שאלה

עיני ים

New member
שאלה

אני בת 11 ושוקלת 55 קילו אני לא מצליחה לרזות אני אמורה ללכת לדיאטנית אבל כשהיתי בקבוצה בבית החולים שנידר הורדתי והעלתי הורדתי והעלתי והעאלה היתה יותר גדולה מהירידה אני לא מצליחה לעמוד ב "תפריט" שלי שהוא רגיל ולא קבוע לרוב הוא הולך כך: 7.45: דגני טריקס 9.45: לחמניה עם חומוס ופסטרמה ולפעמים מלפפון חמוץ ופרי 13.20:שניצל שאמא מכינה עם תיבולים פסטה לרוב/אורז/פתיטים 14.20: תפוח לפעמים כפית דבש 17.00 מעדן מיני מילקי 20.00 מזמינה מלווח פיצה או לרוב שאני אוכלת ביצה סלט וגבינה 3 אחוז האם זה נכון? ועוד שאלה מהם המשקלים התקינים בכל גיל (לדוגמא 20 שנה 80 קילו)

בת 11

לילדה בת 11 משקלך בהחלט גבוה מדי. תפריט שאת אוכלת מכיל לדעתי יותר מדי אוכל עשיר בסוכר (דגני בוקר עם סוכר, דבש, מילקי) וגם בשומן (מלווח), וגם אולי הכמויות גדולות מדי. אני מבינה שקשה לך לעמור בדיאטה יותר מצומצמת. אך בלי לשמור על כמויות וסוגי האוכל בהתאם למה שלמדת בקבוצה, ירידה במשקל תהיה קשה ובעיתית עבורך. תקחי בחשבון שאת בטח ילדה מקסימה עם משקל הנוכחי וגם עם משקל נמוך יותר. לכן את יכולה להישאר עם האוכל שאת אוהבת ועם המשקל הנוכחי. אך אם את רוצה לרזות, לדעתי שווה לחזור לקבוצה ולנסות לקלוט שההשמנה שלך לא תעלם לבד, ושכדאי לאכול בצורה שמלמדים אותך, ושזה לא ממש נורא, ושממתק אפשר לאכול פעם-פעמים בשבוע ולהיות מאושרת. וכדאי להתחיל לעסוק בספורט ולהיות יותר בפעילה - ללכת בגרל, לשחק משחקים פעילים וכדומה. בהצלחה.

למעלה