שאלה:

mysterious V

New member
שאלה:

האם אירועי הספר הרביעי מתרחשים 5 שנים אחרי הספר השלישי, או מתפרשים ע"פ 5 שנים?

nedisrael

New member
לא. מי יודע מתי הספר יצא,

אפילו הסופר לא יודע. רק לפני שנה קיווינו ש- 6 חודשים לאחר מכן יצא הספר, רק לפני 6 חודשים קיווינו ש-6 חודשים לאחר מכן יצא הספר. כל ההימורים שלי עד עכשיו התבדו, אז אני כבר מפחד לנסות פעם נוספת.

שיקח את הזמן שלו.

החיפזון בא מהשטן. אני מעדיף שהוא יעשה זאת לאט לאט ובצורה נכונה במקום למהר.

Vrock

New member
אני אישית

מעדיף שיעשה את זה מהר ובצורה נכונה...

nedisrael

New member
זה התכנון, אבל בינתיים לא בטוח

שזה מה שיקרה. או כך לפחות רמזה חברתו לחיים של ג'ורג' מרטין. ברגע זה אין לדעת כמה זמן יכסה הספר הרביעי.

כריכרכה

New member
והמסקנה כמובן חמורה מאוד

נקבל ספר חדש אבל המרחק מסיום הסידרה רק יגדל. אני משתדל להאמין שהוא לא עבר ג'ורדניזציה אבל גם כך ברור שהוא מרשה לעצמו לתאר בפירוט רב מדי את ההתרחשויות האיזוטריות כך שמתאם העלילה-כרכים הולך וגדל. להזכירכם, ע"ג כריכת הספר הראשון היה כתוב שהוא אחד מארבעה. היום אנו ממתינים לעוד ארבעה ספרים, לפחות.

הלדין

New member
הבה לא נגזים.

גרר"מ מתכנן להיצמד למתכונת של שבעה ספרים. ברור כי הוא לא צפה בתחילת הסדרה שאלה יהיו שבעה ספרים - וברור שהוא משמיט מהספרים שלו הרבה חומר רקע שאינו חיוני באותו רגע. אילו אירועים איזוטריים הוא תיאר בהרחבה, לדעתך?

LA LI HO

New member
הסיפור של אריה בארצות הקלשון רחוק

מאוד מלהיות מיותר. הוא מראה לנו צד אחר במלחמה, את אחוות פורעי החוק. אריה נותנת נקודת מבט שמכל בני האצולה והמלכים לא נקבל.

כריכרכה

New member
אבל לגבי העלילה שמתמקדת, מה לעשות

באותם מלכים ובני-אצולה, הסיפור, ולמצער אורכו, מיותר. אתה צריך לספור את כמות העמודים המוקדשת לעניינים איזוטריים כמו השיחות של אריה עם חבריה או התחמקות מגנבים, ואז אתה תבין איפה מתחילה בעיית המריחה של הסדרה.

LA LI HO

New member
א. אני בת.

ב. אני לא שופטת את הסיפור לפי מספר עמודים, אלא לפי התוכן. השיחות של אריה עם חבריה וההתחמקות מגנבים עזרו לפתח את הדמות שלה מאוד. הסיפורים של בני האצולה והמלכים נותנים לנו נקודות מבט מאוד חשובות. מצד אחד יש את הנקודה של "פשוטי העם" ומצד שני את של המלכים, זה נותן עומק לסיפור.

nedisrael

New member
אני מסכים.

מבחינתי אין פסול בסדרה ארוכה, כל עוד היא שומרת על רמתה לאורך הספרים. כדי שהסדרה תעבור "ג'ורדניזציה" כפי שכינו אותה היא צריכה לאבד מהרמה שלה בספרים הבאים. בינתיים הספר השלישי (שגם הוא לא היה מתוכנן מלכתחילה, ד"א) היה הספר הכי טוב בסדרה בינתיים, לדעתי. אני לא חושב שצריך להוריד מסדרה כל פרט שאינו *ממש* חשוב לעלילה, זה גורם לאובדן הקסם מהסדרה.

כריכרכה

New member
אבל מדובר בתהליך

ככל שהסדרה מתקדמת כך מרטין מגדיל את נפח התיאורים והסיפורים האיזוטריים בספרים שלו. אין ספק שהוא כותב מוכשר והוא יכול גם לשלב עוד 1000 עלילות משנה מרתקות בתקופה הרלוונטית בששאו"ק, ויש הרבה סופרים שעושים כאלה דברים בעולמותיהם. הנקודה היא שהמחוייבות שלו היא לסיים את הסידרה במועד כלשהו, לדעת לסגור קו עלילה אחד לפחות. הפסול בסדרה ארוכה הוא קודם כל באמינות של הסופר. נכון לעכשיו אני מאמין שה"הפתעה" שנזכה לה תהיה שכשיצא "משתה לעורבים", נאמר בעוד שנה, יסתבר שהוא לא "נצליח" לכלול בו את 5 השנים המקוות והשאיר זאת לספר ההמשך.. אנחנו גם צריכים לזכור שמרטין אינו אדם צעיר ואפילו אם ישמור על מסגרת 7 הספרים (סבירות נמוכה ביותר, להערכתי) אז אנחנו מדברים על עוד כ-15 שנים עד סיום הסדרה בקצב של "משתה לעורבים".

למעלה