל התהילה של האופניים, גיבור עולמי ולא רק צרפתי. רוכב שהתחיל כספרינטר, המשיך כמנצח גרנד טור וסיים כמלך ההרים!! הבטחה צרפתית שלא מומשה?!

צחי נ

New member
../images/Emo46.gif../images/Emo46.gifובמה זה סותר את התאוריה שלי:-

ז'אז'א רוכב מוכשר ,אין ספק אבל עדין חסר לו משהו בארון הגביעים בבית בשביל להכנס לרשימה של הגדולים באמת אם קראתה ספרות מקצועית מאותה תקופה , תמיד הוא היה מועמד רציני ואיך שהו משהו תמיד מתחרבש (ראה פרשת פסטינה 98 )תמיד היה תרוץ לכישלון רוצה עוד דוגמאות מעולם הספורט הקיסר הרומי מקס ביאג'י אלוף עולם 3 פעמים בGP 250 רוכב כישרוני בטרוף אך שהוא עלה לליגה של הגדולים 500 CC אם זה נגד מייק דוהן או אחר כך מול ולנטינו רוסי לא היה לו את זה כדי לקחת את התואר תמיד מאשים את האופנוע והשנה ביאג'י על הונדה ורוסו על יאמאה שנחותה משמעותית מההונדה ועדין אין לא את מה שצריך כדי לקחת את התואר מרוסי וכמו שאמר הגדול מכולם מייקל גורדן שחקן גדול זה לא זה שזורק את הקליעה האחרונה שחקן גדול הוא זה שקולע את הקליעה האחרונה אז בכל מה שקשור לטור ז'אזה זרק הרבה אבל משום מה זה אף פעם לא נכנס

ממתי אופניים זה רק טור דה פראנס?

מבחינת ניקוד UCI ז'אלבר נמצא במקום יותר גבוה מהמון רוכבים גדולים, כמו אינדוראין וארמסטרונג. גם שון קלי לא זכה אף פעם בטור, אז גם הוא כישרון מבוזבז? יוהן מוזיאו, בכלל לא אהב את הטור, אז גם הוא כישרון מבוזבז?

צחי נ

New member
תרגע רגע ותקרא שוב

עזוב רגע את ההודעה הראשונה שנכתבה בהומור וציניות אבל ז'אז'ה הוא צרפתי שהתחרה על אדמת צרפת במרוץ הכי חשובלצרפתים ותמיד היה חסר לו את החוסן המנטלי לנצח את הטור תבין למה אתה הולך להפסיד את ההתערבות עם יאיר טור דה פראנס יש רק אחד אתלט שיזכה בכל המדליות בעולם אך לא יצליח להביא את זו מהאולימפידה לעולם לא יכנס לרשימה של הגדולים מכולם עזוב רגע עכברי אופנים כמוך או יאיר (במובן החיובי כמובן) הצופה \ אוהד ממוצע יודע מי זה מרקס ,הינו ,למונד ,ביג מיג ואמסטרונג עוד שנתים מי יזכור את ז'אז'א אנקדוטה קטנה בשנה שז'אז'א זכה במנוקדת, לפני הטור ירחון סיקלינג ערך משאל בין קוראיו מי ינצח מי יקח את הירוקה ועוד כל מיני קטגוריות ותנחש מי ניצח במשאל בקטגורית מי יהיה הרוכב המאכזב של הטור אם תענה נכונה אני מבטיח לא לעצבן אותך יותר

רגע רגע רגע,צחי רק רגע

את מבלבל בין כמה דברים. ז'אלבר מעולם לא היה מועמד של ממש לניצחון בטור. הוא החל את דרכו כמאיץ הוא החליט שהוא לא יהיה יותר בין דוחפי המרפקים לאחר תאונה מזעזעת בטור דה פראנס. באותה תאונה הוא הותיר כמות נכבדה של דגימות ד.נ.א. על האספלט. שמע. בישראל יש החושבים כי ארמסטרונג גדול אפילו ממרקס. זה לא קשור לאמת כלשהיא המבוססת על הישגי השניים. גם אני חושב שארמסטרונג ענק. מהגדולים בהסטוריה. אבל רק הדור שלא ידע את משה יכול להאמין כי ארמסטרונג כגדול ממרקס. כך הביבול שלך עם ז'אז'א. המשאל שהבאת אמר כי הכי הרבה קוראים האמינו כי ז'אז'א יאכזב. במה? בהשגת מטרותיו. מה היו מטרותיו? לנצח בקטגוריית מלך ההרים. הוא השיג את אותה מטרה. מה מאכזב בזה? איך אפשר לומר על רוכב עם כל כך הרבה הישגים כי איכזב? בגלל שפרשן צרפתי אחד טען שהוא מועמד לניצחון בטור? בבקשה....אני רוצה לישון הלילה (זה לא קורה לי הרבה לאחרונה בגלל העבודה על האתר) אז אל תאלץ אותי להכניס את רשימת 163 הניצחונות שלו. רק דבר אחד לשם הפרופורציות. שיא של הטור דה פראנס אינו דבר של מה בכך. ז'אלבר מחזיק אחד נדיר. הוא הרוכב היחיד בהיסטוריה שניצח בקטגוריית מלך ההרים שנים רבות לאר שהיה המאיץ המצטיין של הטור. שים לב. לא זכה בשתי הקטגוריות כי הוא ניצח בטור. הוא הפך ממאיץ למטפס מספיק טוב כדי לנצח בקטגוריית מלך ההרים. להגיד עליו שהוא איכזב או תקווה שלא מומשה? זה כמו שבעוד כמה שנים יכנס לכאן מישהוא ויכתוב שצ'יפוליני איכזב כי ההוא לא ניצח בג'ירו.

צחי נ

New member
הרחתי שאתה בסביבה ולא תתאפק |חיבוק

אתה מוזמן תמיד אהדה לקבוצה או רוכב היא ענין סוביקטיבי כנ"ל לגבי אכזבה ודעה של פרשן אחד טובה כמו של כל פרשן אחר וז'אז'ה באותם שנים ראה עצמו מועמד ראוי לצהובה וגם הפרשנים לא רק צרפתים אלה גם אמרקאים ובריטים (אני לא קורא צרפתית ) צ'יפו מעולם לא התימר לזכות בג'ירו והסקר שנערך היה לפני הטור, שבו על סמך טורים קודמים נשאלה השאלה מי הכי צפוי לאכזב

ברור שאני לא התאפק אבל מה הקשר?

אני לא אוהד של קבוצה או רוכב. אני אוהב מופעי ראווה מלהיבים. אם זה המבט של ארמסטרונג אני אוהב. ואם השנה זה יהיה פעולת תגמול של אולריך אנני אוהב. ואם יבוא זב חוטם ויקרע את שניהם כבר יש לי כתבה מוכנה(ולא משנה אם זה הראס,המילטון או ריס. למאיו לא הכנתי כזו כי הוא לא יכול ) אני לא מכיר את הסקר ההוא, למרות שאני קורא של המגזין כבר שנים רבות. אשמח לראות אותו. בקשר לז'אז'א והצהובה. היו כמה צרפתים שהאמינו כי הוא יכול לנצח בטור. אלו המאמצים את דעת הפרשנים הצרםתים אימצו את ההערכה הזו. אלו אותם פרשנים שבתחילת הטור הזה אמרו על אחיו (ניקולה): "הרוכב הצעיר והמבטיח..." אווקיי? לחדד? אלו אותם פרשנים שכתירו את מורו או שאבנל. שאבנל אולי יהיה טוב מאלו שהזזכרו כאן אבל יש לו עוד הרבה צמיגים לחרוך וגם אז קשה להאמין כי הוא יהיה סדרתי. אולי גנב, כמו כמה מהגדולים בהיסטוריה. גנבו טור ו......נאדה.

natyh

New member
כתבת יפה

רק חבל שהתבלבלת קצת עם העובדות ... הם דחפו לשריף מטקסס חמש שנים רצוף את החולצה הצהובה בכוח ודאגו להזיז יפה יפה את המתחרים האמתיים מהדרך !!! המטרה היתה ונשארה להביא תיירים ומי טוב יותר מאמריקאי לצורך העניין ?? לו לאנס לא היה קיים הם היו ממציאים אותו !!! לדעתי אם מדברים על תיאוריות קשר לא אתפלא אם מארגני הטור היו מעורבים בפשיטה והאשמות על פנטני !!! כדי לא לאיים חלילה על השישית של לאנס הזיזו מהדרך את קלמה וולוורדה בהאשמות מגוחכות !!! לעולם ומעולם לא יחפשו או חיפשו סמים אצל המלך !!! ואתה באמת חושב שהם לא משתמשים ??? לא מגירה ולא סיפורים . נתי

lotaria

Well-known member
המנוקדת../images/Emo150.gif

רוכבים בשלהי הקריירה? בצחוק בצחוק אבל הגזמת. ז'אלבר הוא באמת החמצה זה נכון.אבל רישאר ויראנק? הבחור הזה הוא אליל בצרפת.אוהבים אותו.מקווה עבור ויראנק שיקח גם הפעם את המנוקדת זו תהיה לו הפעם ה 6.ונכון יש כבוד רב לרוכבים האלה.אגב אנחנו קשקשנים גדולים,תמיד יש לנו מה לומר אבל עד היום שום ישראלי אפילו לא התקרב לטור דה פראנס- אולי כתייר:)

lotaria

Well-known member
רִישאר וִירַאנק

אגב המנוקדת כבר נמצאת בקבוצה של ויראנק. או טו טו הוא לובש אותה.מכינים לו את הקרקע.
לויראנק

למעלה