שאלה:

thugryder

New member
שאלה:

יש לי בעיה כל פעם שאני עושה סלייד הגלגל שיניים שלי מתעקם, אפשר לשנות את הצד של הגלגל שיניים לצד שמאל ולהפוך את הגלגל האחורי? כי נראה לי שאם אני יעשה את זה אני יצטרך לדווש אחורה

TheSTREETmaN

New member
רק אם יש לך נבה פליפ-פלופ...

את הקראנק אין בעיה לחבר גם בצד שמאל אבל את הפריי וויל כן... אפשר לחבר את הפריירווייל בצד שמאל רק אם יש הברגה לפרייוויל גם בצד שמאל... אם אין אז אתה תקוע ותצטרך לעשות אחד משני הדברים הבאים: 1.לקנות נבה פליפלופ,מצריך:נבה פליפפלום ובנית גלגל חדש... 2.לשים ספרוקט(פלטה קדמית) עם באש גארד(מקניל ואודיסי ניתן למצוא אצל טל מזר בישראל ביאםאקס)ללמוד לעשות גרינדים כמו בן אדם!!! בהצלחה, אורי...

thugryder

New member
לא הבנתי

אני לא מבין במושגים של אופניים, מה זה פליפ-פלופ? מה זה קראנק? מה זה פריי וויל?

rideon

New member
המלצה שלי

בנתיים תקנה גלגל שיניים עם מגן (זה ה"גארד" שהוא דיבר עליו) ותרכב עם זה. ככה גם זה לא יתעקם, גם השרשת לא תיקרע וגם תוכל לעשות קראנק סטול בלי לפחד לשבור את השיניים וישאר לך החיוךי היפה הזה...

BenBmx

New member
אז ככה..

פריוויל זה הגלגל השיניים האחורי שמורכב ממכלול של בירינגס (מייסבים) וחלקים שלא חשובים עכשיו שגורמים לו להינעל כאשר הגלגל מסתובב אחורה. קראנקים אלה הזרועות שמחזיקות את הפדלים ועליהם בדרך כלל הספרוקט (הגלגל שיניים) מתחבר (קראנק שלוש חתיכות) או יושב על הזרוע (קראנק חתיכה אחת) פליפ פלופ זה שם להאבים עם הברגה קטנה וגדולה או רק הברגה קטנה. הברגה גדולה היא הברגה שמאפשרת הברגה של פריווילים בגדלים 16 שיניים ומעלה (הפריוויל הכי גדול ששמעתי עליו היה 19 שיניים) הברגה קטנה מאפשרת הברגה של פרייולים 15,14, ו13 (פריוויל 13 יצא לשוק רק עכשיו) זהו? זהו.

TheGuyOnTheBike

New member
תרשה לי לתקן אותך?

1. נבה פליפלופ היא נבה לפריוויל קטן וגדול, לא בהכרח ימני ושמאלי. מה שהוא צריך זה נבה אל אייץ' די (לפט הנד דרייב). 2. אתה לא יכול סתם ככה להפוך את הקראנקים מימין לשמאל. לרוב הקראנקים יש הברגה לבורג ספרוקט בשני הצדדים אך לאלה שלא אתה לא יכול לבוא ולהפוך את הרגללים של הקרנק, וזה מסיבה אחת פשוטה - הפדלים ישתחררו כל הזמן כי הם מוברגים הפוך. זה תיקון פרופסורי ולא ממולץ כקבוע ואם אתה הולך לעשות אותו כדאי שתשתמש בהרבה דבק אנארובי (לוק טייט) ברמה גבוהה יחסית.

gilbmx

New member
זה נשמע שאתה מבין....../images/Emo2.gif

אכן מלים כדורבנות!!! (ובעיקר נכונות) מה שכן- פרופסורי ?? = התכוונת אימרוביזורי מלשון improvisation= אלתור עושה רושם שלשבור חלקים לימד אותך הרבה....

TheGuyOnTheBike

New member
תיקון פרופסורי

הינו תיקון זמני שלא אמור לעמוד במבחבן הזמן. למשל, תיקון צינור דלק באמצעות סיליקון רק כי אין לך כוח ללכת עד למחסן להביא חדש. אני עדיין מחכה שהנ.נ. הזה יתפוצץ.

BenBmx

New member
אני רכבתי עם קראנקים ופדלים הפוכים

למשך חודש והיה בסדר. רק תחזק אותם כמו שצריך ותשים לב והם יהיו בסדר.

TheSTREETmaN

New member
סליחה!

*לא התכוונתי להטעות בקשר לנבה...מצטער.... *ואני יודע שקראנקים אי אפשר להפוך... התכוונתי להפוך את הספרוקט... הכי טוב שהוא יקנה ספרוקט עם באש גארד וזהו... מצטער בכל אופן על ההטעיה... סולחים לי?

למעלה