שאלה

haunter

New member
שאלה

האם בהתיחסות לתנאי בעבר (דבר שיכל להתקיים) צריך לומר רק "לוּ" ולא "אם"? או ש"אם" גם אפשרי? ועוד שאלה... האם אבשלום קור יגיע מתישהו לביקור בפורום הזה?

אִיתַי

New member
תנאי קיים ותנאי בטל

קודם כל - שלום וברכה, וברוך הבא לפורום
בעברית קיימים שני סוגים של פסוקיות תנאי: תנאי קיים (נקרא גם "ממשי") ותנאי בטל (נקרא גם "מדומה"). תנאי קיים הוא תנאי שיש סיכוי לקיומו, והוא מתייחס לעתיד. פסוקיות תנאי מסוג זה תפתחנה באחת ממילות השיעבוד הבאות: אם..., בתנאי ש..., במקרה ש..., לא... אלא אם כן... לדוגמה: "אם הגשם ייפסק, נצא לטיול". תנאי בטל הוא תנאי שאין סיכוי לקיומו, והוא מתייחס לעבר. פסוקיות תנאי מסוג זה תפתחנה באחת ממילות השעבוד הבאות: לצורת החיוב: לו..., אילו... לדוגמה: "לו הגעת בזמן לפגישה, היינו מספיקים לשוחח באריכות". לצורת השלילה: לולי, לולא, אלמלי, אלמלא, אילולי, אילולא. לדוגמה: "אלמלא עזרת לי להתכונן למבחן, לא הייתי מבין את החומר". לשאלתך - בהתייחסות לתנאי בעבר אין להשתמש ב"אם", והמילה הנבחרת תלויה בהיותו של התנאי חיובי / שלילי. בנוגע לאבשלום קור - אשמח מאוד לארח אותו כאן בפורום, אם וכאשר ירצה לבקר.
.

haunter

New member
תודה =)

באמת הגיע הזמן שיפתח פורום כזה. לעברית מגיע פורום משלה.
תודה על כל ההסברים! אמנם לא היה צורך בהרחבה (היא פחות או יותר ידועה לי משיעורי לשון / ערבית), אבל הבהרת לי בה עוד כמה דברים קטנים, מלבד התשובה לשאלה. תודה!

למעלה