שאלה

lior05

New member
שאלה

שלום לחברי הפורום, יש לי שאלה לגבי התהליך של הסירוב לשרת ותוך כדי השאלה אני אסביר את מצבי. קבלתי זימון לצו ראשון לפני מספר חודשים, הצו אמור להתקיים בשבועיים הקרובים. במשך הזמן הנ"ל שלחתי את ההצהרה הרפואית לצבא. במשך כל תקופת התהוותי כמתבגר חשבתי על סרבנות כעניין רציני, ועד היום בעצם לא קיבלתי החלטה אמיתית בנוגע לעתידי כסרבן. הששאלה שלי היא מה יקרה אם אני בכל זאת אחליט לסרב לשרת, כמובן שתנסו לבחון את ההיבטים של ביקור בועדת מצפון וההתייחסות לסרבן אחרי שערך כבר את הצו הראשון.

uwhxhxa

New member
לדעתי...

ברור שאחרי שתיכנס למערכת יהיה לך קשה יותר לעזוב אותה אם תצהיר על סרבנותך בעוד שלא ביררת לעצמך את העניין הזה הרי שתחטא לעצמך וגם לא תראה משכנע מידי בוועדה. אי לכך אני מציע לך לנסות לדחות את הצו הראשון (אינני מכיר את האפשרויות, בטח יסבירו לך כאן או שפשוט תשאל בלשכת הגיוס) ולחשוב טוב-טוב מה אתה רוצה לעשות בעניין זה. במידה ולא ניתן לדחות את הצו הראשון אני ממליץ לך שלא לנקוט ו/או להימנע מהתנהגותו הרגילה של כל מלש"ב טיפ קטן: אם זה לא בוער בך, כנראה שאתה לא סרבן מצפון, ואנא ממך תוודא שסירובך נובע מפציפיזם ולא משיקולים זרים כמו נוחות-אישית וכדומה, בכך תעשה טובה גדולה בעיקר לעצמך כאדם...

אimר

New member
אחת מתשע

המידע שנתת מאוד כללי וחלקי. עולות לי שלוש שאלות גדולות שכדאי שתברר לעצמך אם עוד לא עשית זאת. שאלה אחת היא לאילו דברים שקשורים בצבא (אני מניח) אתה מסרב? שאלה שניה היא מדוע לדעתך אתה מסרב לעשות את הדברים הללו? שלישית, מה אתה מקווה להשיג באקט הסירוב? בהתאם לתשובות שלך לשלוש השאלות הללו יש כמה נתיבים אפשריים שבהם תוכל לבחור והתשובה לשאלה מה יקרה אם תסרב מאוד תלויה בהן. נקודתית שאלת לגבי ועדת מצפון. אז זה נדיר מאוד שבנים לפני גיוס ישוחררו בועדה, מה שאומר שרוב הסיכויים שאם תפנה לועדה תגיע לכלא. לא שאף אחד לא השתחרר מעולם כך, אבל באחוזים זה מאוד נמוך. השיקול אם לפנות לועדה ולסיכויים לקבל פטור או לא תלויים, כאמור, בתשובות לשאלות ששאלתי. מבחינת הצו הראשון אין המון משמעות לכך אם עשית אותו או לא, לבנות מעכבים את הצווים כל עוד הן בתהליכי ועדה אבל לבנים אני כמעט בטוח שלא, למרות שאתה יכול לסרב ואין הרבה מה שהם יכולים לעשות בעניין בהנחה שהם יודעים למה. יש פה כל מיני סוגיות טכניות קטנות ומשעממות שאם אתה רוצה אפשר להרחיב. בכל מקרה הייתי ממליץ לך לקרוא את המדריך לבנים שמופיע באתר של פרופיל חדש בתור התחלה

למעלה