שאלה

sagiti

New member
שאלה

אני מורה לאנגלית בחינוך הרגיל היסודי. ברצוני לעבוד עם ילדים עם ADHD . האם זה בכלל אפשרי או שאני חייבת להיות מורה לחינוך מיוחד? האם יש בכלל דבר כזה, מורה מקצועית? אמנם לא עבדתי עדיין עם ילדים אלו אך אני מכירה אותם הכרות אישית והייתי מעוניינת להכנס לתחום אשר נראה לי מספק ומאתגר כאחד. הרבה יותר מבי"ס רגיל. אודה על תשובתכם!

Diana M

New member
ADHD זו קטגוריה מאוד צרה להצביע

עליה כמסומנת לעבודה. ילדים עם הפרעות קשב וריכוז ניתן למצוא בדרך כלל בכתות רגילות וגם בחינוך המיוחד. תלוי באופי התיפקוד. כמורה רגילה לאנגלית את בטח פוגשת ילדים כאלה ויכולה לעבוד איתם כחלק מהכתה. יש להניח כי המוטיבציה שלך תסייע להם להתקדם. במידה וכוונתך היתה כי ברצונך לעבוד בחינוך המיוחד, הרי שאין דבר כזה מסגרת לילדים עם ADHD . יש מסגרות לילדים ליקויי למידה ויש מסגרות לילדים עם הפרעות התנהגותיות-רגשיות ובשני המקומות ניתן למצוא הרבה ילדים שהלקות המרכזית או המשנית שלהם היא גם ADHD. את יכולה לפנות לפיקוח על החינוך המיוחד ולהציע את עצמך כמורה לאנגלית, לדעתי זה אפשרי. בהצלחה

שגית שלום

הנה חומר למחשבה, הבן שלי ADHD ולומד בחינוך הרגיל, השנה נתקלנו בבעייה של התחלת לימודי אנגלית. כיוון שעד היום עבדו איתו פרטני רק בנושא עברית וחשבון ביה"ס לא יכל לתת מענה בעזרה בלימוד אנגלית ע"פ השיטה המתאימה לו כמו בעברית (בגלל הדיסלקציה שלו) וחיפשנו מורה לחינוך מיוחד שגם תדע ללמד אנגלית בצורה כזו. אני בטוחה שתמצאי הורים כמונו שזקוקים לעזרתך. בהצלחה

למעלה