שאלה..

מסתבר

New member
שאלה..

האם זה נכון להגיד שני שקל? שני איש? ואם לא, איך נוצר המצב הזה של "השתי שקל"?
 

זה הזמר

New member
שני שקלים

הכלל הוא שעד 11 כולל אומרים את שם העצם ברבים: עשרה ילדים, אחד עשר ילדים, שנים עשר ילד.
 

אִיתַי

New member
שם המספר

היי 'מסתבר', ברוך הבא לפורום
הצורה "שני שקל" - פסולה. יש לומר אך ורק "שני שקלים". דיון ממש באותו הנושא תוכל למצוא כאן. ובאשר לאיך נוצר מצב זה - אני מניח שזו פשוט טעות נפוצה, אחת מני רבות. ואם אנחנו כבר בעניין "שני שקלים", זכור לי שכשהייתי קטן המצאתי את המילה "שקליים", אבל זה לא יצא מכתלי ביתי
...
 

eli3320

New member
זה כל כך מפגר!!

אני לא יודע שום דבר בשם המספר בגלל שלא למדנו את זה כי זה ירד במיקוד! ואם תשאלו אותי.. זה הדבר שהכי צריך לדעת! כל כך הרבה טעויות יש לאנשים שחשוב שידעו איך אומרים.. למה מורידים כזה נושא מהמיקוד?!
 

אִיתַי

New member
נכון

שם המספר הוא אחד הנושאים החשובים והשימושיים ביותר בלשון. לדעתי, הוא גם קל מאוד, כי מס' הכללים הוא יחסית קטן. אבל כל ניסיון לחפש הגיון בצעדיו של משרד החינוך בד"כ עולה בתוהו...
 
משרד החינוך ה...

משרד הכיחון כודם כל עושה ואחר כך חושב מה הוא עשה ,זה בעייתי. לא צריך לנסות לחפש הסברים למה לימור, שרת החינוך עושה ועל מה היא חושבת, פשוט לא נצליח.
 
המ.

לדעתי משרד החינוך לא מנסה להעביר לנו את החומר בכדי שנדע איך לדבר, אלא כ'עוד מקצוע'. אני חושבת שאם הם היו שמים דגש דווקא על העניין הזה, כל תוכנית הלימודים הייתה נראית שונה לגמרי. ואגב, אם כבר בעניין דומה.. למה אנחנו בעצם לומדים תחביר ? למה חשוב לדעת מהו תפקידה של כל מילה במשפט ?
 
במספרים הגבוהים מעשר אפשר לאמר את

ביחיד - 30 שקל. 100 איש. לכן זה כנראה זלג אל המספרים הנמוכים
 

נימבי

New member
לגבי שקליים

זו לא "המצאה", אלא היסק הגיוני לחלוטין, של ילד שהפנים את כללי השפה שהמבוגרים כבר הספיקו לשכוח. צורת הזוגי (*יים) לא נועדה רק לדברים שברירת המחדל שלהם זוגית (נעליים, ידיים, עיניים), אלא לכל דבר שיש לך שניים ממנו. לצורך העניין, 2 x תפוח = תפוחיים, וכן 2 x שקל = שקליים. בערבית, לשם השוואה, זה מובן מאליו להשתמש בסיומת זוגית לכל דבר שבא בשניים, וצירוף כמו "שני תלמידים" יופיע, אם בכלל, רק במשלב השפה המדוברת (המשלבים בערבית מובהקים מאד).
 
למעלה