שאלה

שאלה

שלום לכולם, אני חוששת שלחברה טובה שלי יש התקפי חרדה אבל אני לא בטוחה בכך וקיוויתי שכאן יעזרו לי להבין מעט יותר. קצת רקע: בינואר השנה נסענו היא ואני בת"א בלילה גשום במיוחד ורכב נכנס לנו בצד של המכונית. שום דבר רציני לא קרה(פנס שבור ופנצ'ר) אבל באותו הרגע חברה שלי הייתה נורא היסטרית ולא הפסיקה לבכות הרבה זמן(לפחות שעתיים).מאז עברה חצי שנה והיא התגברה על עניין התאונה. לעומת זאת, מאוד קשה לה לסוע לת"א (כשהיא הנהגת- בפעם האחרונה היא ממש התחילה לרעוד כשנכנסו לאיזור ת"א).הפעם האחרונה שהיא נהגה לת"א הייתה לפני שלושה וחצי חודשים. לפני חודש וחצי נסענו (שוב, היא הנהגת) ופתאום באמצע הנהיגה היא הרגישה שהיא עומדת להתעלף, כהגדרתה, ועצרנו בצד. בארבעת הימים האחרונים זה קרה לה בתדירות גבוה יותר- קרי: בכל פעם שהיא נכנסה לאוטו והחלה לנהוג. קראתי קצת פה ושם ולפי התיאורים שלה( הזעה, כאב ראש, תחושת עלפון חזקה, רעד קל, דופק מהיר, סחרחורת וחולשה) נראה לי שאכן יש לה חרדת נהיגה. גם היא כרגע כבר השלימה עם העובדה שזה פסיכולוגי. במקום בו קראתי נכתב שהתקף חרדה נמשך מינימום עשר דקות. אצלה זה מקסימום שלוש דקות. אז האם זה התקף חרדה קל?? וכמובן שבעקבות כך היא לא נכנסת לאוטו עכשיו( רק אם היא צריכה לנהוג- לרכבים באופן כללי אין לה בעיה להכנס). תודה לכל מי שיענה ולכל מי שטרח לקרוא את המגילה

בוזיקית

New member
הי פרח בר!

מה שתיארת נשמע לי כתגובה פוסט טראומטית לאירוע התאונתי. כמישהי שעובדת עם נפגעי תאונות דרכים אני יכולה להרגיע אותך שעם טיפול מתאים זה עשוי לעבור לה. אני מציעה לה לעבור טיפול התנהגותי או טיפול בביופידבק שיש לו תוצאות טובות בסוג כזה של חרדות.

המ...זאת אפשרות!

היא הלכה היום בבוקר לרופא רגיל( משפחה) והוא אמר לה שאולי זה בגלל משהו באוזן..ושהתנודות של האוטו גורמות לזה(כל עניין שיווי המשקל)..אבל זה לא ככ הגיוני כי תנודות המכונית הן אותן תנודות גם כשיושבים במושב ליד הנהג ולה זה קורה אך ורק כשהיא נוהגת

תאונת דרכים

קורה שאחרי תאונת דרכים, או ארוע פתאומי ומפחיד אחר שיש בו סכנה ממשית, אדם מגיב בחרדה גדולה לארועים שמזכירים את אותו הארוע הטראומטי. ייתכן שזה מה שקורה לחברה שלך. את דואגת לה, את חברה טובה. תוכלי לייעץ לה לפנות לטפול פסיכולוגי כדי שתוכל בהדרגה להתמודד עם אותו ארוע ועם השלכותיו היום. טפול התנהגותי יכול להתאים לטיפול בתופעות של חרדה אחרי טראומה.

למעלה