שאלה

שאלה

אני בן 35 נשוי + 2. וזהו, סגרתי את הבסטה. גם אני לא רציתי ילדים אבל חשבתי על זה והגעתי למסקנה שאנשים מסתכלים על אנשים אחרים שלא מביאים ילדים במבטים מוזרים ומרחמים וחשבתי על כך שאולי עוד 20 שנה אני אתחרט. למרות שהחסרונות של מי שלא רוצה ילדים אולי יותר גדולים מהבאת ילדים לעולם, יש הרבה חסרונות גם מאי הבאת ילדים לעולם. מה אתם אומרים

inbal76

New member
אנחנו אומרים ש...

שלכל בחירה בחיים יש יתרונות ויש חסרונות, וכל אחד צריך לעשות את החשבון האישי שלו לפי סולם העדיפויות האישי שלו.

XUXA141

New member
איזה למשל?

ולמה ה"חסרונות" שבאי הבאת ילדים, גדולים יותר מהחסרונות שבהבאת ילדים? נוסף לזה, אי אפשר לחיות במחשבות של כל דבר ש"אולי אתחרט בעתיד" כי אתה תשתגע ככה. תמיד תוכל לחשוב "אולי בעתיד אצטער שלא חזרתי בתשובה או שלא למדתי בלט או שלא טסתי מסביב לעולם או שהתחתנתי דווקא עם זאת ולא חיכיתי שאולי אחרת מוצלחת יותר שאכיר בגיל חמישים או שלמדתי בישול או ש." וכך הלאה. אתה צריך לעשות דברים בשיקול דעת - חשוב על בעד ונגד, ואם זה ילדים, כמובן שזה צריך להיות גם בהחלטה של בת הזוג שלך, ואז תחליט, אבל תהיה שלם עם מה שבחרת, שזה נכון לך אותו רגע. זה שאנשים מסתכלים במבטים מרחמים זה בגלל שהחינוך שלהם כרגע אומר ש"ילדים זה שמחה" וזהו. בעבר אנשים הסתכלו ככה על זוגות שחיו ביחד, על גברים בשיער ארוך , על עגילים לגברים ועל קעקועים לנשים. אז?

מתרגשת

New member
איך אתן יכולות לדעת שזו הבחירה

הנכונה. אף אחת לא יודעת מה זה להיות אמא עד שהיא יולדת... נכון שהבאת ילדים לעולם זהו יצר אנוכי של המשך השושלת וכו'... אבל איך אפשר לדעת אם אתן לא שם?

ט ו ש ה

New member
ועל זה אפשר לענות רק דבר אחד.

ואם אני אלד, ואחליט שכמו שחשבתי זה באמת לא מתאים לי, את תקחי את הילד הזה? אני חושבת שבמקרה הזה הכלל הצבאי הידוע "יש ספק - אין ספק" תופס...

מתרגשת

New member
את זה אני דווקא מבינה...

וכן. אני אקח את הילד ולו רק בשל העובדה שאני הייתי צריכה שנים של טיפולי הפריה כדי להיכנס להריון... ואני לא שופטת חלילה סתם שואלת.

ט ו ש ה

New member
אוקיי...

לעניות דעתי יש הבדל ניכר בין אימוץ לבין טיפול פוריות. נכון להיום יש הרבה יותר ילדים שעומדים לאימוץ מאשר משפחות שמוכנות לקחת אותם, זה יפה שאת אחת מאלה שהיו מאמצים, אבל אני לא חושבת שזו הנורמה. תקני אותי אם אני טועה, אבל ההרגשה הככלית שלי היא שאם יש זוג שובל מבעיית פוריות הוא ינסה למצות קודם כל את כל אפשרויות הפוריות שלו עצמו, ורק לאחר מכן ישקול אימוץ, לא? הילד הוא ה"סיום" של תהליך ארוך, עם הרבה השלכות פיזיות ונפשיות וגם התהליך הזה צריך להלקח בחשבון כשמישהי אומרת שהיא לא רוצה ילדים. יש נשים שלא רוצות ילדים כי הן לא רוצות את התהליך ויש נשים שלא רוצות ילדים כי הן לא רוצות את התוצאה. לא חושבת שזה משהו שאפשר להסביר רציונאלית, כמו שאני מניחה שלא תוכלי להסביר רציונאלית למישהי שלא רוצה ילדים, את הנכונות שלך לסבול ולעבור כל כך הרבה כדי להכנס להריון וללדת את הילדה שלך.

XUXA141

New member
איך את יכולה לדעת שצניחה חופשית

אינה היעוד שלך? למה את לא מנסה? ובמקרה של צניחה יש אפשרות להתחרט באמצע הדרך וזה נגמר אחרי עשר דקות, בניגוד לתינוק שהוא בלתי הפיך.

נשות הפורום

משתמשות ברעיון הזה של 'הכול ניתן להחלפה ולהחזרה חוץ מתינוק' המון, כולל את. חבל רק שכשהשווית ילדים לתחביבים אחרים לא שמת להבדל הקטן הזה ביניהם...

ט ו ש ה

New member
אולי בגלל שזה רעיון נכון?

את יכולה להתווכח על הרלוונטיות של ההשוואות, אבל לא על עצם העיקרון. ועצם העיקרון הוא שילד אי אפשר להחזיר לחנות אם את מגלה שרע לך, שזה לא מה שחשבת, שזה לא נעים, לא מתאים לך ושאת עושה עבדוה מחורבנת בתור אמא. אני לא הייתי רוצה לקחת את הסיכון הזה עם חיים של אדם אחר, ואם אני מרגישה את התחושות האלה, אני אכן לא "אסתכן" ולא אעשה ילד, עד שאהיה בטוחה (כמה שאפשר להיות בטוחה דברים האלה, ואני יודעת שזה לא מאה אחוזה של ביטחון) שאני באמת רוצה ומוכנה להתמודד עם מה שיביא הילד הזה איתו.

הייתי מציעה לך לקרוא

את כל ההקשר לפני שאת מגיבה. לא אמרתי שהרעיון של 'ילד אי אפשר להחזיר' הוא לא נכון - הוא נכון מאוד. אמרתי רק שכששושה השוותה ילד לכל תחביב אחר - היא שכחה, משום מה, את העובדה שילד אי אפשר להחזיר ואילו תחביב ניתן להפסיק.

karnity

New member
חסרונות ויתרונות...

אני מניחה שרק אדם שהתנסה בגידול ילדים יכול לדבר על "יתרונות וחסרונות" ואם הוא יהיה או תהיה כן/ה עם עצמו/ה אני בספק לגבי "ניצחון" היתרונות. אבל, כמישהי שלא מתכוונת להביא ילדים, אני רואה בבחירה שלי רק יתרונות....

עינת12

New member
איך אני יודעת שזו הבחירה הנכונה?

אני פשוט יודעת
בדיוק כמו שאני יודעת: איך קוראים לי בת כמה אני מה השעה עכשיו איפה הצפון ושעכשיו אני יושבת מול מסך מחשב ומקלידה זו פשוט ידיעה. עד כדי כך פשוט

UrbanDK

New member
אהמ אמה...

"איך אני יודעת שזו הבחירה הנכונה? אני פשוט יודעת בדיוק כמו שאני יודעת: איך קוראים לי בת כמה אני מה השעה עכשיו איפה הצפון..." כל אלו הם דברים שאנשים אחרים אמרו לך, שמת לב?

עינת12

New member
שמתי לב שאין לך מושג למה

התכוונתי ושאין לי כל כוונה להסביר ושעכשיו אני יודעת שאני עומדת לסיים הקלדת הודעה זו

למעלה