שאלה-

jDaNiELLE

New member
שאלה-

מישהו יכול להסביר לי מה זה מקום שאין בו זמן? אם נשים שם תינוק הוא לא יגדל? זה אומר שחוקי הטבע לא חלים על המקום הזה? שאלה נוספת- לפני מה שכרגע ידוע לנו, מה יש בתוך חור שחור? ואני לא אבין אם תגידו "המון אנרגיה שנבלעה מכוככבים אחרים."

שמעתי

שבמרכזו של כל חור שחור יושב גמד קטן שאוסף את כל החפצים שנופלים לתוך החור השחור ושם אותם בתוך ארגז, זו גם הסיבה ששום דבר לא יוצא אף פעם מתוך חור שחור, הוא שומר הכל לעצמו. משתמש בצלילים.

וגם לא הבנתי

מדוע אתה שואל שאלה כזאת בפורום אבולוצייה? מה הקשר בכלל לנושא הפורום? אשמח אם תסביר לי. משתמש בצלילים.

jDaNiELLE

New member
אני בת..

וזה אחלה שיש לך מצב רוח טוב. גם לי. מה זה קשור לאבולוציה? גם תפירה אפשר לקשר לאבולוציה....אם זה לא לרוח הפורום תמיד אפשר למחוק את ההודעה.

Charles Darwin

New member
טוב אני אנסה (לגבי חור שחור...)

לכל גוף יש כוח משיכה
כוח המשיכה הוא פונקציה ישירה של המסה (לכן, טכנית, אנשים שמנים הם יותר מושכים).
לכוכבים כמו השמש יש כוח משיכה כ"כ חזק שהדבר היחיד שמונע מהם לקרוס לתוך עצמם הוא האנרגיה שמשתחררת כלפי חוץ בתהליך ההיתוך (שבו, כמו בפצצת מימן, 4 מימנים הופכים להליום ומשתחררת הרבה מאוד אנרגיה).
בשלב כלשהו נגמר המימן ואז לא כדאי להיות בסביבה.... (אל תדאגי, יש עוד כמה מיליארדי שנה עד שזה יקרה לשמש שלנו..). באותו רגע אין מה שימנע את קריסת הכוכב לתוך עצמו וזה אכן מה שקורה...
בשלב הזה החום בליבת הכוכב יגרום (אם הכוכב מספיק גדול) להיתוך של הליום לפחמן או חמצן (פצצה כזו עוד לא בנו...).
אח"כ, וזה קורה רק בכוכבים ענקיים, הפחמן מותך ליסודות כבדים יותר עד לברזל.
בסוף תמיד נגמרים היסודות וכוח המשיכה גורם לקריסה של הכוכב. אם הכוכב מספיק גדול הוא עשוי להפוך לכוכב ניוטרון, שהוא מאוד מאוד קטן ומאוד מאוד דחוס (כי הכל קרס פנימה). עכשיו קחי בחשבון שכדי "להימלט" מכוכב דרושה מהירות כלשהי. למשל, בגלל כוח המשיכה של כדה"א, לוויינים ומעבורות חלל צריכים להגיע למהירות של 40,000 קמ"ש בערך. כדי כדי להימלט מכוכב ניוטרון (שאצלו כוח המשיכה חזק בהרבה...) דרושה מהירות של מיליוני קמ"ש. אם המהירות הדרושה היא גבוהה ממהירות האור (בערך מיליארד קמ"ש) המשמעות היא ששום דבר לא יכול להימלט משם. גם לא אור. לכן זה נקרא חור שחור. בגלל כוח המשיכה העצום, יש לו נטייה לבלוע את כל מה שנקרה על דרכו (וזה רק הופך אותו ליותר ויותר חזק...). במילים אחרות, בחור שחור יש "המון אנרגיה שנבלעה מכוככבים אחרים" ; - )

jDaNiELLE

New member
תודה..אני מניחה שאם אני

אקרא את זה עוד...57 פעמים אני אבין... מה בקשר למקום שאין בו זמן?

השאלה מתאימה לפורום "מדע פופולרי"

השאלה מתאימה יותר לפורום "מדע פופולרי" או "חלל ולווינים", אני בטוח ששם יוכלו יותר לעזור לך. משתמש בצלילים.

הסבר מרתק ומעניין ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif ../images/Emo45.gif

תודה רבה! זו פעם ראשונה שאני קורא הסבר כל כך מפורט, מעניין ופשוט להבנה לגבי איך נוצר חור שחור! ממש תודה!
בכל מקרה ובלי שום קשר, למרות שאני נהנה מאד לקרוא את זה, אני עדיין לא חושב שיש קשר בין חורים שחורים לבין נושא הפורום שזה "אבולוצייה", אבולוצייה כידוע מדברת על היתפתחות המינים על פני כדור הארץ, אם שואלת השאלה תוכל להראות או להסביר לי מה הקשר בין חורים שחורים לבין היתפתחות בעליי החיים על פני כדה"א אני מאד אשמח.... בקשר לשאלה שלך עם הזמן, אני לא יודע לגביי חורים שחורים אך מדענים יודעים כבר זמן רב שככל שמתקרבים למהירות האור הזמן הולך ונעצר, זו כבר לא תאורייה זה הוכח הלכה למעשה בניסויים רבים במאיציי חלקיקים, וכן גילו כי אכן השעונים של אסטרונאוטים שטסו מספר חודשים במהירות גבוהה מאד סביב כדור הארץ פיגרו בכמה שניות (לאחר הנחיתה) לעומת שעונים על כדה"א, גם מי שטס הרבה במטוסים הוא "קצת" יותר צעיר מאנשים בניי גילו שלא טסים הרבה (מדובר בלא יותר מאשר הבדל של כמה מילישניות). משתמש בצלילים.

lmatan1

New member
בקר טוב תראי את הצד היפה

ציטוט ,חור שחור הוא חור שיש בו המון אנרגיה שנבלעה מכוכבים אחרים, ועכשיו תחשבי על החור שאת עושה מנו פיפי ,,,,, מגיע כוכב שהזמן שלו עומד והוא נמשך לתוך החור השחור בגלל כוח המשיכה העצום שיש לו והבשורה היא שאחרי תקופה של זמן בערך 9 חודשים הזמן שוב עוצר מלכת ויוצא לאויר העולם כוכב חדש ,שהרי את המקרו קוסמוס אנחנו מבינים דרך המיקרו קוסמוס שזה בעצם אותו הדבר ,כשכוכב חדש נולד הזמן עומד

jDaNiELLE

New member
אז כמו ששאלתי-

אם נשים שם תינוק הוא לא יגדל? אגב, תודה על התשובה אבל לא נראה לי שלהכניס סקס או דברים שקשורים אליו לכל הודעה שלך יעזור לך להסביר את עצמך טוב יותר.

lmatan1

New member
אין שום כוונה לדבר על סקס

זהו המילכוד אני לא מכוון על סקס בשום אופן הכל זה בעיני המתבונן תתקשרי רק לידע ,את מדברת על תינוק שאמור להמצא במקום שאין בו זמן ואני ניסיתי להאיר לך שאין תינוק במקום שאין זמן ורק שהזמן נעצר ברגע הווצרות התינוק אולי תסבירי על איזה מקום את מכוונת שאין בו זמן ובכל זאת יכולים להתפתח חיים ,

nכמ

New member
זה לא מדוייק

זה לא שהתינוק ישאר באותו גיל. במקום שאין בו זמן התנועות של החלקיקים באותו המקום מואטת. זאת אומרת שזה כמו שהכל קורה שם בהילוך איטי , ב-Slow motition. זה המשמעות של מקום ללא זמן. זה לא מקום שמייצר סביבה בה התינוק לא מזדקן, אלא שהכל קורה שם בהילוך כל כך איטי עד שזה נקרא מקום ללא זמן.

מהו זמן ?

מקום ללא זמן....הממממ..... זמן הוא אחד מארבעת המימדים בהם משתמשים מדענים לזיהוי מיקום בחלל. לא יודע אם מדענים הגדירו פעם מקום ללא זמן. אפשר לשאול גם מהו מקום... (דרך אגב היום מדענים מאמינים שקיימים עוד כמה מימדים...). לפני ה"מפץ הגדול", לא הייתה משמעות לאף אחד מארבעת המימדים הנ"ל. הכל היה מרוכז בנקודה אחת ללא מימדים ובהגדרה זו אנו מתקרבים לתאוריות בריאה עפ"י הקבלה. הדבר הזה שאין לו מימדים ואין לו שם החליט(?) לחשוף את עצמו ע"י התפזרות, התפצלות. כך נוצר היקום הדואלי (יין יאנג, זכר ונקבה וכו'), שכל המרכיבים בו שואפים לחזור לאחדות, ע"י כוחות שונים ומשונים, מכח המשיכה הקיים בין גופי מסה ועד כוחות שונים בנפשו של האדם, כמו אהבה...

qet1

New member
"מדענים מאמינים שקיימים עוד כמה

מימדים". מדענים לא מאמינים בכלום. מדענים משערים שייתכן שקיימים עוד מימדים. זוהי השערה בלבד.

Levos

New member
או אפילו אפשר

מדענים מניחים שיש מימדים נוספים בעת פתרון מתמטי של בעיות מסויימות ומתקבלים פתרונות התואמים את התצפיות.

SilentMike

New member
תלוי באיזו משמעות.

יש faith שזה אמונת מאמין עיוורת שזה באמת משהו שאין לא מקום במדע. ויש believe שזה יכול להיות גם במשמעות של "I believe so" בתגובה לשאלה כלשהי. "מאמין" זו לא מילה שאפשר למחוק אותה מהלקסיקון. אפשר לומר "התצפיות האחרונות דוחפות אותנו להאמין ש..." שזה מאוד החלטי או "אני מאמין שהכיוון הוא ש..." שזה קצת פחות. זו מילה לגיטימית, ואי אפשר למחוק אותה רק בגלל שכמה מעוטי שכל בוחרים לדחוף אותה במרכאות כדי ללגלג על תיאוריות מדעיות (ובכך אגב, מוכיחים רק את טיפשותם הם).

למעלה