שאלה...

s e e d

New member
שאלה...

כבר שנה ששמתי לב שיש לי פחדים לענות לטלפון.. נשמע לי קצת מטומטם או מטורף לדבר עם אנשים על זה, אבל אני מגיעה למצבים שאני לא מחזיקה טלפון בחדר כי אני לא רוצה לשמוע את צלצול הטלפון, או שאני אף פעם לא משתמשת בפלאפון שלי... אני לא יודעת ממה זה נובע ואם זה בכלל חרדה, וזה נמשך כבר יותר משנה, ולכן אני פה, כדי להתייעץ.

בוזיקית

New member
...

גם אותי מפחיד צלצול הטלפון, אבל במיוחד צלצול בדלת... אין לי מושג למה זה קורה... בכל מקרה

ברוכה הבאה ../images/Emo141.gif

זה יכול להיות חרדה. תצטרכי לנסות להגדיר לעצמך ממה את חרדה. מה התסריט הכי גרוע שלך של מי מעברו השני של הקו ומה הוא אומר לך? אולי את לא בטוחה שתוכלי להתמודד. יכול לעזור לך לעבוד על הפחתת הרגישות לצלצול הטלפון ולשיחה בטלפון. דרך אחת לעשות זאת זה לבקש מחברים או בני משפחה שיתקשרו אלייך בזמנים שתקבעו מראש, כדי שתדעי שזה הם. את יכולה לבקש מהם לומר דברים שסיכמתם מראש שהם יאמרו או יבקשו ממך ואת יכולה לבקש מהם "לשחק" דאלוג שתחליטו עליו מראש ושיהיה היתולי בכוון מאיים, רצוי עם מבטא מצחיק "גברת, זה השכן מלמטה. שכחת להכניס את החתול שלך הביתה והוא עכשיו על הגג של הבניין, מפריע לכל השכנים לשון" משהו כזה, סטואציות "מאיימות" שמוצגים באופן מצחיק. כל זה יכול לשנות את היחס שלך לשיחות הטלפון מדבר שיוצר תחושה של חרדה מהלא ידוע, לדבר מוכר ובטוח ואפילו מצחיק.

למעלה