שאלה...

עקרבוט1

New member
שאלה...

אוקיי, אז אני רוצה להכין עוגיות מקושטות בסוכר, אבל יש לי רק חומרים בסיסיים של כל בית... שמעתי שיש חומר שאפשר לעשות רק מסוכר ומים, היתכן? ועוד משהו, יש קישוטים שאפשר לעשות עם צבע מאכל נוזלי, ולא באבקה או ג'ל?
 

t a l talim

New member
עוגיות מקושטות-

מתכון מומלץ לעוגיות בצק פריך- רכיבים: 200 גרם חמאה 200 גרם סוכר 2 ביצים 3 כוסות קמח 2 כפיות אבקת אפיה אופן הכנה: לשים הכל ביחד מצננים מעט במקרר מרדדים וקורצים צורות אופים בחום בינוני 7-10 דקות. מקור המתכון- גילגולית ניתן לאפות עוגיות שונות כמובן, על פי טעמכם האישי. יש לקרר את העוגיות לחלוטין לפני הקישוט ברויאל אייסינג. רויאל אייסינג- מתכון בסיסי: 1 חלבון ביצה (מספר 1) 250 ג"ר אבקת סוכר (פחות או יותר) מעט מיץ לימון. מערבבים היטב. כמות גדולה קל יותר לערבב במיקסר. לזילוף רויאל דרך פיה צרה, עדיף לנפות קודם את אבקת הסוכר. מחלקים את המשחה שנתקבלה לקעריות (עדיף כלים שניתן לסגור), וצובעים בצבעים שונים. סוג צבע המאכל המתאים הוא ג´ל או אבקה. לקונטור (קו המתאר החיצוני) יש להכין רויאל סמיך יותר (להוסיף אבקת סוכר), למילוי הציור ניתן להשתמש ברויאל דליל יותר (מדללים עם מעט מים או חלבון) ניתן לעבוד עם שק זילוף וצנטרים, קונוסים מנייר, שקית סנדוויץ עם חור קטן או מזרק. את הרויאל הדליל ניתן למרוח גם עם סכין או למלא בכפית. בהצלחה!
 

עקרבוט1

New member
תודה...

הדפסתי את המתכון הזה רגע, אבל הכוונה היא, האם יש קישוט שעשוי מחומרים בסיסיים שנמצאים בכל בית? או שחייבים את כל החומרים המקצועיים האלה??? ויש מתכון עם צבע מאכל נוזלי? אפשר להשיג את הצבע מאכל אבקה או ג'ל גם בסופר?
 

t a l talim

New member
למה מקצועיים? ביצה ואבקת סוכר

זה כל מה שדרוש! ולגבי הצבעים- מומלץ להשתמש בג'לים או אבקות לקבלת צבעים עזים ויפים יותר- הנוזליים יתאימו אף הם לרויאל- אך ישנו לגמרי את הכמויות (הרבה יותר אבקת סוכר) והצבעים יתקבלו בהירים יותר.
 

עקרבוט1

New member
אז...

מה זה בעצם רוייאל???
לא נראה שזה מאוד קריטי אם הצבעים יהיו בהירים... להפך, יהיו לי עוגיות פסטליות!
 

nila77

New member
הרויאל זה החלבון המעורבב עם אבקת

סוכר. כך הוא נקרא = רויאל אייסינג
 

עקרבוט1

New member
שאלה קטנה...../images/Emo12.gif

זה בקשר למתכון עוגיות... אני לא ממש מבינה איך עושים את הציפוי. מהחלבון ביצה צריך כאילו לעשות קצף, או שצריך לערבב את כל החומרים בבת אחת, או מה? לא ממש הבנתי... ציטוט מהקטע שלא הבנתי: "1 חלבון ביצה (מספר 1) 250 ג"ר אבקת סוכר (פחות או יותר) מעט מיץ לימון. מערבבים היטב. כמות גדולה קל יותר לערבב במיקסר. לזילוף רויאל דרך פיה צרה, עדיף לנפות קודם את אבקת הסוכר. מחלקים את המשחה שנתקבלה לקעריות (עדיף כלים שניתן לסגור), וצובעים בצבעים שונים. סוג צבע המאכל המתאים הוא ג´ל או אבקה. לקונטור (קו המתאר החיצוני) יש להכין רויאל סמיך יותר (להוסיף אבקת סוכר), למילוי הציור ניתן להשתמש ברויאל דליל יותר (מדללים עם מעט מים או חלבון) ניתן לעבוד עם שק זילוף וצנטרים, קונוסים מנייר, שקית סנדוויץ עם חור קטן או מזרק. את הרויאל הדליל ניתן למרוח גם עם סכין או למלא בכפית." לא ממש הבנתי מה עושים פה...
 

michahz

New member
אני לוקחת 250 גרם אבקת סוכר מנופה

ולזה מוסיפה חלבון אחד. מערבבת עם מזלג. מוסיפה צבעים. מסמיכה אם יש צורל עם עוד אבקת סוכר, מדללת אם יש צורך עם מעט מים (כמה טיפות בהדרגה) או מיץ לימון. מסמנים קו חיצוני עם הרויאל הסמיך (בקונוס מניר או שקית ניילון) וממלאים בפנים עם הרויאל הדליל. מצרפת עוגיה שעשיתי בסוכות: הרקע נעשה בשיטה הזו.
 

עקרבוט1

New member
אני עוד מעט עושה את העוגיות...

וחשבתי... פעם אחד ראיתי (וטעמתי) כאלה עוגיות, רק שהקישוטי סוכר הם על ביסקויטים, במקום לאפות עוגיות בעצמך... אני בדיוק עושה את זה לאיזה ישיבה שיש לי, אז מה אתם אומרים? רעיון טוב?
 
למעלה