שאלה

gertrude

New member
שאלה

האם זוגכם יודע על קיום הפורום הזה? יודע שאתן כותבות בו? קורא באדיקות בעצמו ואף משתתף לעתים? אתן מחליפות לחלון אחר כשהוא נכנס לחדר או שאתן דווקא אוהבות שהוא קורא מה שכתבתן מעבר לכתף? האם הפורום "סודי" או פרטי בשבילכן או שמא הוא מדובר בשיחות סלון ובארוחות יום שישי? אני אתחיל: זוגי קורא חלקים נרחבים מהפורום מדי יום, מעיר ומאיר והפורום הפך לנושא שיחה קבוע ומרתק [הי מותק |אייקון של פרצוף מנופף מעבר לכתפו של הכתב|]. אפילו אחותי הקטנה ואבא שלי כבר קראו בו בהזמנתי (כלומר הם הוזמנו, אני לא יודעת אם קראו או לא). את אמא שלי וחמותי לא שיתפתי ואני מעדיפה שהן לא תדענה, וכך גם שאר בני משפחתו של הבן-זוג, כך שהפורום לא מדובר במפגשים משפחתיים. החשיפה מול האמהות לא נוחה לי במיוחד (למרות שהן מקבלות את הבחירה שלי ללא ויכוח), אך זה בוודאי קשור להיחשפות שלי כאן, יותר מאשר לנושא הפורום הספציפי או לעובדה שהן אמהות בעצמן [וזו ההזדמנות לספר שאמא שלי החלה להפנות אלי בנות-של-חברים שלא רוצות ילדים ומרגישות בודדות בבחירתן... אני תומכת-(אי)לידה
]

prizman

New member
אני מניח שזוגתי לא יודעת

לא על הישתתפותי לפחות, כי על קיומו סיפרתי לה. הפורום הוא די פרטי עבורי, אם כי אהיה יותר חושפני בעתיד. אני סבור שיש מי ממשפחתי שישמח על הישתתפותי ומי שלא. אני שמח שאני כאן.

S i r i u s

New member
הוא יודע

אבל לא משתתף... לא טיפוס של פורומים ודברים כאלה.

t32

New member
מנצלש"ת לשניה

סיריוס, הדפסתי את כ-ל הפרקים שכתבת. העברתי אותם לחובבת הארי מושבעת (בת 91/2) שבלעה אותם בעודם חמים ותבעה עוד!!! מצוין. פשוט מצוין. את כותבת מוכשרת להפליא.

S i r i u s

New member
תודה ../images/Emo9.gif

היא בת 2 או 91?
אני שמחה שהיא אהבה אותם
עד איזה פרק הדפסת?

t32

New member
את כל ה13

מהר לכתוב עוד- הקרציונת התקשרה לוודא שאת כותבת במרץ......... וכאן מדובר בחובבת הארי פוטר משמעותית וגם..... מאד חכמה לגילה (למרות שאני הדודה אני לא משוחדת)

habubnik

New member
בן הזוג שלי

לא קורא את הפורום. למרות שהוא יודע עליו, ואני מספרת לו לעיתים אם עלתה איזו נקודה מעניינת או משהו שהייתי רוצה להעלות בפניו. אני לא חושבת שיש לו צורך לדון בזה, כי הוא לא מרגיש שיש עליו לחץ כמו שאני מרגישה שיש עלי.

efroch99

New member
צער גידול חתולים

כתבתי תגובה ארוכה... ואז החתול קפץ על המקלדת וסגר את החלון
... אנסה לשחזר בן זוגי יודע על הפורום מההתחלה. שלחתי לו כמה דברים לקרוא (לדוגמא את רשימת הסיבות שכתבת, גרטרוד), וגם עודדתי אותו להשתתף, כי לדעתי יש לו מה להגיד בנושא. בדיוק חזרנו מפיקניק עם חברים. יש תינוקת ראשונה במעגל החברים, שנולדה לאחד הזוגות לפני חצי שנה. אז גם אני וגם בן זוגי התבוננו, חשבנו, בדקנו את תחושותינו ואת התנהגות הסביבה סביב "הפלא". כל הדרך חזרה דיברנו על כך. בניגוד אליי, הוא תמיד חשב שיהיו לו ילדים. רק בשנים האחרונות הוא הגיע למסקנה שזה לא מחויב המציאות. עכשיו אנחנו לגמרי באותו ראש בנושא. אגב אני לא עשיתי מסע שיכנועים, אני חושבת שהוא הגיע לזה פשוט כי שאר הערכים שלנו בחיים הובילו אותו בסופו של דבר למסקנה הזאת. לעומת זאת, אתמול בקטע דווקאי הוא שאל אותי בשביל מה בכלל צריך את הפורום... אז אחרי שכעסתי, נרגעתי והסברתי לו שקודם כל זה פשוט כיף שאפשר סוף סוף לדבר על הנושא בחופשיות, בלי ליפיף את הדעות לפני כל מיני הורים רגישים, ושנית שיש פה גרעין של אנשים שמעניינים אותי ושיש להם עמדת מוצא דומה לשני בככל בנוגע לחיים, ולכן מעניין להחליף דעות על נושא זה וגם על נושאים אחרים. לא שיתפתי עוד אנשים, למרות שכן הייתי רוצה... פשוט הרבה אנשים עלולים להפגע מזה, כמו החברה שלי שבהריון. אני עדיין מתלבטת אם ואיך לספר לה.

habubnik

New member
פשוט תספרי

אנשים חייבים להפסיק לחשוב שהכל סובב סביבם, ולא כל דבר קשור אליהם. בסדר, אז היא בהריון...זה לא פורום שתומך ברצח תינוקות, זה סה"כ פורום שמדבר על משהו שלך, שאת מרגישה - איך זה משליך עליה? את האב של תינוקה? (סליחה אם נשמעתי לוחמנית, פשוט הפיוז שלי מתקצר מיום ליום)

efroch99

New member
אני חושבת שהבעיה איתה..

שהיא עלולה להשתכנע... היא מאוד נבונה ואנחנו לרוב באותו ראש. החלטתה להיכנס להריון הייתה רגשית. כמו כן אמא שלה הסבירה לה שאף פעם אין זמן הכי מתאים לעשות את זה, צריך לקפוץ פנימה ואז שאר הדברים מסתדרים בהתאם לזה.... אני מניחה שזה באמת נכון, אבל השאלה באיזה מחיר? בכל מקרה, הנימוק הזה הדהד חזק לחברה שלי בראש. אני חוששת שאם היא תקרא את הדפים האלה, זה יגרום לה לחשוב על הדברים אחרת ולהכניס אותה למצוקה. ומה זה יעזור, הרי את החלטתה כבר אי אפשר לשנות. אולי אולי, אם היה את הפורום הזה לפני שנה, הייתי מדברת איתה על הדברים בזמן, אולי זה היה גורם לה לחשוב על הדברים אחרת, או לפחות להגיע להחלטה להכנס להריון אחרי שחשבה על הדברים, ועם שלמות גדולה יותר. יכול להיות שאני מרגישה אצלה שהיא לא שלמה במאה אחוז, וזה מה שגורם לי לחשוש לעמת אותה עם הפורום.

habubnik

New member
הבנתי...

זה עולם די מעוות שבו נשים נכנסות להריון כשהן לא שלמות עם זה. אבל את חוששת מהפורום, בעוד שאת תהיה עדות חיה לכל הנושא הזה מולה, לשארית חייה. את לא תלבשי גם בטן מזוייפת ותעמידי פנים שיש לך בחילות בוקר, אני משערת? אז אוקיי, אולי לא לעמת אותה עם הפורום בצורה חזקה, אולי לא לשטוח בפניה את הטיעונים 'למה לא' מא' ועד ת'...צריך, כמובן, להפגין רגישות. אבל מצד שני, את לא צריכה להחביא את אורך חייך ומה שמעניין אותך מהחברות שלך - שבשבילי (מלבד בן זוגי) הן המקום היחידי שאני יכולה לדבר על הנושא הזה. הכי טוב אולי יהיה אם תעלי את הנושא לאט ובעדינות, ותראי אם היא משתפת פעולה או מסתגרת/נהיית כעוסה, ותחליטי משם.

בהתחלה חששתי להגיד את זה אבל

כמוך, גם בן זוגי משתתף כאן ובעיקר קורא כאן. סיפרתי לו על הפורום בלי לחשוב הרבה, וגם שלחתי לו לינק, ואח"כ כתבתי כאן דברים וכבר לא הייתי בטוחה עם עשיתי נכון ששיתפתי אותו. לפעמים אני כותבת כאן דברים שהייתי מעדיפה הוא לא יקרא, ולפעמים אני כותבת כאן דברים שאני רוצה שיקרא אותם מיד. לפעמים גם התגובות שלו (פה בפורום או ישירות אלי) הן לא מה שציפיתי ולפעמים נראה לי שהוא הבין את דברי לא נכון. לפעמים דברים שנכתבים כאן בפורום מתחילים אצלינו דיונים ארוכים בנושא (דיונים להבדיל ממריבות). אני עדיין לא בטוחה אם עשיתי טוב או לא, אבל זה המצב עכשיו. בן-זוגי כמובן אינו מרגיש כמוני ורוצה מאד ילד משלו (וגם משלי). איך אתן מרגישות עם זה (עם מידת ההשתתפות/אי-השתתפות של בן-זוגכם בפורום הזה)? האם גם לכן יש דיסוננסים בנושא?

ט ו ש ה

New member
אצלי הוא לא יודע

וזה בסדר מבחינתי, מכיוון שהנושא עדיין נמצא בדיונים. אין לי בעיה עם זה שיקרא את מה שאני כותבת ולו בגלל העובדה שאת כל מה שכתבתי פה הוא יודע (פחות או יותר), הענין הוא שמבחינתי כמו שלו יש פורומים שהוא כותב בהם ואני לא "פולשת" אליהם גם הוא לא יפלוש לפורומים שהם אני כותבת, למרות שלפעמים הוא מציץ ב"חתונות" ומבלה אחה"צ שלם בלצחוק על השטויות שאני מתעסקת בהן....

karnity

New member
שטויות אהה? ....

נכון... אבל זה כל כך כיף להתעסק עם זה! אני זוכרת כשאנחנו תיכננו את החתונה שלנו... התעמקתי בכל פרט קטן... מצבע המפות והמפיות ועד לשמלה שלי... וזה בדיוק כמו שאמרת, מסיבה גדולה ומושקעת כשאת הכוכבת הראשית... כן, את הכוכבת... בן זוגך היא שחקן משנה בהצגה...

ט ו ש ה

New member
משהו כזה...

אני חושבת שנקודת השבירה הנוכחית היא זה שאני גוררת אוו לכל מיני חנויות נשכחות ברחבי יפו כדי למצוא קישוטים לחופה שלנו.... אני מודה, נדפק לי השכל מהעסק הזה לגמרי...

למעלה