שאלה .

Snoopyz

New member
שאלה .

אני תכנת Dot NET ..בסביבות הבאות : 1. C# 2. VB.NET 3. ASP.NET 4. ADO.NET (מסדי נתונים..) הכל מידע עצמי,אני כרגע עדיין לא סטודנט,אני מתכוון ממש בקרוב להתחיל לימודים,בן 22. האם יש סיכוי כלשהו למצוא עבודה כQA????

vinney

Well-known member
דעתי האישית

שאין שום קשר בין זה שאתה מכיר סביבות תכנות ליכולת להיות איש בדיקות טוב יותר או טוב פחות. זה פשוט שני דברים שונים.

Snoopyz

New member
טוב לדעת...

אז איך אני מגיע לזה???? כאילו לפי אילו קריטריונים נמדדים המועמדים לזה??? הרי לא לומדים באוניברסיטה את התחום הזה,אז לדעתי התואר לא ככ משנה אולי רק למשכורת (כנראה שאני טועה..תקנו אותי..)

vinney

Well-known member
איך בדיוק?

בדיקות ידניות זה לא בדיקות קוד, חס וחלילה. אומנם בבדיקות "white box" יהיה יתרון מסוים, אבל בד"כ בודקים כאלה נדרשים להיות עם השכלה מסוימת בתחום מדעי המחשב, מן הסתם. בכל מקרה, כל אחד יודע לכתוב בקוד כזה או אחר, אבל הבודק נמדד לא ביכולת הכתיבה שלו, אלא ביכולת ניתוח וירידה לפרטים, שזה קצת לא אותו דבר, תסכימו איתי ?

T i k t a k i t

New member
לא אמרתי שזה מהווה

תחליף ליכולת ניתוח,התמדה,ירידה לפרטים ,כושר דיפלומטי סבלנות של פיל ושאר יכולות הנדרשות מאיש QA..... מה שכן אמרתי הוא ,שייתכן וזה יהווה יתרון-הרי אם לוקחים לQA סטודנטים מסמסטרים ראשונים למדמ"ח,הרי שייתכן ויהיה לו יתרון על פני מישהו שלא ראה תכנות לפני תחילת הלימודים.

Snoopyz

New member
יש דבר כזה כיום??

שאנשים שהולכים ללמוד מדעי המחשב לא ראו תיכנות לפני או שלא יודעים לתכנת?!?!?!
ועוד שאלה,לא ככ הבנתי את הקטע של יכולת לניתוח,כאילו ,אתם מקבלים מוצר מוגמר בבדיקה? או שקוד פתוח??? אם זה קוד,אז אני מבין את ה"ניתוח" וכו...

T i k t a k i t

New member
כן יש

כאלה-מהלעשות,לא וכלם לומדים מחשבים בבית ספר או מתעניינים בזה עניין רב בתיכון ...חלק מהאנשים מגבשים דעה על עתידם המקצועי רק אחר כך
יכולת ניתוח ואבחנה בין עיקר לטפל זה תמיד טוב,ובמיוחד כשבודקים משהו שלא אתה כתבת.

Snoopyz

New member
הבנתיי...

אוף..אז כנראה שהסיכוי היחיד שלי יהיה שאני יהיה סטודנט אה?
טוב נו נמשיך להיות מובטל \ לעבוד בעבודות מטופשות....

ravitd

New member
לא בדיוק

אם אתה מוכשר, גם כמתכנת אך גם כאיש QA על פי הפרמטרים שכבר ידועים לך (כל מה שהחברה הזכירו פלוס עוד כמה וכמה) אז יש לך סיכוי. עדיף לחפש חברות שמחפשות במיוחד בודקים שאינם בכירים או מדופלמים במטרה להכניס אותם לבדיקות מוצרים מוגמרים, monkey test , גרסאות beta וכדומה. הדרישות הן נמוכות אבל אם הצלחת והתבלטת בזה, תוך כדי תוכל להתעניין בדברים מורכבים יותר, באותו מקום שתעבוד בו או במקומות אחרים.

neko

New member
רק שניה - כל מי שהולך ללמוד הנדסה

בנה גשרים? כל מי שהולך ללמוד רפואה כבר ניתח צפרדע? כל מי שלומד כימיה כבר פיצץ כמה מעבדות בחייו? כל מי שהולך ללמוד ספרות קרא את כל כתבי שייקספיר? כל מי שהולך ללמוד פילוסופיה מבין את כתבי ניטשה? רוב האנשים הולכים ללמוד בשביל ללמוד משהו חדש שהם כלל (או כמעט) לא מכירים. מדעי המחשב די מיוחדים בכך שבמקרה נוח מאד ללמוד את הבסיס שלו לבד בימים אלו בהם לכל אחד יש בבית מחשב...

למעלה