שאלה

• פותח הנושא Ryva
  • פורסם בתאריך

Ryva

New member
שאלה

להורים שלי יש דירה שהם משכירים ומקבלים את שכר הדירה כתוספת לפנסיה. כמעט כל שנה או שנתיים, מתחלף דייר וצריך לפרסם מודעה או למסור למתווך שימצא דייר ולרוץ להראות את הדירה וכו'. כל 3-4 שנים משהו מתקלקל כמו דוד-שמש, צינור, ביוב, תריס. או שעושים שיפוץ קטן. כמובן שההוצאות יורדות מהכנסות השכ"ד. השאלה: האם לא כדאי למכור את הדירה, להכניס את הכסף לבנק ולקבל את הריבית? הריבית תהיה כמעט כפול משכ"ד ולא צריך לתקן או לשפץ שום דבר, ובלי להעתסק עם דיירים/עם ישראל.. מה דעתם של היועצים?

סנטימנט

New member
נסי לפרט כדי שנוכל לחוות דעה

מה שווי הדירה? מהם דמי השכירות? קשה לי להאמין שהריבית שיקבלו מהבנק תהיה גבוהה יותר מדמי השכירות. הרי הריבית כיום על פק"מ היא 2-3% בלבד, בעוד התשואה הממוצעת על נדל"ן למגורים היא באיזור ה-6%.

Ryva

New member
בתוכנית של גדעון רייכר דובר על זה

ביום רביעי האחרון שעם מוכרים דירה של 200 אלף דולר מקבלים כ- 5000 ש"ח ריבית כל חודש. השכירות על דירה כזו היא כ- 2500 ש"ח. מה זה אומר תשואה על נדל"ן? אם הדירה עומדת סתם ולא מושכרת המחיר עולה ב- 6% לשנה? למה הכוונה? צריך לקחת בחשבון את הוצאות בעל הדירה כלפי השוכר כמו שכתבתי קודם.

סנטימנט

New member
בואי נעשה רגע חישוב מסודר

200,000$ הם 900,000 ש"ח. כיום ניתן לקבל, בבנקים כגון טפחות, ירושלים ואינווסטק, ריבית שנתית של כ-3.5% על פק"מ (בבנקים המסחריים הגדולים כגון לאומי, פועלים, דיסקונט, מזרחי וכו' הריביות יותר נמוכות). 3.5% מתוך 900,000 ש"ח הם 31,500 ש"ח. נחלק ב-12 חודשים ונקבל רווח חודשי של 2,625 ש"ח. מסקנה: לגדעון רייכר יש אולי קול יפה, אבל בפיננסים הוא לא ממש מבין (או שהוא שם את הכסף בבנקים בארגנטינה שם ניתן לקבל 10%)... עד כאן מה שהיה קורה אם היינו מוכרים את הדירה ושמים את הכסף בבנק. מה יקרה אם נמשיך להחזיק בדירה ולהשכיר אותה? קודם נבהיר את משמעות המושג "תשואה על נדל"ן". כמו בכל השקעה, תשואה היא היחס שבין עלות הרכישה לבין הרווח המתקבל מההשקעה. כאשר מדברים על "תשואה" סתם, הכוונה לתשואה שנתית (בדומה לריביות בבנק, שהן שנתיות - כמו החישוב שעשינו קודם). תשואה על נדל"ן, אם כן, היא היחס שבין מחיר הקניה של הנכס לבין הרווח המתקבל משכירות. במקרה שלך, לא ידוע לי בכמה הנכס נרכש בעבר. נתייחס כרגע לשוויו העכשווי, שעומד לדברייך על כ-900,000 ש"ח. דמי השכירות החודשיים שאת מקבלת הם 2500 ש"ח. לשנה זה מסתכם ב-30,000 ש"ח. כמה הם 30,000 ש"ח מתוך 900,000 ש"ח ערך הדירה? 0.033, כלומר 3.3%. משמע, שהתשואה השנתית על דירה זו הינה 3.3%. לידיעתך, התשואות המקובלות בענף הדירות למגורים הן בין 6-10%! המסקנה היא אחת מתוך השתיים: או שדמי השכירות שאת גובה נמוכים מאוד (בין חצי לשליש ממה שהיו אמורים להיות), או שההערכה שלך את שווי הדירה גבוהה פי 2-3 מערכה האמיתי. אני חושב שיהיה נכון אם תבדקי אצלך שוב אם הנתונים שציינת של דמי השכירות ושל שווי הדירה אכן נכונים. כמעט בטוח שנפלה כאן איזושהי טעות. אשמח אם תחזרי לכאן עם התשובה ואנסה לעזור לך הלאה

Ryva

New member
אני חושבת שהריבית על סכום כזה

תהיה גבוהה יותר, לפחות 4.5% , כך שזה כ- 40000 ש"ח. אני מקבלת כ- 2000 ש"ח שכ"ד וזה בסדר כאן. ותקחו בחשבון שאין הוצאות כשהכסף בבנק. אין שיפוצים ותיווך וכו' ואם מצמידים את הכסף לדולר או המדד אז גם שומרים על הערך. יש רק כמה פחדיםוהם: שתבוא איזה אתי אלון ותקח הכסף. או שמכירי הדירות יעלו או שכר הדירה יעלה.

סנטימנט

New member
את טועה לחלוטין ../images/Emo67.gif

1. לא תקבלי 4.5% בשום מקום! 2. אם תצמידי את הכסף לדולר תקבלי עליו ריבית ליבור בלבד (ואפילו קצת פחות), שזה משהו כמו 1.5%. 3. אתי אלון כבר בכלא. לדעתי עליך לקבל ייעוץ מסודר, אולי מרו"ח שמתמחה בייעוץ עסקי. את ניזונה משמועות ומתוכניות רדיו, שזה מתכון בטוח לכישלון.

תשובה ל-Ryva

אם את רוצה ייעוץ מקצועי תכתבי לי לא-מייל [email protected] תקבלי כל מידע שתרצי וגם את כל החישובים. אך אליך לדעת כי יעוץ מקצועי עולה כסף.

סנטימנט

New member
ואני דוקא אוהב לעזור ע"ג הפורומים

מתוך מחשבה על האחרים שקוראים ומשכילים

סנטימנט

New member
כלל וכלל לא

אני דווקא מאלה הנוהגים לשלם ממון רב ליועצים למיניהם, כאשר אני יודע שעצותיהם שוות הרבה יותר ממחירן. עם זאת, כאשר אישה שואלת שאלה בפורום המיועד למתן עצות ועזרה בין אדם לחברו, אני נוטה לנסות לעזור אונליין, ברמה בסיסית כלשהי, ולא ממהר להציע את שירותיי העסקיים... כמובן שאין תחליף לייעוץ מקצועי, ואותה אישה, לאחר שתקבל מושג כללי על הנושא מהפורום, תצטרך לפנות ליועץ רלוונטי להמשך הטיפול בנושא (בין אם זה שמאי, מתווך או עו"ד).

Ryva

New member
מי שהגה את הרעיון הזה זה יועץ

בתוכנית של רייכר זה היה כלכלן ידוע, אז כאן מישהו כתב שהרעיון לא ריאלי. עובדה שגם בתוכנית של פיני האחרונה יעצו למכור דירה ולהחזיר חובות. והיום מחירי הדירות בזבל אז לא בטוח שזו עצה טובה. אני אישית פוחדת מיועצים, הם מחפשים רק את הרוח שלהם באותו רגע שהם נותנים ייעוץ, הם לא לוקחים אחריות על הכסף שלי. אם הייעוץ לא יהיה נכון והכסף ילך, הם יחזירו לי אותו??

סנטימנט

New member
עצות צריך תמיד לקחת בערבון מוגבל

שכן נותן העצה לא יצטרך לשאת בתוצאות ההחלטה, אלא אנחנו. לכן, את צריכה שיהיה לך איזשהו ידע מינימלי בנושאים הרלוונטיים, כדי שתוכלי לשאול את היועץ את השאלות הנכונות ולקבל אח"כ החלטה מושכלת. שלב ראשון יכול להיות בדיקה באתר bankrate.co.il של הפקדונות השונים שמציעים הבנקים (שקליים, דולריים, נותני הכנסה קבועה וכו'). ככה תוכלי לראות בעצמך מה המצב בתחום ולא להסתמך על דעותיהם של כלכלנים בכירים בתוכנית של גדעון רייכר, שמספרים על ריביות שהיו בנמצא לפני 10 שנים...

למעלה