שאלה

fireman

New member
שאלה

מה גודל חיבור חשמל מקסימלי שניתן להזמין מחברת חשמל לבית מגורים (וילה) על הפילרים של חברת חשמל שצמודים לכל מגרש מודבקת מדבקה שכתוב בה "נתיכים 160X3" זה אומר שאפשר להזמין חיבור של 160 אמפר תל פאזי?!

רז חשמל

New member
אין הגבלה

כעקרון אין הגבלה אבל יש הגיון. לא נראית כל סיבה הגיונית להזמין חיבור גדול סתם. בד"כ המשפיע העיקרי על גודל החיבור הוא גודל הבית מכיוון ששני הצרכנים העיקררים הם המיזוג והחימום. אני לא מכיר בית פרטי שצריך יותר מ 160 A . כדאי גם לשמוע את המחירים של חיבור גדול ע"מ לרדת סופית מהנושא.

fireman

New member
אני אפילו לא פינטזתי על

לקחת חיבור של 160X3 לבית.... אני בכיוון של 40X3. פשוט משך את תשומת ליבי העניין הזה שנשמע לי מעניין ומוזר באותה הזדמנות.

doram44

New member
40A לפאזה ו3 פאזות זה בהחלט רגיל.

כול עליה מעבר לכך דורשת כופר לחברת חשמל והצדקה לעניין. אם יש גינה גדולה, בריכה, מיזוג מסיבי, חימום או אולי מיכשור חשמלי כבד כמו תנור לקרמיקה, מקררים גדולים , מטבח חזק .אולי אם אתה מתכנן לקיים חתונות, מסיבות או ארועים בגינה זה מצדיק שקע תלת פאזי חזק נוסף ונפרד. פעם תיכננתי ווילה כזה במושב בשרון . היה להם שטח עצום של פרדסים והבעלים הקימו מרכז כזה לפעילות בחצר אז היה צריך לאפשר את זה..אבל אז גם צריך רישיון לעסק וזה יקר מספיק.

fireman

New member
אם כבר נכנסנו לעניין....

בתוכנית של הבית יש בריכה אך בשלב זה איננו מתכוונים להקים אותה.... לשם מה צריך חיבור תלת פאזי נוסף נפרד? איזה תשתית חשמל צריך להעביר לכיוון הבריכה? הבריכה נוספה אחר כך בתוכנית אחרי שהשלד כבר נבנה ולא הכנו תשתית מיוחדת אמנם יש המון צנרת שיוצאת מהלוח הראשי החוצה, בעיקר צנרת של 16 מ"מ.... אני הולך להסתבך או שזה מספיק?

רז חשמל

New member
תלוי בבריכה

בד"כ מערכת פילטרים לבריכה ביתית צריכה חיבור 3X16A אבל מה שחשוב לעשות זה לבקש תוכנית ממתקין הבריכות ע"מ להיות בטוח שהוא מקבל את החיבור הדרוש. צריך לקחת בחשבון גם תאורה לבריכה .

doram44

New member
אחח איזה כיף גם בריכה וגם תאורה

בבריכה .. בחום הזה.. ממש חלום.

מאגר

New member
אם הוילה שלך היא בגודל הוילה של

פלאטו שרון אז אתה יכול להזמין 3X250A זה יספיק לך. למעט מספר וילות בודדות בארץ שגם אותן ניתן לספור על יד אחת לא ראיתי הזמנת חיבור גדולה יותר מ-3X63A לוילה. מה שראיתה בפילר של חברת חשמל הוא איחוד של פילר בייתי ופילר חלוקה איזורי הפילר הזה מחלק זרם לעוד מספר פילרים, מצידו השני של הרחוב או מצדדיו של אותו פילר, כאשר הוא משמש כראשי מהעמוד הקרוב. אם תציץ על הפילרים שמסביב תראה שלט לפחות על 3או 4 ואולי יותר האומר פילר זה ניזון מפיל מס'XXX והמספר יהיה מספר הפילר שבו ראיתה את ה160A. שעליו כתוב ניזון מעמוד XXX או מארון XXXX וזה בא בכדי לחסוך כבלים ונפילות מתח. אז שיהיה לנו רק טוב דורון ט

fireman

New member
לא לא, לא מדובר בפילר חלוקה אזורי

מדובר בפילר לכל 2 מגרשים עם הזנה ישירה לדעתי. בשכונה המדוברת אין בכלל עמודי חשמל אלא חדרי שנאים על הקרקע וכל התשתית עוברת מתחת לקרקע. לכל שני מגרשים יש פילר כזה, ועל כולם יש את אותו השילוט ללא ציון הזנה מפילר מס'XXX\עמוד מסXXX

מאגר

New member
אם כך המצב אז זה פיילר שמיועד

לחיבור עד 3X80A לכל דירה, זה שאין סימון עליו כניראה שטרם שמו אותו כי אין חיה כזו שלא מסמנים פילרים או מבחוץ או מבפנים סימון חייב להיות.הסימון הוא עבורם בכדי לדעת מהיכן ההספקה של הפילר תציץ דרך החלונית פנימה ותראה אם אין שם סימון. מהיכן הוא בא ולאן הוא הולך כמעט בטוח גם שהוא הראשון בשורה והוא משורשר לעוד כמה אחריו.או לפחות לזוג שמולו מעבר לרחוב. זו בדרך כלל שיטת העבודה שלהם במקומות כאלה.לא ניראה לי שעשו הכנה ל80A ליחידת דיור. אם תגיד לי באיזה ישוב זה אוכל לבדוק זאת בקלות ולידע אותכם. שיהיה לנו רק טוב דורון ט

fireman

New member
יש על הפילרים סימון מספרי

אבל לא כתוב\מוזן מ...\מזין את וכו..... אני במקרה נמצא דווקא באמצע השורה ובכל פילר יש סימונים כפי שאני אפרט בהמשך כתוב עליו 718/1/2 אני מאמין שזה אומר פילר מס' 718 עם הזנה למגרש 1 ו 2 בחלונות יש שעונים של הבתים (שני שעונים) ויש חדר שנאים גדול בקצה הרחוב שבתוכו לדעתי יש את הרשימה של הפילרים המוזנים ממנו. ככה זה לגבי כל זוג מגרשים. לכל פילר יש מספר סלאש 1 סלאש 2 ומדבקה נתיכים 160X3 זה בבאר שבע בנאות לון החדשה.

מאגר

New member
הפילרים בנאות לון בבאר שבע אכן בעלי

נתיך ראשי של 160 אמפר אך הם פילרים משורשרים בתחתית הפילר ניכנס כבל ויוצא כבל ושם יש דיגלונים חרוטים מפלסטיק סנדביץ מוזן מפילר XXX ומזין פילר YYY אם אני לא טועה יש במיתחם שם שלושה או ארבע טרנספורמטורים או שחלקם עדין לא קימיים לא זוכר בדיוק כרגע את התוכנית אבל בטוח שהפילרים משורשרים. דורון ט

fireman

New member
כל הטרנספורמטורים בשכונה

כבר קיימים, השכונה אוכלסה כמעט במלואה... לדעתי יש יותר מ4 חדרים כאלה, אני אבדוק בתוכנית שלי

למעלה