שאלה

Btvs69

New member
שאלה

האם נמצא גן שאחראי ל-"טרנסקסואליות" או שינויים ביולוגים במבנה המוח בין טרנסקסואל להטרוסקסואל?

אורי 0

New member
עוד באפיסט/ית! ../images/Emo140.gif

תתקבל/י כאן בחום רב על-ידי הקהילה המקומית! ולשאלתך, הנה קישור למאמר שטוען להבדל בגודל של אזור זעיר במוח, בין טרנסקסואליות לגברים גנטיים. למיטב ידיעתי המסקנות, לכל הפחות, שנויות במחלוקת.

moonage

New member
למיטב הבנתי

זה כבר ידוע ומוכח שההבדל הוא שלטרנסית MTF יש מבנה מוח של אישה וההפך. כך שההבדל הוא לא בין טרנסקסואלים ל"הטרוסקסואלים" אלא פשוט בין נשים לגברים, בלי קשר להיותם זכרים או נקבות.

moonage

New member
אני כבר לא זוכרת

קראתי ושאלתי הרבה בנושא אז אני לא זוכרת איפה בדיוק זה כתוב, אבל זה לא רק ממקור אחד. קראתי למשל שבניתוחים שלאחר המוות גילו שמוח של נשים וגברים בנוי בצורה שונה, ושאצל טרנסים/ות המוח תאם את המין שאליו הרגישו שייכים.

ליטל ו

New member
עד כמה שידוע לי, המחקר מאד לא אמין.

נבדקו בו רק טרנסים מעטים מאד, לא נבדקו אופציות לסיבות אחרות לשוני במבנה המוח, ואני אפילו לא יודעת אם ההבדל היה קיים בכל הטרנסים שנבדקו (שישה?). אבל מעולם לא קראתי את המחקר המקורי, רק שמעתי עליו.

moonage

New member
אין לי מושג

אני ממש לא זוכרת. יכול להיות שזה אפילו לא אותו מחקר...

אורי 0

New member
הלו! בשביל מה אני עושה קישורים?

רוצותים לקרוא - תקראו! יש קישור בהודעה הראשונה שלי. בקשר לאמינות, נדמה לי שדווקא סטטיסטית, למרות המספר הקטן של טרנסיות שנבדקו, התוצאה אמינה - יש בדיקת "מובהקות סטטיסטית" שנתנה תוצאה כזאת. אלא אם כן יש איזה משתנה לא ידוע שהתערב. מה שנראה לי מוזר אלה המסקנות. הטענה היא שהשוני לא יכול להיות תוצאה של ההורמונים שטרנסיות מקבלות, כיוון שחלק מהטרנסיות שנבדקו הפסיקו הורמונים שנים אחדות לפני מותן. ובכן כידוע לכולנו טרנסיות שקיבלו הורמונים שלושים שנה ומפסיקות אותן, השדיים נעלמות להן (בהנחה שאלה לא שדיים מניתוח). מה, לא? גם לנשים גנטיות, כמובן, השדיים נעלמים אחרי שהן מפסיקות ל"קבל הורמונים". בעיה נוספת היא - האם זה גורם, או אולי תוצאה של איזה תהליך שאינו נהיר לנו? לא מזמן עשיתי צייד באינטרנט למאמרים של אן פאוסטו-סטרלינג, שמתעסקת בנושאים האלה. היו כמה מענינים - אבל נדמה לי שלא עבד לי הלינק. אני אבדוק.

ליטל ו

New member
מה שאורי אמר :)

על נושא הביולוגיה יש הרבה וויכוחים, פליים וורז וכו'. אני לא חושבת שמישהו יודע לבטח. עזב/י שטויות, בוא/י דבר/י אתנו על באפי! ;) סתם, ברוכ/ה הבאה :)

אורי 0

New member
כאן תרשי לי לא להסכים

אני בעד ויכוחים (אם כי עם הכמות ויכוחים שכבר רצה פה בעבר, חבל להתווכח מחדש - פשוט לעשות סיבוב בארכיון). לצערי שתי המאמינות הגדולות בתכנית פרשו מפורום זה, אחת בגלל הפסים שהויכוח הזה גלש אליהם ואחת מסיבות אחרות.

ליטל ו

New member
אז אתה כן מסכים -

אני בעד וויכוחים כשיש מצב שיצא מהם משהו. נכון שתמיד יש מצב, אבל אוף, דשנו בזה כבר כל כך הרבה פעמים, וזה תמיד משעמם (אותי, כמובן. אותי), וחוזר על עצמו... אבל כמובן שאני תומכת בכך המעוניינים לעשות סיבוב נוסף, אם זה עושה למישהו טוב, באמת... :)

Btvs69

New member
תודה על הקבלת פנים

היה מעניין לקרוא את המאמר.. ליטל ו , באפי נגמרה (לצערי) , הייתה סידרה מרתקת.. אבל אחרי 7 עונות למפיקים החליט שהסידרה מיצתה את עצמה.. (לעניות דעתי, חייב להיות איזה שהוא גן משותף/הבדל ביולוגי לטרנסקסואלים או אולי כמה גנים/שינויים ביולוגים משותפים אחרת הטענה של "נולדתי אישה בגוף של גבר" היא לא נכונה)

אורי 0

New member
נעשה עוד ערב באפי?

או הפעם ערב אלמודובר? או... בכלל - חשבתנם להיפגש באחת ההקרנות של הסרט של ענבר? אפשר לקפוץ לבית קפה לפני-אחרי. אני חשבתי על מפגש גדול, אבל מפגש גדול זה המון לוגיסטיקה ולתאם עם בית הקפה ואלוהים יודע מה עוד.

למעלה