שאלה:

אסתר 1984

New member
שאלה:

(מצטערת על ההודעה בפורום הראשי, לא ידעתי שהמקום לזה הוא כאן.) ארספואטיקה - המילה הזו מתייחסת רק לשירה, או גם לפרוזה וכתיבה בכלל? אני יכולה לומר על סיפור שהוא "ארספואטי"? תודה רבה!

קסנדרה*

New member
ארספואטיקה

אסתר מחר, אכתוב לך הסבר מלא ומקיף
היום כבר עייפתי, יום קשה ועמוס עבר עליי. קסנדרה

אסתר 1984

New member
תודה רבה!../images/Emo140.gif

הסיבה לשאלה (ואולי זה גם יעזור למקד את התשובה) היא שכתבתי סיפור שמדבר על כתיבה, ורציתי לתת לו את השם "שכחה ארספואטית" - אבל אין לי מושג אם זה "חוקי".
אני אחכה בסבלנות...

קסנדרה*

New member
והנה תשובתי לשאלתך, אסתר ../images/Emo13.gif

נתחיל במושג עצמו המורכב מהמלים ארס + פואטיקה והוא כבר מסגיר את העיסוק בשירה. ארספוטיקה היא שירה העוסקת בשירה. שירה שמביעה אמירה על לשון השיר, על אומנות השיר, על סוגי השירה, על תהליך הכתיבה או על היוצר עצמו. זוהי לשון שעושה שימוש במילים כדי לומר משהו על לשון השיר עצמה. לשון המוסבת כלפי עצמה. שיר ארס פואטי חשוף לעיתים באופן גלוי, ולעיתים מתגלה תוך קריאה ופֵּרוש. מקור המונח לקוח מספרו של אריסטו "פואטיקה". ספר שדן באומנות הכְּתוּבָה. לגבי שם "חוקי" אין דבר כזה אבל, אם בחרת שם/כותרת ליצירה היא מפתחת ציפיות אצל הקורא ואת במהלך היצירה צריכה להגשים את ציפיותיו. אם הכתיבה אינה שירית ואין הקשר שירי בספור, ציפיותיו של הקורא לא יתגשמו, קריאה כזו היא פחות מהנה. זה על קצה המזלג. קסנדרה

למעלה