שאלה

crimson17

New member
שאלה

שלום לכולם אני מתנצלת מראש אם השאלה הזו כבר נשאלה בעבר בפורום, אבל חיפשתי קצת בהודעות מהעבר ואף ערכתי חיפוש ולא מצאתי הודעה רלוונטית לשאלתי. משהו שתמיד עניין אותי היא מדוע קיבלו המונגולואידים את ליכסון העיניים. איני מתיימרת להיות מבינה גדולה בתחום האבולוציה, אך לפי מיטב הבנתי, יצורים עוברים אבולוציה בכדי להתאים את עצמם לסביבה בהם הם חיים. בהנחה שטענה זו נכונה, כיצד ליכסון העיניים של הסינים תורם להם? אני לא מצפה לאיזהשהי תשובה נכונה במאת האחוזים, ואסתפק בהשערות או סתם דעה מסויימת בנושא. ושוב, אתנצל באם הנושא הזה הועלה כבר ולא שמתי לב. אודה לכם בכל תשובה!

nכמ

New member
אני משער ש..

שלמונגולאיד יש ליכסון עיניים בגלל שגן מסויים או כמה גנים שאחראים לתכונות הנפשיות של המונגולואיד יוצר/ים גם את הליכסון בפנים.

nכמ

New member
מונגולואיד

זה לפי הגדרת תוכנת ה-babylon שמותקנת אצלי: "חולה בתסמונת דאון, לוקה בפגם גנטי מסוים, מי שנולד רפה שכל ובעל הבעה דומה למונגולי"

demoloc

New member
אני חושב שזה

נגד השמש , מכירה את זה שיש אור חזק את מצמצת את העיניים לחריצים קטנים? אצלהם זה ככה קבוע כדי להסתדר עם האור שמש

s u p e r mind

New member
שאלה טובה.

לא מצאתי עדיין תשובה לכך ברחבי הרשת, אולם יש לי כמה ניחושים. מכיוון שהשאלה מטרידה גם את מנוחתי, אשקיע מאמצים למצוא לה תשובה הולמת - ואשיב לך בקרוב.

s u p e r mind

New member
תשובה שקיבלתי ממתמחה בתחום:

There are still some questions about this but it has been suggested that it protects the eyes from brightness. You have heard of snow blindness. Slanted eyes can protect against this. Many people who live where there is a lot of glare off of snow have eyes like this.​

amni

New member
העיניים של הגזע הצהוב רגישות יותר

מאשר בשאר הגזעים. לדוגמא: בין אזרחי ארצות הברית, קוצר הראיה בגזע הצהוב קרוב ל- 40 אחוז בעוד בגזע הלבן הוא כ- 35 אחוז (בגזע השחור יש שיעור נמוך במיוחד של קיצרי ראיה אבל זה יכול להיות בגלל סיבות חברתיות שמונעות מהם עבודות שכרוכות באימוץ ראיה בטווח הקרוב). העיניים של הגזע הצהוב אינן מלוכסנות. מה שיש אצלהם הוא קפל עור בעפעף עליון שצונח על שדה הראיה ומצר אותו. סיבה משוערת לכך היא הגנה על העין מפני קרינת שמש (התחליף האוולוציוני למשקפי שמש).

למעלה