שאלה

שאלה

לאמא של חבר של אחותי אובחנה המחלה לאחרונה יש לי כמה שאלות איך המחלה נגרמת האם זה גנים או מה?? מה דרכי הטיפול האם יש תרופות יוחדות האם המחלה עלולה לגרום למוות האם יש לה שלבים ובכלל כמה חולים יש בארץ כי ממה שאני הבנתי יש מעט מאוד 7 ככה הרופא אמר לה... תודה רבה מראש

ל3

New member
הי שוגר ביב

אם השם לקוח מהלהקה אז אני רוצה להגיד לך שגם אני אוהבת את השירים שלהם- להקה מצוינת לטעמי. ברוכה הבאה לפורום ואני אנסה לענות לך ממה שאני יודעת. מחלת הלופוס היא מחלה אוטואמונית בה הגוף טועה בזיהוי ומתקיף את עצמו. המחלה נעה בין מחלה קלה יחסית שמתבטאת בפריחות בעור, נשירת שיער וכו' למחלה קשה יותר עם דלקות בכליות, מעטפת הלב, בעיות נוירולוגיות ועוד בעיות שונות. לא כולם מגיעים למחלה מורה ואם תופסים בזמן ומטפלים נכון לרוב אפשר למנוע היתדרדרות. המחלה נעה בין תקופות של סערה לתקופות רגיעה בהם מרגישים מצוין. לופוס נקראת "מחלת אלף הפרצופים" משום ריבוי הסימפטומים והקושי באבחון. אם החולה עונה על 4 מתוך 11 קריטריונים הקשורים למחלה יש חשד סביר כי אכן הוא חולה בה. הטיפול בלופוס לצערנו הוא לא במחלה עצמה אלה בסימפטומים. אם מדובר על מקרה פשוט לרוב נותנים פלקווניל ותרופות אנטיסטרידואליות כמו אטופן וכדורים משככי כאבים אחרים. במקרים בהם המחלה פעילה מאוד לעיתים צריך לקחת סטרואידים ובמקרים קשים יותר תרופות כימותרפיות הניתנות או בפה או דרך הוריד ( אלה הם באמת המקרים היותר קשים כשיש פגיעה כליתית לדוגמה ובהחלט לא כולם מגיעים לשם). חשוב לזכור בלופוס שאפשר לתפקד כרגיל ולא צריך לוותר על כלום אלה פשוט להיות במעקב צמוד ולשמור אחר הוראות הרופא. למעלה יש קישורים במאמרים לכל מני אתרים מספקי אינפורמיצה . מקווה שהצלחתי לעזור קצת שירי

gaia20

New member
הי שוגר../images/Emo24.gif

שירי ענתה לך מצוין, אין לי הרבה מה להוסיף על זה בקשר לכמות החולים בארץ...לא יודעת איך הוא קבע שיש 7 חולים... לדעתי יש בארץ בסביבות 3000 חולים, ויש עוד את אלו שעדין לא מאובחנים.

7??? ../images/Emo12.gif

פה בפורום יש יותר .... אז לא יכול להיות .. הרופא צריך מחשבון

למעלה