שאלה

• פותח הנושא Nn23
  • פורסם בתאריך

Nn23

New member
שאלה

אם האדם התפתח מהקוף מדוע לא כל הקופים התפתחו

ronenbarak

New member
יכול להיות שאני טועה בחלק...

אבל האדם לא התפתח מהקוף לנו ולקוף יש אבא משוטף... אבל זה מחוץ לעיקרון, התאוריה אומרת שרק המתאים סורד, נגיד ואנחנו יותר טובים מהקופים, זה לא בטוח שהקופים לא מספיק טובים כדי לשרוד. אבל אם תתן לדברים זמן, אולי בעוד כמה שנים שנהרוס את כדור הארץ או איזה מטאור יפגע בנו, לא ישארו קופים, רק בני אדם בתוך מקלטים(בני אדם וכל מה שהם צריכים בשביל לשרוד שזה אני לא מאמין כולל קופים). פחות או יותר זה אמור לענות על השאלה, למרות שהשאלה שאלה למה הקופים לא התפתחו(שזאת שאלה אחרת לגמרי, אבל אני מאמין שזאת התשובה שחיפסתה.)

qet1

New member
תנאי מחיה

הקופים חיו ביערות בעקבות תום עידן הקרח חלק מהיערות הפכו לסוואנות, אך חלק נשארו ללא שינוי. באזורים שנשארו ללא שינוי לא היתה שום סיבה שהקופים ישתנו (השימפנזות כבר מתאימות לשם מצויין), אך באזורים שהפכו לסוואנות לשימפנזות היה הרבה יותר קשה לשרוד, ולכן רק חלק שרדו - אלו שפיתחו יכולות מתאימות - והיכולות הללו הלכו והשתכללו עם הדורות עד שהגיעו לאדם המודרני.

qet1

New member
ומה קשורה תאורית למארק למה שאמרתי?

אולי, אם פירשת מדברי כאילו השינוי חל תוך דור אחד - אם כן אז אני אבהיר: השינוי חל לאורך דורות רבים, בכל דור תנאי המחייה השתנו במעט והשימפנזים שהכי התאימו לתנאי המחייה החדשים שרדו.

אתה כתבת:

"באזורים שנשארו ללא שינוי לא היתה שום סיבה שהקופים ישתנו (השימפנזות כבר מתאימות לשם מצויין)" ובכן, השינויים נובעים ממוטציות אקראיות לפי התיאוריה החדשה ולא משינויי הסביבה, לכן הם היו יכולים להשתנות בוריאציות שונות ולשרוד שם ככל יצור אחר.

qet1

New member
השינויים נובאים ממוטציות אקראיות

אשר מעניקות ייתרון למי שהן קיימות בו. המוטציות שהביאו להתפתחות השימפנזה לאדם לא הביאו ייתרון ביערות - אך כן הביאו ייתרון בסוואנות. זו הסיבה שהשימפנזות התפתחו לבני-אדם בסוואנות אך לא ביערות. נכון, השימפנזות יכלו להשתנות (וייתכן שהן אף השתנו במידת מה מאז הפרדותן מהאדם) - אך הן יכלו להשתנות רק ליצורים בעלי ייתרון כלשהו, ולבני-אדם לא היה ייתרון ביערות על פני השימפנזות.

למעשה,

בסביבות נוסח יערות, ג'ונגלים וסוונות השימפנזות ושאר מיני הקופים חיו וחיים בשלווה (ורוב המינים אוכלי העשב ישרדו שם ללא בעיה). לכן, לא היה יתרון הישרדותי במקום זה למין מסוים, כל המינים "הקופיים עד אנושיים" היו יכולים להתפתח שם ולשרוד ללא כל קושי.

qet1

New member
"לשרוד ללא כל קושי"

אין דבר כזה. אם חיה כלשהי הייתה יכולה לשרוד ללא כל קושי, העולם היה מלא בה עד אפס מקום. לאדם ולכל השלבים בין אדם לשימפנזה, אין שום ייתרון על השימפנזה ביער, להפך - לשימפנזה יש ייתרון עליו. לכן כל שימפנזה ביער שתעבור מוטציה דומה למוטציות שהביאו להתפתחות השימפנזה לאדם - יהיה לה קשה יותר לשרוד מאשר לאחיותה השימפנזות ה"רגילות" - ולכן המוטציה שלה לא תשרוד לאורך דורות והיא תכחד.

שטויות,

"אם חיה כלשהי הייתה יכולה לשרוד ללא כל קושי, העולם היה מלא בה עד אפס מקום." אינך יודע שיש סכנות אחרות בטבע כמו הפלות, מחלות ומספר צאצאים מסויים אך אלה לא היו מכחידים מין שלם. אם המינים התקיימו שם (50 אלף שלבי ביניים!) לפני האדם, אזי, הם היו יכולים להסתדר גם לאחר ביאת האדם באותם המקומות בדיוק.

qet1

New member
4 דברים:

1.הפלות, מחלות וכל השאר גם הם גורמים תלויי-גנים, וכלולים במושג "הישרדות". 2.מספיק שכל זוג, זכר ונקבה, מולידים 3 צאצים(והם "שורדים ללא כל קושי") - כדי שבסופו של דבר יהיה פיצוץ אוכלוסין. 3.לא הבנת את הנקודה שלי - לא היו מתפתחים אף אחד משלבי הביניים בין האדם לשימפנזה, כי כבר לאחר המוטציה הראשונה לכיוון האדם -הם היו נכחדים (כי יש לשימפנזה ללא המוטציה ייתרון על פני השימפנזה עם המוטציה). 4.לא היו 50 אלף שלבי בינים, זהו שקר.

דברים

"מספיק שכל זוג, זכר ונקבה, מולידים 3 צאצים(והם "שורדים ללא כל קושי") -כדי שבסופו של דבר יהיה פיצוץ אוכלוסין." תגובה: וזה בדיוק מה שהיה קורה אם היו מינים אלה על האדמה מיליוני שנים, פיצוץ אוכלסין... --------------------------------------------------------- "לשימפנזה ללא המוטציה ייתרון על פני השימפנזה עם המוטציה" תגובה: מי אמר? האם יתרון זה היה מכחיד את המין השני? מהם הקשקושים הללו. שני המינים היו שורדים באותה המידה ומשאירים אחריהם מיליוני עצמות ומאובנים.

qet1

New member
הוא לא היה מכחיד את המין השני כי

המין השני לעולם לא היה נוצר! כאשר בין כל השימפנזות ללא המוטציה הייתה נולדת שימפנזה אחת עם המוטציה - היא היתה מולידה פחות צאצאים מאחיותיה ושורדת פחות זמן - לכן אחוז השימפנזות עם המוטציה שלה באוכלוסיה לא היה גדל - אלה קטן - עד ששיעורו באוכלוסיה היה מגיע ל 0% בקירוב. הם לא היו משאירים עצמות ומאובנים מכיוון שעצמות מתפרקות אחרי זמן קצר ביותר ורק חלק זעיר מהעצמות הופכות למאובנים.

"המין השני לעולם לא היה נוצר!"

"היא היתה מולידה פחות צאצאים מאחיותיה ושורדת פחות זמן" תגובה: מאין הסקת את ההשערה החפוזה הזו? -------------------------------------------------------------------- "הם לא היו משאירים עצמות ומאובנים מכיוון שעצמות מתפרקות אחרי זמן קצר ביותר ורק חלק זעיר מהעצמות הופכות למאובנים." תגובה: זה לא מנע תיעוד של עשרות אם לא מאות חיות אשר נכחו בעברינו, החל מהדינוסאורים העצומים בגודלם ועד לטרילוביטים הסרטניים הקטנים. משום מה, הרקורד של האדם נשאר חסר וזה בהחלט ניכר (שלא לדבר על מיני המעבר שהיו צריכים להיות עימנו אפילו היום).

qet1

New member
כמה עצמות של דינזאורים מצאו?

הרבה פחות ממספר הדינוזאורים שחיו... הדינזאורים חיו בערך 200 מליון שנה, האדם הקדמון נפרד מהשימפנזה לפני 5 מליון שנה. אז מה היית מצפה? שימצאו יותר מאובני דינוזאורים או יותר מאובני בני-אדם?

"הדנזאורים חיו בערך 200 מליון שנה,"

אך לפני כמה מיליוני שנים חיו הדינוסאורים?

qet1

New member
זה לא מה שחשוב

אם אחוז מסויים (זעיר מאוד) מעצמות היצורים שמתים הופכים למאובנים, ומהמאובנים שכן נוצרים שורדים לאורך מליוני שנים, אז מה שחשוב הוא רק כמה יצורים מכל סוג חיו. מן הסתם לאורך 200 מליון שנה חיו יותר דינוזאורים מאשר מספר האנשים הקדמונים בכל שלבי הביניים בין השימפנזה לאדם המודרני, ולכן סביר להניח שגם יהיו יותר מאובנים של דינזאורים בנמצא...

qet1

New member
ובקשר לשימפנזה:

מה שחשוב זה לא האם המוטציה היתה נותנת לה ייתרון על פני שאר השימפנזות או לא. מה שחשוב הוא שלאחד מהם (שימפנזה עם מוטציה/שימפנזה בלי מוטציה) היה ייתרון על פני האחר - ולכן שיעורו באוכלוסיה היה עולה בהתמדה עד שהוא היה מחליף את סוג השימפנזות האחר. בסוואנות זה אכן קרה - והשלב הפרימטיבי ביותר של האדם החליף את השימפנזה ולאחר מכן הוחלף ע"י שלב מתקדם יותר וכו' - עד לאדם המודרני. ביערות זה לא קרה - האדם הקדמון לא החליף את השימפנזה. למה? כי בסוואנות היה לאדם הקדמון ייתרון ישרדותי על השימפנזה - אך ביער לא.

אני כל כך נהנה לקרוא אתכם ../images/Emo24.gif

הנושא כל כך מרתק ואני לומד מכם המון דברים מעניינים, תודה!
למרות שגם ככה יש לי ידע והבנה רבים בנושא זה. משתמש בצלילים

למעלה